Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 232
  • 781
  •   1
Отговори
# 165
Има промени, тялото ни не е константа - кожа, коса, хормонални нива (най-общо). И на мен не ми се остарява, ама…
Аз със зъби го закърших, горната челюст само и е много мъчително.

# 166
Не знам, може и да не е сбъркал, цикълът ми е редовен, само леко скъсен след това раждане, ову си имам също. Ама явно това не значи, че не може по същото време да почнат тези гадни оплаквания.

ще  разбереш всичко от книгата. Пременото трае от 2 до 10г. И ако спазваш някои указания, изследвания, режим на хранене, добавки и дъъъълги разходки с детето, всичко   ще мине леко.

# 167
  • при моите деца .....
Я да се оплача.....
Тази предменопауза ме тормози.....
Липса на концентрация, забравям, умора, липса на желание за какво ли не....
Обилен цикъл, подранява...... или закъснява.....
Горещи вълни, трупване трайно на кг.....
Станала съм тънкообидна.....
Та сега ми закъснява..... по последните промени в календара и скъсяване на цикъла на 23 дни с 11 дни.....
Всеки ден имам признаци, симптоми..... но цикъл - не.....
Симптоми налице..... Ще купя утре и тест.....
Оплаках се.....

# 168
С този побъркан цикъл, човек не може и сметката за ваканция да си направи. Казах на ММ да не се съобразява повече с мен. Той е много тъжен, че повече не може да ми бъде подвижен календар. Преди знаеше с точност до деня, кога ще ми дойде.  Обаче май ще излезе, че освен предменото и съм се  самопрецакала 😀. Във вечерната иглика има витамин Е, вчера видях че и в едни витамини на Центрум, които пия има витамин Е. Голям съм заплес! Преди години точно този витамин ми направи проблем с цикъла.
И аз правих тест преди няколко месеца...за жалост отрицателен. Не вярвам нещо да стане, но надеждата умира последна.

# 169
момичета, аз никога не съм си  следила, кога ми е ову, кога не е. Още повече пък сега. Това е още някакъв стрес за вас, защо си го причинявате? С какво това ви помага в пременото? Ако цикъла дойде - добре, ако ли не - пак добре. Отбелязвам в календарчето и напред.

# 170
  • Варна
Аз не следя ову, усещам го. Страничен ефект от срастванията след 3 коремни рязания. Но пък напоследък не усещам кога ще ми идва. Направо ме изненадва.

# 171
Аз от 10г си усещам ову.

# 172
Изобщо не го следя,много ми е зор ... Обаче се чувствам зле и като.почнах да наблюдавам ,разбрах ....

# 173
  • тук и там
Ами аз искам да знам, щото така горе-долу можеш да следиш и менструация. Сега една семейна почивка не мога да планирам, на късмет работата..Цяла година чакаш море и накрая..Пък има добавки , които искам да вземам в различните фази на цикъла.
Иначе и аз си усещам уж овулацията кога е, по засиленото либидо през този период. В момента пия инозитол, ама е по 0,500 мг, аз пия две таблетки.Май са малко  и по -големи количества трябваше да се пият..Това , защото когато и да отида на преглед-все имам киста на яйчника и ми изписват хормони . Сега ще ходя в БГ на АГ чак като се прибера, та си пия инозитола , поне няма да навреди,ако не помогне. .

# 174
Каква овулация усещате?! Моят гинеколог ми каза, че я има, я няма по 1-2 овулации на година, след 45г

# 175
  • In transit
Нищо не усещам вече. И аз си мислех, че я усещам овкулацията. Леко се подувах, имах цервикална слуз.
Втори месец не ми идва, чакам тоя ЗФ да се спука, евентуално. Странно ми е, нямам никакви симптоми, освен някое друго пробождане откъм яйчниците.

# 176
Подуване, много често пишкане, цервикална слуза като белтък на яйце, силно увеличена, болки и тежест в яйчниците, засилено сексуално желание, често не мога да спя и ми е “чоглаво”.След като ову мине се променя цервикалната слуз в по-бяла и кремообразна, започват болки в гърдите.

# 177
  • In transit
ДХЗ, това, за спането е интересно. Случвало ми се е периодично, но никога не съм го свързвала с ову.

# 178
И аз да споделя  сед като ми прескочи 2 мес. бях на АГ уж всичко е нормално - от преглед+колпоскопия , цитото също е ок. Сега 2 месеца ми идва нещо странно- кафеникаво и само като зацапване. Карам на ежедневни превръзки. Изглежда като кафеникав сопол. Извинете за обяснението Sad

# 179
Каква овулация усещате?! Моят гинеколог ми каза, че я има, я няма по 1-2 овулации на година, след 45г

Ами ежемесечна такава. Има, и още как. Аз имам приличен яйчников резерв все още. След първото раждане започнах да я усещам, след второто буквално знам и времето на пукане на фоликула, имам често силни болки. Дежурните обилна цервикална слуз и прочее като по учебник се сгъстяват след това през лутеалната фаза и цикъла ми идва също по часовник 12 до 14 дни след това. Аз си имам естествен календар, нямам нужда да пиша. Свие ли ме яйчника, знам, че след две седмици съм в цикъл.

Спрях вечерната иглика аз, нещо ми досади всяка сутрин да я пия. Ще почивам, допивам си колагена за вечна младост и също не мисля да взимам веднага нещо друго. Ще се огледам и ослушам лятото, както писах, ще ми се да смъкна килограми, но не мърдат въпреки режимите.
Навлизам в сатурнова дупка Simple Smile приближавайки на две крачки 50-те.
Децата все повече ме отбягват.
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт