Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 219
  • 781
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
За успокоение -в книгата пише, че не е вечно, идвали и хубави времена Simple Smile

Значи там прогестерона/естествен/ също го препоръчва и за регулиране на обилно кървене, което е резултат от ановулаторните цикли, или ендометриоза/аденомиоза, или/и от жлезата. Досега се страхувах, защото знам, че предизвиква кървене за тези, на които не им идва.Терапия само с прогестерон го препоръчва само за жени, които не са в менопауза все още.За тези в менопауза с  естроген и прогестерон.

Някой запознат ли е по-подробно какъв точно е ефекта от калциев д-глюкарат?

# 181
  • София
Не съм си усещала овулацията никога. В последните години взех повече да се наблюдавам и единственото, което забелязах е течението. Като се замисля сега, отдавна не съм имала такова.

# 182
За успокоение -в книгата пише, че не е вечно, идвали и хубави времена Simple Smile

Значи там прогестерона/естествен/ също го препоръчва и за регулиране на обилно кървене, което е резултат от ановулаторните цикли, или ендометриоза/аденомиоза, или/и от жлезата. Досега се страхувах, защото знам, че предизвиква кървене за тези, на които не им идва.Терапия само с прогестерон го препоръчва само за жени, които не са в менопауза все още.За тези в менопауза с  естроген и прогестерон.

Някой запознат ли е по-подробно какъв точно е ефекта от калциев д-глюкарат?

аз си  го купих, но още не мога да се реша да го започна, не мога да му намеря мястото м/у  другите ми добавки.
Взех го уж за намаляване на естрогена и общ детокс на тялото, предимно на черния дроб. В началото на другия  месец имам преглед при АГ и ще си поискам кръвни, да видя на къде са естроген/ прогестерон и тогава ще го мисля отново.

# 183
Никога не съм си следяла или усещала овулацията, само единия месец когато исках да забременея, си бях купила лентички. И сегане знам имам ли резерв или не, то и без това не ми трябва вече. 😁
А пък и да си призная, никога не съм си следяла и цикъла с особено внимание. Само в последните месеци и се усетих, че вторачването ми се отразява зле на психиката. По-добре там по тече нието, каквото когато колкото толкова.
Това  обаче, което ми направи впечатление от последните цикли, е, че кръвта е някак течна и това всъщност допринася допълнително за усещането за обилност.

# 184
Ами аз искам да знам, щото така горе-долу можеш да следиш и менструация. Сега една семейна почивка не мога да планирам, на късмет работата..Цяла година чакаш море и накрая..Пък има добавки , които искам да вземам в различните фази на цикъла.
Иначе и аз си усещам уж овулацията кога е, по засиленото либидо през този период. В момента пия инозитол, ама е по 0,500 мг, аз пия две таблетки.Май са малко  и по -големи количества трябваше да се пият..Това , защото когато и да отида на преглед-все имам киста на яйчника и ми изписват хормони . Сега ще ходя в БГ на АГ чак като се прибера, та си пия инозитола , поне няма да навреди,ако не помогне. .
Бях забравила за този инозитол.
Пила съм го преди. Май ще си го поръчам, може да помогне за безпокойството 😀.

# 185
За коя книга пишете?

# 186
Покрай Базедо/Хашимотото, последните 10 години все ми е бил шашав цикъла, овулацията пък никога не съм се и замисляла да я следя.

# 187

"Наръчник за регулиране на хормоните"  от Лара Брайдън .
Аз чета паралелно и още една с такава тематика на Сара Готфрид,  "Хормонален баланс" .

# 188
A, много ми е зор да следя. Отдавна съм във възраст, в която няма да раждам, че да следя. Просто ща не ща я знам-боли, тече, аман. Или тече от овулация, или тече от цикъл. И на мен ми се иска вече сякаш да приключвам, ако може, ама на-природа. Ще ме влачи още явно. Станала съм за внуци, а цикъла ми кат на 20 годишна.
В тази връзка бях попадала у фейса на реклама на някакъв тест моя ви се. Като за бременност/овулация, ама бил за менопауза. Ха. Някой да е ползвал таквоз чудо, стана ми любопитно.

# 189
  • София
Аз не съм чувала за подобен тест, ама сега ще се разровя.

# 190
# 191
  • София
Здравейте, чета ви отдавна и сте ми много полезни. Скоро ставам на 49, а от няколко месеца имам проблеми с цикъла. Единият закъснява с 5-6 дни, следващият пък се появи на 20 ден. Отделно от това точно ден и половина трае продължителността. Сега чакам с нетърпение да се появи за да си пусна половите хормони и да запиша час при моят гинеколог. От около 2 седмици съм със замайване, кръвното ми играе. Имам записан час за отоневролог /ЛЛ ме праща/, ще запиша и за кардиолог. Чудя се обаче мускулни и ставни болки мога ли да приема като симптом за пременопауза или да търся проблема другаде?
Благодаря, че ме изчетохте. Слънчев и усмихнат ден Пожелавам.

# 192
Не знам, може и да не е сбъркал, цикълът ми е редовен, само леко скъсен след това раждане, ову си имам също. Ама явно това не значи, че не може по същото време да почнат тези гадни оплаквания.

ще  разбереш всичко от книгата. Пременото трае от 2 до 10г. И ако спазваш някои указания, изследвания, режим на хранене, добавки и дъъъълги разходки с детето, всичко   ще мине леко.

Коя е книгата и някъде тук има ли я качена?
Нямах никакво време да чета форума през последните дни и затова питам.

# 193
  • Бургас
Няма я.Книгата я преведоха наскоро.В групите качват откъси по някоя тема.

https://adrem.bg/produkt/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0 … 0%B8%D1%82%D0%B5/

# 194
Благодаря,виждала съм я тази книга някъде из някоя фейс група,но не се сещам в коя точно.

Общи условия

Активация на акаунт