С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 347
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Каквито и да са килограмите на жената - свекървата няма никаква работа да се меси и да ги обсъжда. Да си яде там ябълките и да не дава акъл.

# 286
Дори и 150кг да е потребителката, свекървата не трябва да дава акъл и да я обижда. Има начин човек с проблем наистина да му дадеш съвет, далеч по-деликатно. И пак не е сигурно, как ще се приеме.

# 287
Аз не считам, че чуждите килограми са моя работа, както и ред други чужди неща. Същото, мисля, следва да важи за всяка ССС. Така е възпитано, дето се вика.

# 288
  • София
Дори и 150кг да е потребителката, свекървата не трябва да дава акъл и да я обижда. Има начин човек с проблем наистина да му дадеш съвет, далеч по-деликатно. И пак не е сигурно, как ще се приеме.
Обидата е само част от проблема, според мен. По принцип хората, които имат право да дават съвет отн. чуждия външен вид, се броят на половината пръсти на едната ръка. Възпитанието и тактичността не са забранени между роднините.

П.П. Говоря за непоискан съвет.

# 289
  • София

За килограмите, аз на твое моясто въобще не бих се дразнила, даже би ми станало жал за свекървата.  Да яде по  ябълка на ден.
Ужас!
Ужасен ужас!
Ужасно ужасен ужас!
Аз съм потресена, ег..и странните хора.
А какво да кажа с моите близо 80 кила... ма 'ич ми не пука!
А една колежка (която е повече от мен със сигурност) онзи ден минала на лекар (аз я пратих при него) и той ѝ рекъл: "Вие сте малко пухкава..." А тя достопочтено с усмивка (точно в мой стил) му отвърнала:
- Докторе, аз не съм пухкава, аз съм ДЕБЕЛАААА" Simple Smile
Как може да ти влияе такова изказване,, наистина не разбирам? Хора, къде Ви е самочувствието?

Костадинова, спомних си писанията ти. Дето маминка излизала с вас на разходка и прочее. Успя ли да си извоюваш самостоятелност в жилището или пак клекна? Нали щеше да го напускаш онзи хубавец, ако видиш, че не става?
Оххх, чак смешно ми става - новородено бебенце на няколко час, хора, не след изписване, на няколко часа, свекървата стои в стаята и го лигави?
И не можеш да я изгониш?
Маменце... охххх, много ми е смешно.
Хора, вие с всичкия си ли сте?
Как точно не можеш да я изгониш от стаята си?
Не, не, не мога!
Ке прИпадна!

# 290
  • при късмета
Затова те питах, Cuckoo. Ще кажеш на своето дете, но няма по описания грозен начин да коментираш зетя. И така е правилно. А за дъщеря ти, ако има съмнения за ИР трябва да се изследва. Ако е само качване на килограми, тя си преценява и ако иска корекция, трябва от нея да дойде. Не я побутвай да сваля тегло, а да се изследва

# 291
  • София
Аз зетя може да го коментирам тук, че и той не е малко кг, но не съм му майка. Човек на 35 да си прави сметката.

# 292
Всеки си има свой собствен поглед дали някой е дебел или слаб . Аз никога не съм гледала това в хората и дори не ми прави впечатление. Личен избор е кой колко кг иска да бъде с какви кг се чувства добре и т.н
Ако наистина ама наистина си качил килограми вредни за здравето ти е напълно нормално майка ти или някой друг близък да ти намекне ,че е време да се стегнеш малко .
Ама някаква дето ядяла по 1 ябълка на ден ..и ще седи да ми брой хапките и ще ме коментира при положение,че аз си се харесвам .. не мерси!
Имах една колежка доло горе прилича на свекито на потребителката ,даже си плюела сладкото от дъвката Joy

# 293
Свекървата със сигурност не е наясно с факта, че с годините мускулатурата отслабва и драстично намалява, което е и причината един нетрениращ човек, който е 60кг, например, да изглежда много по-зле и отпуснат, в сравнение с друг, който тренира и е 60кг. Отделно от това мускулите тежат много повече от мазнините, така че съвсем закономерно е по-малко кг от трениращата снаха.
Изобщо само килограмите рядко се гледат вече, защото много по-важни са сантиметрите.

# 294
Искрено се надявам свекървата с ябълката и някои други хора да не работят с деца, особено тийнейджъри.
От така казани реплики се появяват хранителни разстройства, особено при младите момичета.
С такива случаи е трябвало да се справят колегите класни и родителите, че косата да ти настръхне, често причинени именно от такива "доброжелатели" и техните "стандарти".
Понякога и родителите го правят, без да разбират какво причиняват.
Скорошен случай. Майката е над 1.70 висока, с едър кокал, не знам колко тежи, но сигурно около 75 кг. Доста широка в рамене и ханш, което няма как да се оправи. Бащата явно харесва слаби миньончета, но си е взел тази жена и по време на вечеря подхвърля реплики как трябва да яде по-малко и че е дебела, уж шеговито. Дъщеря им става на 13 тази година, изключително фина като структура, висока и слаба. От нея чух репликата "Не трябва да ям, защото тати няма да ме заведе на море тази година." Бащата подхвърля на майката, че не трябва да яде, защото иначе няма да я води на море и детето си прави съответните изводи.
Понеже темата е за свекървите, в случая бабата, която е свекърва на жената, постъпва правилно, като се стреми да обясни, че никоя от тях не е дебела и че ако нейният син не ги заведе на море, те могат да си идат и сами.
Обаче кои думи ще натежат пред детето и какво влияние ще окажат върху него, дори и най-добрите психолози и педагози няма как да знаят.
Та, драги "диетоложки", преди да поставяте диагнози и да давате съвети, спрете и помислете какво правите.
Има и случаи, в които при опасност за здравето трябва да се говори, но има подходящи начини и това което видях в темата, както и разказаното от мен, не са такива.
Извинявам се за дългия пост, но темата е сериозна, а някак подценявана и няма много информация по нея, както за затлъстяването.

# 295
  • София
Мда, "загрижеността и добронамереността" на "близките"... В общи линии, с такива "близки" не ти трябват врагове.

# 296
Снахата със  ябълкоядящата свекърва просто трябва да си измисли някакъв отговор и като почне онази за килограмите да я парира. Ако мълчи и се трови, това само я настървява, както някой правилно отбеляза, най-вероятно е гладна като вълчица.

Ама не нещо от сорта "добре съм си така, мъжът ми така ме харесва, важното е да се чувствам добре", защото това няма да подейства, тя явно има идея фикс и само гова няма да свърши работа. Нещо гадно, може с общи усилия да и измислим, че сега не се сещам.

# 297
Да, наистина трябва да отговарям. Аз си замъчлавам, защото не съм привърженик на скандалите между роднини. Понеже знам как тя ще завърти нещата, че не е искала това да каже, че нещо аз съм се объркала и съм реагирала остро и хоп ставам аз виновна, а от нея пада цялата вина..

# 298
А имаш ли идея защо свекърва ти е така комплексирана на тема килограми и външен вид?

# 299

Общи условия

Активация на акаунт