С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 233
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
от опит знам че, понякога една отделна случка не изглежда така сериозно за околните, но ако е имало предистория или това се слува често или е една от много изцепки на дадена личност, нещата изглеждат по-друг начин. И ако се установи че, всичко е нарочно/злонамерено/заядливо, тогава и отделната случка вече изглежда по-сериозно.

# 586
Именно, аз лично съм така. В началото уж нищо не беше нарочно, но с времето се научих да я познавам и смея да твърдя, че винаги знам какво има предвид с всяка една постъпка. Затова ми се струва, че в свекървата на Римона припознавам моята. И да, нещата се задълбочават до степен, в която не искам да се виждаме, а преди нямах проблем с това.

# 587
Аmbrosia, и аз съм като теб - даваш шанс, стараеш се, избягваш конфронтацията, първоначално приемаш всеки подобен ход от свекървата за случайност, но с времето се  вижда че, всичко е тенденциозно и умишлено. Какъв шанс да даваш повече и какво търпение и уважение да показваш след това?

# 588
Птица само да те уведомя, че темата е за това с какво ни дразнят свекървите, никъде не съм казала „уаууу, тази моята лоша свекърва”. Ти си тази, която не чете постовете ми, а избира да се впуска в лирически отклонения, поради липса на адекватни аргументи, с които и в този случай да оправдае поведението на свекървата.
Иначе, да, нямаме драми, но въпреки това не виждам защо да има някакъв проблем да споделям в темата кое ме е подразнило в поведението ѝ?

Не е рд на детето, пък това за солницата написах сто пъти, че казва, че трябвало да се посоли преди това, а и за нея било по-полезно да не соли. Демек каквото и да направиш, все е грешно.

# 589
# 590
Не разбирам защо и пращаш снимки, след като знаеш, подозираш и възприемаш, че ще ти каже нещо неприятно.

Хората, които пращат снимки на свекървата, а не примерно на приятелка не са много.

# 591
Не разбирам защо и пращаш снимки, след като знаеш, подозираш и възприемаш, че ще ти каже нещо неприятно.

Хората, които пращат снимки на свекървата, а не примерно на приятелка не са много.
Снимка съм пратила на яденето, което ММ сготви. Тя не е казала нищо неприятно, а само се учуди, че можел да готви. Нещо не си разбрала.

# 592
А защо? В смисъл, защото я пращаш? Не сте приятелки, нещата които говори обикновено те отегчават, или дразнят,  по каква причина и пращаш снимка.

# 593
Защото тя ми прати каква е вечерята им. Писала съм тук, че обича да ми праща снимки така от нищото на готвени от нея манджи и после да ме пита - „Вие какво ще вечеряте?”.

# 594
Ох, поне такава комуникация нямам Grinning

# 595
Когато престанеш да заставаш на челна стойка и спреш да се престараваш отсрешния човек вижда, че ти е безразлично и всячески иска да ти се хареса.
Много ми хареса това мнение и е много вярно. Влизайки двама непознати в стая, още в началото се разпределят роли на подсъзнателно ниво. Печели този, на когото му е безразлично - това не показва негативно отношение, а самочувствие, самоуважение, граници. Другият веднага усеща това и застава в положение на доказващ се. Малко е като флиртът между мъж и жена. Smiley

# 596
Така е. Въпросът е, кои са доказващите се в случая 🙂

# 597
Във всяко семейство е различно. Зависи от влизащите в стаята. Понякога свекървата се доказва, понякога снахата, понякога двете се доказват на сина.

# 598
  • при късмета
  понякога двете се доказват на сина.
Вместо да го строяват Joy

# 599
  • Бургас
A на сина обикновено изобщо не му пука, стига да не го въвличат в техните драми. Joy

Общи условия

Активация на акаунт