С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 220
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Е, ти сама написа да коментираме, пък сега съжаляваш.
  След изказването за баща ти , как изобщо комуникираш с такъв човек?
   За разходите по сватбата съм на мнение, че дори е обидно да чакаш родителите да ти го поемат. Големи, работещи хора сте.
   И да те питам - къде е мъжът в тая картинка? Той как реагира на волните изпълнения на мамчето?

# 91
Спри да й се връзваш. Мъжът си няма как да спреш - да ходи да си я посреща, да й носи роклите на шивач. Ти не се занимавай. Току-виж на него му просветнало, че трябва да я среже.
Пък, ако не е доволна, кажете, че толкова си можете, да си намери друго муле.

# 92
Марулета, ние не чакаме на никого, те сами пожелаха и настояваха дори да има сватба!
Той естествено също я реже, но тя е като развален грамофон и си знае нейното. Смея да твърдя че мм е страшно уважителен и добър. Много търпи и рядко избухва, за това тя се възползва от него. Като я засече тя звъни на мен да пита защо е ядосан и защо така й е реагирал, как тя съвсем добронамерено е казала или питала нещо.

# 93
Не вдигай. Само се ядосваш.

# 94
  • София
Когато някой позволява да му се качват на главата, не е добър, а слабохарактерен.
Те като искат сватба, а вие не искате, казвате "не".
Тя като ти звъни, не си длъжна да вдигаш. Или директно подай телефона на мъжа ти, той да се оправя.
Просто е.

# 95
No name Момичета тук ти дадоха много добри отговори , надявам се да ги разбереш правилно .
Ако позволяваш на някого така да ти се качва на главата , проблема в повечето случай е в теб самия . Наистина спри контактите с нея щом е такъв тип човек ,че чак и такива изказвания за баща ти... Аз щях да и строша зъбите честно ти казвам . А ти вместо това продължаваш да контактуваш с нея и се ядосваш и ядосваш...
Да кажем ,че твоята майка се изкаже по подобен начин пред мъжа ти .. мислиш ли че мъжа ти ще седи да я търпи ? Аз не мисля .

# 96
  • при късмета
Защо нападате момичето, че е дребнава? С право се дръзни на всичко, което е казала за свекървата. И аз бих се дразнила. Дрезнещо е изказването за баща ѝ, дразнещо е подхвърлянето на имена на нероден Петко, дразнещо е промяната на отношението пред мъжа и при липсата му.
no_name-.., аз на твое място бих изобщо нямаше да контактувам с нея. Ако е казала нещо докато мъжа ти го няма, после като е там ще ѝ го припомня. Пред него ще кажа нещо като "я пак да обсъдим това и това, че и Х да вземе отношение". При изказването за баща ти, бих реагирала и то много остро. Кажи ѝ, че на него ще кръстите детето, независимо какво сте решили. Ей така, да я ядосаш.
За сватбата, като те искат тържество, да си го плащат, но пак настоявате да става по вашите представи. Не сте някакви циркаджийски мечки да ви развеждат насам натам и да правите нещо под дресура. Щом искат тържество, без вас няма как да го имат така или иначе. Поставяте това като условие и точка. Алтернативата им е да е както вие искате, само подписване и толкова.
Обаче говориш в прав текст, като на малоумен и пред мъжа ти. Ако искаш нещо да се промени занапред. В противен случай ще си остане статукво и години ще се бориш с това

# 97
То тук редовно всеки, който изкаже мнение, че се дразни от нещо, веднага бива наречен “дребнав”.

До авторката - в темата няма да намериш съчувствие, а само порицания за твоите действия. Един, двама човека само обърнаха внимание на това какво е казала за баща ти, което е показателно за това какъв човек е тя. Само като прочетох това, а и че въпросната дава пари за хиалурони, ми стана ясно какъв е случаят.
Също така, както те съветват масово, избягвай да контактуваш с нея, въпреки че не винаги е толкова лесно, колкото изглежда.

# 98
Аз пък не смятам, че човек трябва винаги сам всичко да се плаща.
Къде отива тогава радостта от даването и получаването?
На мен ми е много приятно, когато свекърите ни купят нещо или ни дадат пари и съм сигурна, че на тях им е още по-приятно да го правят.
Също така свеки ми поръча цветя миналата седмица, тази саксии. Избирах ги с по-голям кеф, отколкото за мен си избирам. Даже някои ги насадихме заедно.
Естествено, че тя има финансовата и физическа възможност да си купи цветя и саксии, както и на мен не ми трябват 20те лева, които ми даде за осми март.
Обаче е много приятно да даваш и да получаваш. Понякога даже да даваш е по-хубаво.
А за сватбата още повече, не виждам за какво да лишава човек родителите си от удоволствието да дадат нещо на децата си. Че аз още нямам деца и съм си представяла как един ден ще им правя празниците.
Естествено нищо екстравагантно и прекалено не бих искала или дала, но и човек да се дърпа за един подарък за да доказва на 30 колко е независим и самостоятелен, за мен също е малко дребнаво.

# 99
  • София
Не всички се радват на даване и получаване. Особено когато получаването е свързано с условия, които не те устройват.

# 100
Едно е да подариш подарък за повод или дори без повод, а друго е да стягаш сватба само защото родителите искат.

Първо, ако младоженците не желаят сватба, не виждам какъв е зора да се угажда на някой друг. Аз обичам сватби и ме радват, но вероятно има хора в другата крайност, които не искат да правят подобно нещо. Защо насила?

Също така много хора смятат, че който плаща, той поръчва музиката. И сега почват да канят непознати роднини, защото така са си решили. Представям си някакъв панаир, музика, танци, ритуали, а то не знаеш кой ти е дошъл на сватбата, понеже свекърва ти е поканила учинайката на братовчеда на девера на леля Пенка.

А това с бащата… не знам просто какво да кажа. Прочетох го, ама още го асимилирам.

# 101
Аз с удоволствие платих половината сватба на сина ми, без да поставям условия и да проявявам прищевки. Едни подложни чинии ми се видяха кичозни и ги махнахме, но снаха ми ме пита 5 пъти за тях, явно имаше колебания.
Нейните родители също дадоха парите без условия.
Единствено свекито прояви нахалство, както винаги и си покани 12 лично нейни гости (приятели, не роднини)..... на сватбата на внука🤨

# 102
Браво на твоето свеки. Но ме гложди един въпрос - ти защо не си се справила с нея  все още и си позволила това?

# 103
  • при късмета
Толкова ме дразни "който плаща той поръчва музиката". Изобщо не е вярно. Просто муньовците не могат да кажат нищо на майките си, а снахите не искат конфронтации със свекървата (първа фатална грешка), мислейки, че като им угодят, те ще станат бели и добри. Кой, колкото иска да дава, но не могат да накарат младоженците да спазват ритуали, които не харесват, не разбират или са им остарели. Нищо не могат да ги накарат да направят, защото в крайна сметка без младоженци, няма сватба. Затова дори да им плащат сватбата, условия не могат да им поставят. Обаче младите не се усещат, че само те са в позиция да поставят условия

# 104
Бор_яна, справила съм се. Един тежък нарцис се кротва само с игнор. Ако бях се заинатила, нямаше да и дам да ги покани, но пак щеше да има повод за драма и да е център на внимание. А аз и отнемам това удоволствие😆
За патологичните нарцисисти никое събитие не може да е по-важно от тяхната височайша особа, нито сватба, нито раждане на дете, нито даже смърт.
Тя затова ги кани, завърта си нейни хора около нея и цяла вечер я ласкаят и и се подмазват. И пак по някакъв начин е център, няма някаква си булка да и отнеме вниманието, я.😂
Години ми трябваха да разбера, че на кралицата на драмата, не трябва да и даваш драма.
Такъв случай и в учебниците по психология не е описван.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 18:45 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт