С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 230
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Толкова ме дразни "който плаща той поръчва музиката". Изобщо не е вярно.

От желание да си интересна скоро очаквам да напишеш, че 2+2=5.
Разбира се, че който плаща той поръчва музиката.
Плащащият може да е възпитан и да попита другите каква музика харесват, но не променя факта, че той я поръчва.

# 106
Хаха, при мен буквално се получи
"който плаща той поръчва музиката"
Гледам булката притичва често до ди-джея, питам я кво става, а тя ми се оплаква, че много време не пускал някаква песен за брат и.
Така лии? Отивам при ди-джея:
Колега, ти плик искаш ли утре?
Той: даа
Тогава, пускай на секундата песента за брата на булката😂😂😂
После цяла вечер го будалках с тоя плик, но той излезе готин.

# 107
  • София
Чу.ли, да вземем да ги опишем и моята е такава. Ще станем академици.

# 108
  • при късмета
Толкова ме дразни "който плаща той поръчва музиката". Изобщо не е вярно.

От желание да си интересна скоро очаквам да напишеш, че 2+2=5.
Разбира се, че който плаща той поръчва музиката.
Плащащият може да е възпитан и да попита другите каква музика харесват, но не променя факта, че той я поръчва.
Когато говориш за желания, най-добре говори за своите. Защото няма как да знаеш чуждите с такава сигурност, показваш само своите.
Вярно е за хора с робско мислене. Как ще си проведе някой родител сватбата на детето без него, можеш ли да ми кажеш? Като младоженците кажат това и това го няма и отпада, няма сила на земята, която да ги принуди да го направят. Все едно родител на моята сватба да поръча оркестър и да го плати. Ми няма да е там оркестъра и толкоз. Не ме интересува, че е платено и не ме интересува на чия сватба ще свирят, няма да е на моята. Ще ги изгоня и няма да изляза докато не се махнат. Ако се налага и с този който им е платил. Това е положението

# 109
За това никой на никого не плаща. Толкова ли е трудно да кажеш “Не!” , не разбирам.

Това за възпитанието, което каза Динчо е много правилно, но за съжаление масата не са такива.
И именно за това - всеки сам. Ако няма възможности - няма сватба, а само подпис в ритуалната зала.

# 110
ма ко, отричаш че парите са лост за управление ли?
За да изгониш оркестъра (образно казано), трябва да имаш пари да си поръчаш каквото искаш ти.

# 111
Само не разбирам тези които са писали ,че родителите им настоявали и те за това правят сватба ..Майка ти настоявала , свекърва ти настоявала .. нз си кой настоявал ..
После идва оплакването ,че същите тези се месят и как ще си облечен на сватбата ,кой ще пее на сватбата ,кой ще е поканен на сватбата ..
Проблема не е в тях , а в този който се е съгласил на това . Ако нямате възможност да си платите сватбата сами и не искате някой да ви се меси .. по един подпис в общината .. после може да се почерпите с приятели на заведение и готово .

# 112
При нас имаше опит за намеса за кръщенето. Свеки щяла да плати, ама да бъдело в манастира еди кой си, който на тях им е близо нали, а не на една камара други хора, които са от София.
Затова казахме, че не искаме никой да плаща нищо, ние сами ще решим къде ще е и как ще се случат нещата. После мрънка, ама то малко хора сме били поканили, то на времето към 100човека правили кръщене на ММ, а защо толкова късно, те още като бебе го били кръстили…
Е, няма такова мрънкане с това кръщене, повече и от сватбата. Накрая им казахме, че ние си решаваме и в крайна сметка ще сме 50 човека, нито сме много, нито малко, ама удоволствието от това ти да си решаваш всичко без да ти се меша никой, няма цена.

# 113
И вие сега ми казвате, че аз съм бяла лястовици ли? Не вярвам.
Много хора плащат сватбите на децата си без да се бъркат и да налагат мнение. Поне хората около мен са такива..... с изключение на свекито, разбира сА😂

# 114
Добре си, свекито ти обира лаврите.

# 115
Римона, на колко е мъжът ти, че имало 100 човека на кръщенето му? Преди 1989 кръщенетата обикновено се правеха тайно, а 90 години на 20 век бяха бедни.

Чу ли, възпитаните хора се справят без драми. Важи и за двете страни.

# 116
И те ли са били забранени? Ех, тази ненавист към църквата…

# 117
Под 30години е, като нали не си представяш, че менюто е било като сега. Свеки ми е разказвала, че е имало кебапчета и кюфтета, виното от тях, попа са познавали, понеже на село всички се познават. Тя го е родила сравнително късно за онова време.

# 118
Добре си, свекито ти обира лаврите.
Ми то не е майтап, заради нея съм гоЧина свекърва.😂 Толкова се ужасявам и потрисам и милимунда да не заприличам на нея, че не искам да се бъркам и обаждам за нищо. Дребнавостта и ме отвращава.
То няма и какво да ме дразни, че да го премълчавам. Синът ми ме Идосва повече от снаАта😆

# 119
  • при късмета
ма ко, отричаш че парите са лост за управление ли?
За да изгониш оркестъра (образно казано), трябва да имаш пари да си поръчаш каквото искаш ти.
Продължаваш да не разбираш. И да имам и имам, но точно това не бих поръчала. Нещо като не го искам, не го искам и само това има значение.
Не, парите не са лост за управление на първо чужд, второ личен празник. Говори грозно за този който си мисли, че това е лоста му за управление, не за тези които изнудва. Не знам дали го осъзнаваш.
Ясно е, че за родителите е радост, въпреки, че личния момент е на детето им. Точно заради това не бива да си позволяват такива грозни изнудвания. Ако искат да дават пари, това не им дава право да решават за какво да се харчат. Дават ги като подарък за сватбата и младоженците им намират приложение. Иначе, все едно нищо не са дали, ама се бият в гърдите, че направили сватбата на детето си. На практика са направила абсолютното нищо и кръглата нула. На сила никой не им взима парите, но като ги дават с условия, все едно не са ги дали. Да си почерпят който искат отделно от сватбата, а нея да оставят младите да си я направят както искат и толкова. Ама не, тогава срам, как на сватбата не са се наложили и цяло село ще говори Joy

Общи условия

Активация на акаунт