С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 301
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • Burgas, Bulgaria
Не мога да се стърпя-въпрос към Ма -ко -защо така упорито наричаш родителите на младоженците -,,старите"?Когато аз се омъжих,майка ми беше на 40год.,баща ми на 45.През ум не ми е минало такова неуважително обръщение (или отношение).

# 151
Е, ма ко, подаръкът зависи от възможностите. Все пак не каниш родителите ти само заради подаръка. Ако нямат възможност, дори без подарък да дойдат или с някакъв символичен, няма значение.

# 152
  • при късмета
Не мога да се стърпя-въпрос към Ма -ко -защо така упорито наричаш родителите на младоженците -,,старите"?Когато аз се омъжих,майка ми беше на 40год.,баща ми на 45.През ум не ми е минало такова неуважително обръщение (или отношение).
Ако се беше зачела по-внимателно, въпросът ти трябваше да е към Deni-meni. Първо тя го написа, а фигурира в моите постове, защото повечето са отговор именно на нея и го използвах за да е по-ясно. Обичайно използвам "възрастните" или "свекърите". Друг въпрос?

Е, ма ко, подаръкът зависи от възможностите. Все пак не каниш родителите ти само заради подаръка. Ако нямат възможност, дори без подарък да дойдат или с някакъв символичен, няма значение.
Така е, разбира се, че не ги каниш заради подаръка. Обаче и отказ на поканата заслужават, ако ти ги поканиш, а те започнат да ти дирижират сватбата. И да, според възможностите е или липса на подарък при липса на възможности, няма да ме откаже да ги поканя на сватбата си. Но, ако и малкото което дават започнат да разпределят си е дразнещо. Всъщност няма значение дали дават малко или много, дразнещо е разпределянето на това, което дават

# 153
Да, разбира се. Така е. Да се прави сметка е много грозно.

Признавам си, че при мен е малко комплекс това с “който плаща, той поръчва”, понеже моите родители бяха такива. И свекърва ми с някоя друга изцепка, успява да ми наклони везните, че и тя не е читава в това отношение. И двамата с мм сме самостоятелни от много рано и не сме взимали пари за нищо от ничии родители.
Много мразя някой да ми прави сметка на каквото и да е, което не го засяга. Майка ми дори не знае каква заплата взимам.

Баща му на мм ни подпитва защо не си купим хубава кола. Имаме една стара, която не се чупи, върши работа и ни излиза много евтина. Но и ние не шофираме почти. Просто нямаме нужда в момента от нова кола, вече се чудим дали и от тази имаме нужда. И родителите ни се чудят “ама как”, явно колкото по-нова кола имаш, толкова по-готин си за пред хората. Но това е положението, не успяваме да им обясним.

# 154
Ох, след като Sherilyn спомена за колата, ще си кажа и аз, въпреки че се въздържах цял ден.
Ние нямаме кола, когато ни трябва ползваме такси или взимаме рент-а-кар. Покрай всички останали разходи, до кола не стигаме, а и наистина не ни е приоритет. Бащата на ММ го е почнал от началото на годината с "Аз ще ти дам, ти ще ми ги връщаш", с "Аз ще взема назаем, пък ти ще ми даваш и ще ги връщам" и подобни истории. Съпругът ми не е ентусиазиран да взима кола на старо, обмисляхме лизинг, но в крайна сметка се съгласи и започна да се "оглежда" къде по обяви, къде от познати. Свекърът беше казал една конкретна сума, ние си правехме сметката да понадим, да имаме за документация и да вземем нещо що-годе прилично. През тези няколко седмици станах свидетел на няколко телефонни разговора, в които ММ е сподели каква кола е харесал и е решил да види, а баща му отсичаше, че колата не става или че не е съгласен за такъв модел. Накрая се обади и каза, че не може да заеме първоначално говорената сума, а на 50%.
Сега знам, че половината съфорумки ще скочат, но за мен това е крайно глупаво. Първо се натискаш с месеци, после даваш акъл, накрая подвеждаш след като някой си е правил планове, търсил е, обмислял е, чел е, консултирал се е. Не обичам да получавам "помощ" за нищо, но в крайна сметка и не мога да вървя винаги с рогата напред. Е, този път отново бях права, видях, че на ММ не му е приятна ситуацията, но си мълча. Не знам защо мълча, след като и средствата за "връщане" на заема ще са от общия ни бюджет, но съм изморена от тези роднинско-махленски-селски отношения.

# 155
Tose, мъжът ти не мисли ли да откаже предложението на свекъра, след като е казал, че може да даде само 50% от уговореното? А и наистина ще ви е нужна ли тази кола? Ние от пандемията насам я караме много малко. В града се движим с метро, а не излизаме извън града толкова често. Наистина сме се чудили дали да не я продадем. Хубава кола си е доста пари. Мислила съм си много пъти за лизинг (преди пандемията). И дори да можем да си позволим като цена, просто ако не караш много, може би не си струва. Пак казвам, че това е нашият случай, мм не е и особен автоманияк. Ако можете да се дистанцирате от подобни махленски истории, най-добре за вас. Иначе само нерви и ядове.

# 156
Sherilyn, можем без кола, щом толкова години сме оцеляли. Ползвам такси само за пазаруване (веднъж седмично), като ходим някъде късно вечер и ако трябва кучето да го карам на доктор. Ако хванем някъде извън града, ползваме рент-а-кар, а за по-далеч и чужбина - обществен транспорт (автобус, самолет).
Предполагам, че няма да откаже, а след това ще чакаме да кажат кой ресторант са ни резервирали за сватбата и на коя дата ще е тя.Rolling Eyes

# 157
Да де, ама трябва да може да откаже.
   Не разбирам -  че бащата е крив, това е ясно.Ама хем не искате да му се играе по свирката, хем продължавате.

# 158
  • София
Много грозно е постъпил свекърът. Не бих приела каквото и да било от човек, който ме разиграва така.

# 159
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
I_Love_Tose - Ако мъжа ти и баща му вземат кола на "партия", това ще ви излезе "през носа" след някоя и друга година, мога да се обзаложа!

# 160
Sunshine-rainbow-lollipop, няма да отнеме година, хаха. Те си пъхат носа навсякъде, въпрос на време е да блеснат с нещо ново.

# 161
  • София
Sunshine-rainbow-lollipop, няма да отнеме година, хаха. Те си пъхат носа навсякъде, въпрос на време е да блеснат с нещо ново.
Живейте отделно, ако все още не сте, бъдете финансово независими и много лесно ще може да се дистанцирате.

# 162
Живейте отделно, ако все още не сте, бъдете финансово независими и много лесно ще може да се дистанцирате.

Живеем на 500км разстояние и се виждаме веднъж годишно с тях. Не им пречи да вдигнат телефона, да разпитват,  да дават непоискано мнение.

# 163
Е, то въпросът е вие какво им снасяте като инфо. Аз се оперирах и никой не разбра. Не сме казвали предварително, нарочно.

# 164
  • София
Ооо, по телефона е най-лесно. Или не вдигате, или им давате максимално прецедена информация - изцяло от вас зависи.

Общи условия

Активация на акаунт