С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 344
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Да, наистина трябва да отговарям. Аз си замъчлавам, защото не съм привърженик на скандалите между роднини. Понеже знам как тя ще завърти нещата, че не е искала това да каже, че нещо аз съм се объркала и съм реагирала остро и хоп ставам аз виновна, а от нея пада цялата вина..
И правилно! Остава за такива глупости да влизаш в конфликти 🙄 Тя нека си приказва, ти не ѝ обръщай внимание!
Важното е ти да се харесваш и се чувстваш добре в кожата си. Както и синът ѝ да те харесва. Виж, ако и той покрай майка си има някакви бъгове от типа "красива жена = слаба жена" вече е по-сложно. Дано не е!

# 301
  • София
А по-добре ли е ти да се ядеш отвътре, докато ти подхвърля забележки?
Някои простаци не разбират от мълчание, трябва с лопатата да се действа Simple Smile

# 302
Да, наистина трябва да отговарям. Аз си замъчлавам, защото не съм привърженик на скандалите между роднини. Понеже знам как тя ще завърти нещата, че не е искала това да каже, че нещо аз съм се объркала и съм реагирала остро и хоп ставам аз виновна, а от нея пада цялата вина..

О, не не. Нищо остро, от което може да произлезе скандал, нито да покажеш, че си се обидила, та да извърти нещата уж не е искала да те засегне. Но не знам какво би свършило работа с нея.

# 303
Аз не бих обръщала внимание, нито бих влизала в полемика.

# 304
При следващото гостуване на свека може да й сервираш малка чинийка с настъргана ябълка за салата и да кажеш, нещо от сорта: " Виж .... понеже знам, че ядеш само и единствено ябълки съм помислила за теб " и поднасяш чинийката

# 305
Има една реплика, с която може да отговаряш и да докараш хората до лудост, но трябва да си непукист и да докараш равен, спокоен тон.
Каквото и да ти каже свекървата за външен вид или храна казваш: Е, и какво от това?
Ръцете са ти дебели. - Е, и какво от това?
Трябва да ядеш по-малко. Аз съм яла днес една ябълка. - Е, и какво от това?
Колко тежиш? - 50 кг, е, и какво от това?
Ами много са 50 кг. - Е, и какво от това?
Нормата е 45 кг, ето аз съм 45. - Е, и какво от това?
И т.н., и т.н...
Но трябва да звучиш спокойно и като че наистина питаш учудено и невинно.
И другия човек ако избухне, пак да гледаш невинно и да си продължиш по сценария без да си изпускаш и ти нервите.
Работи безотказно, ако можеш да го направиш.
Малко изглежда детинско, но с някои хора не става да се разбереш нормално.

# 306
Имам случка, с която никак не се гордея, но проработи. Моя далечна възрастна и изключително проклета роднина всеки път при среща на улицата крещеше така, че всички да се обърнат да ни гледат "Аууу, Евче, ти ли си, не мога да те позная, толкова си напълняла..."
Един ден аз я съгледах първа и викнах: "Здравей, лельо Стефче, ти ли си, не можах да те позная, толкова си остаряла..."
След тази паметна среща напълно спря да ме поздравява, за мое щастие.

# 307
  • София
Ева, за миг си помислих, че свеки е роднината ...

# 308
  • Най-красивата страна
На свеки не може да се угоди.
Мен не ме харесваше,защото имам образование и родителите ми също.Щяла съм да правя кариера и нямало да имам време за семейството си.
Етърва ми пък не и хареса,защото била проста и не е образована.
Няма да може да си намери свястна работа....

Аз винаги съм била слаба.
И това не и харесваше.
Според нея няма как да износя дете .
Ами родих..
Етървата винаги е била закръглена.Но не дебела.
Дебела била,с тези килограми няма как да е здрава.
Ами здрава е жената.

# 309
Да не си е  отишла свекърва ти Вени , че в минало време , но може и да те е захаресвала вече пък.

# 310
Да не си е  отишла свекърва ти Вени , че в минало време , но може и да те е захаресвала вече пък.
Миналото време може да е и защото ВЕЧЕ не  й е свекърва.

# 311
Няма начин да не  е

# 312
  • Варна
Или защото вече не й пука.

# 313
  • Най-красивата страна
Сега вече ме харесва.
Защото няма кой друг да я погледне.
Етърва ми не ходи въобще.

# 314
моята свеки се скара с ММ - беше му звъняла на пожар, защо не ходиме и той и казал че, се държи отвратително като ни види - заяжда се, обижда, все иска нещо за себе си. А тя, му заявила че, сигурно аз го подтиквам да говори така и че тя се държи много добре. Той и дал примери какво говори като ни види, и как се заяжда и че и на него му звъни само да му се оплаква и да иска нещо, че той е свидетел и че това не е държание на майка.  Ужас е, момичета. Тази жена е просто нетърпима. Обиди, заяжданици, просене. Отдалечила съм се максимално, но и на ММ изобщо не му е лесно - не знае как да комуникира с нея и казва че, ще му е трудно да продължи да и се обажда и да я чува. Кара разни хора да ни звънят -братът на ММ, една нейна приятелка от Германия и да ни казват как трябва да я гледаме-засега ние нищо не им казваме, спестяваме селските "панаири", но е направо ужасно.
Дори му е казала накрая /тя е много набожна, когато и изнася/ да се подготвим за тежни изпитания.

ММ каза че, звучала сякаш   ни заплашва.

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 15:33 от Crissy

Общи условия

Активация на акаунт