С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 328
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Шери, да ти кажа, твоята ми звучи от тези забавно-досадните свекърви. ‘Дет се вика - по-малкото зло! 😃

Да, тя не е злобна. Досадна е, дразни ме, понякога говори много и все мисли, че е права, но е добър човек. Просто има комплекси и мания да бъде полезна и се натрапва. Иначе зла не е . Просто аз съм саможива, а тя иска да сме едно голямо щастливо разширено семейство. А аз се чувствам като котка, която някой иска да я смачка от гушкане и се чуди как да избяга.

# 331
  • София
А моята и зла. Никога не е имала семейство (не е била част от това на родителите си и не е свъртяла мъж) и сега иска голямо разширено семейство (но без моите родители)... Ама аз не я искам в моето, не съм родила децата си за entertainment на баба... Big sorry...

# 332
Предишната снаха е била много ок с идеята за разширено семейство. Били са близки. До една степен тя очакваше пак да е така и с мен. Аз обаче с родата хич се нямам, със своята имам предвид. Въобще съм свикнала да общувам само с хора, които искам и са ми приятни, а не само с леля ми Пенка, понеже е братовчедка на майка ми примерно.

Идеята за голямо разширено семейство никога не ме е радвала. Обичам самостоятелността. Просто със свекърва ми имаме различни очаквания- аз очаквам тя да е съобразителна, а тя очаква от мен да припадам от кеф като се видим.

Едит: всичко е наред. Не съм избухвала. Дойдоха към обяд, обаче аз кисела на макс, който е канил гости, да си ги посреща. ММ на работа, аз на работа. Станах да направя по 1 кафе и това беше. ММ им носи някаква кола, кексчета беше купил. Аз им казах, на работа съм, не мога да ви обърна внимание, обаче си е работен ден за нас. Свекърва ми измила спанака. ММ влезе в среща, аз си правех моите неща. Усетиха се и си тръгнаха.

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 15:47 от Анонимен

# 333
Браво,  Щери!   Направила си им  кафе!   Голямо  внимание си им  оказала!

# 334
Мисля, че свекърите просто не могат да възприемат хоум офиса, по тяхно време такива работи не е имало. Много хора и сега смятат, че работата в офис е почивка, цял ден пиене на кафенце, пушене на цигари и мохабет. Трябва по-често да ви идват на гости, когато сте на работа, да офкате и пъшкате, може даже да изимитираш някой скандал по телефона с клиент/колега, повече няма да идват в работно време. Smiley

# 335
  • София
Браво,  Щери!   Направила си им  кафе!   Голямо  внимание си им  оказала!
Ти по-голямо внимание ли оказваше на гости, които ти идваха в работата?

От години работя от нас и за мен е работа като работа. През деня съм на работа. Физическият адрес е без значение.

# 336
Манди ,много добре знаем какво е  хоум офис.  Нищо,че сме прости свекърви.

Но при Шери  силно личи ,че причината е  съвсем  друга.

# 337
K.A.G., аз имах предвид нейните свекъри, на Sherilyn. Теб не те знам каква си и какво знаеш, постът ми не беше към теб.

# 338
Моята също не разбира. Наложи се два дни да работим от тях по време на пандемията, изнерви ме десетки пъти. Особено когато я чувах да говори по телефона неща от сорта "Те децата са си тук, почиват си, пуснали са ги да работят от вкъщи." и ти става ясно, че в действителност мисли, че почиваме.

# 339
Защо се дразните за такива дреболии. Нали не ви е връчила мотиката да посвършите някоя работа докато "си почивате". Един ден ще сте на тяхното място и ще имате своите изцепки, защото живота си върви, а вие ще сте в страни от потока.

# 340
Нормално е, голяма част не го схващат, той и дядо ми се чуди за какво взима вуйна ми толкова голяма заплата (хич не е нещо уау, ама нали пенсионер, не знам колко точно е, не ме и вълнува) и няколко пъти годишно ходи на почивка в чужбина (ходи командировки, работи за чуждестранна фирма). Ама човек, цял живот работил тежък физически труд за малко пари.

# 341
  • София
Защо се дразните за такива дреболии. Нали не ви е връчила мотиката да посвършите някоя работа докато "си почивате". Един ден ще сте на тяхното място и ще имате своите изцепки, защото живота си върви, а вие ще сте в страни от потока.
Някак си не го разбирам това с "един ден ще сте на тяхното място"... Значи от мен се очаква да съм сговорчива, да им схващам и търпя изцепките, а от тях не... ми не, не става...
У нас е същото с хоум офиса, с ученето от къщи също. Влиза се по безброй пъти в стаята, пита се  непрекъснато нещо свръхважно от типа на - помниш ли с каква рокля беше миналото лято на морето... ами не е ок... дъщеря ми на 5 разбра, че когато работя, не се влиза в стаята, баба и на 65 не схвана...

# 342
На гости бяха , внучката ми казва да повикам баща и, имало нещо важно, тръгвам, но ме спира , бабо,  ако говори по телефон не го викай. И тя разбрала ,че не се прекъсва .
 Вярно си  е, нужно е да се разбира, че това е работа и само при нужда, крайни неща.

# 343
  • София

Joy
Това ме разсмя, защото преди години, когато още си говорехме със свекъра ми, беше използвал буквално същата реплика. Нещо трябваше да се свърши, а бяха почивни дни. Първоначално се връзвах, после видях, че му е навик и само мъжът ми ходеше да поработи, докато си почива, аз бих отбой.

Иначе изцепки правим всички. Ако съобразяването е двупосочно, мисля комуникацията може да върви. Ако някой очаква основно едната страна да се съобразява, не става.

# 344
Работата ми е сериозна, затова се дразня. Предупредени са, че не е ок да се разконцентрирам, затова бях и на друг етаж - извън тяхното полезрение. Абсурдно е да работя с цифри и да идва да ми говори какво казала комшийката за снаха си.

Общи условия

Активация на акаунт