С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 250
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ако ти е прекалено често (без значение от конкретния период), ще предложиш по-далечен ден. Важното е да има взаимно съобразяване.

Не става всички да са без родители.
Жените ще търсят мъже без родители, за да не им досаждат, мъжете пък ще търсят жени без родители, за да може жените да им гледат родителите (защото те си нямат собствени, нали, ще гледат чуждите).

# 481
Скоро ще имам и аз близки срещи. Поканена е да дойде, заради повод, но реших все пак да уточня часа, понеже има навика до последно на никой да не казва в колко ще дойде и да очаква някой да я чака с трапеза. Казах, че детето спи от обяд до следобяд и затова следобяда е по-добре. Тя била мислила да дойде следобяд, ама сега решила да дойде на обяд.
Добре, аз казвам кога е удобно, тя обаче си има нейно мнение по въпроса. Все пак майките гледаме уж докато детето спи да си починем, но не, сега трябва да се готви обяд, а аз като съм сама даже и не обядвам. И то не какъв да е обяд, защото на всичко готвено има някакъв кусур, та затова се чудя за едни яйца, на тях какъв кусур можеш да намериш? 🤣 (сигурно може да намери, нека не подценявам)
Или пък да поръчам някаква храна и това е вариант.

# 482
  • София
Попитай съвсем любезно "Какво би обядвала, защото съм забелязала, че много неща не ти харесват?"

# 483
Напротив, тя е чревоугодник и всичко обича да хапва, но има винаги кусур за всичко сготвено от друг. Бяхме с нея един ден на гости на майка ми и тя беше взела от месарница някаква наденица, та й намери кусур, че била купешка, а не домашна, при положение, че те животни нямат. 😀

# 484
  • София
Много невъзпитано. Не може да ходиш в чужд дом и да критикуваш домакините. Оставѝ синът ѝ да ѝ готви и да критикува него.

# 485
Защо си сама? Ако идва да види детето, наистина е по-добре следобяд. Ако е почивен ден, къде е бащата? Защо не дойде, когато той е там?

# 486
  • София
Напротив, тя е чревоугодник и всичко обича да хапва, но има винаги кусур за всичко сготвено от друг. Бяхме с нея един ден на гости на майка ми и тя беше взела от месарница някаква наденица, та й намери кусур, че била купешка, а не домашна, при положение, че те животни нямат. 😀
Точно затова давам идеята - намек, че все намира кусури,.
Не че наистина те интересува какво би яла, но може да се ползва като претекст

# 487
Не е почивен ден. И аз мисля, че е по-добре следобяд, но като че ли само защото казах, че е по-удобно и веднага за нея пък удобно стана друг час, при положение, че е пенсионер и не е чак толкова ангажирана.

# 488
Сериалът може да е следобед. Интересно обаче защо ще идва, ако внучето спи по това време.

# 489
Поръчай храна и не се занимавай. Да звъни там на ресторанта да се оплаква, че не й харесва.
Да не ти е обещавала колело свекървата? Ама друг път. Явно и на сина си. Ама друг път.

Забравя ми рождения ден всяка година и ми го честити в рамките на седмицата. Или няколко деня преди, или няколко дена след. Дори пита мм кога е и пак забравя след два дни решава, че е днес и пак честити… подаръци не ми подарява. Родена съм през януари. През март ми каза, че ми е купила подарък за рд, но щяла да ми го даде друг път.

А ние за всички празници им подаряваме подаръци, не е като да “ми връща жеста”.

# 490
Сериалът може да е следобед. Интересно обаче защо ще идва, ако внучето спи по това време.
Е, как, за да види, че някой я посреща с трапеза. 😀 Очаквам да носи и книжки за допълнително занимание.

# 491
  • при късмета
Римона, твоята беше, дето идвала да види детето, пък не мърда от дивана, нали? Направи за обяд нещо, дето изобщо не обича и кажи, че понеже нямаш време покрай слагането на детето да спи, сина ѝ се е погрижил за нея Joy Като каже, че не го харесва я прати на него да се оплаква и да го критикува, да видим как ще стане

# 492
  • София
Шери, на моменти си мисля, че ММ е двуженец и тайно живее с теб, не може да има две еднакви свекърви - моята знае сямо РД на сина си, всички други сме някъде там. Подаръци не купува - разпорежда ми аз да купя ( все едно кой е рожденика), само на сина си държи да купува глупости, никога не пита за него, а той се сърди, че нашите подаръци били хубави (ами нали аз ги избирам). Последно се самопокани на РД на детето, даже ще е с приспиване, че е далече... Опита да си удължи гостито до три нощувки, но имахме сериозна кавга с ММ и се сви до една нощувка.  ( И всичко това без да попита дори как мислим да празнуваме...)

# 493
Шери, на моменти си мисля, че ММ е двуженец и тайно живее с теб, не може да има две еднакви свекърви - моята знае сямо РД на сина си, всички други сме някъде там. Подаръци не купува - разпорежда ми аз да купя ( все едно кой е рожденика), само на сина си държи да купува глупости, никога не пита за него, а той се сърди, че нашите подаръци били хубави (ами нали аз ги избирам). Последно се самопокани на РД на детето, даже ще е с приспиване, че е далече... Опита да си удължи гостито до три нощувки, но имахме сериозна кавга с ММ и се сви до една нощувка.  ( И всичко това без да попита дори как мислим да празнуваме...)

Маги, освен да ги запознаем! Може да си станат приятелки и да ни оставят намира, докато ходят на кафенце и на почивка заедно!

Ох, сетих се за една случка от преди години. Сеекърва ми не е учила висше на младини и учеше преди няколко години. Ще завършва тя и иска да присъства на дипломирането си в друг град. Колата й обаче не беше в кондиция и се разбрахме да ходим всички с нашата кола. Натоварихме се и тръгваме, а свекърва ми като заек се вълнува и трепери, да вземе заветната диплома. Е, взе я, а накрая си говорим и я питаме дали вече е щастлива, че тържествено е получила дипломата. Отговора беше “е, какво да се вълнувам, нали за вас го правя!”. Щяхме да паднем с мм! Тя жената за нас се дипломира! Ние не сме виждали университет и на снимка.. 🤷🏼♀🤷🏼♀🤷🏼♀

# 494
Ма Ко да, същата. 😁

Хаха, Маги, като прочетох „удължаване на гостито” и се сетих как при нас уж до неделя щеше да остане един път, а седя цяла седмица до петък. Е, това беше най-тегавата ми седмица, сякаш времето не минаваше изобщо.
На никой, дори на ММ не каза до кога е намислила да седи. На мен не ми беше удобно да е питам директно, ама този път, ако мисли пак цяла седмица, заради това, че сме я поканили за един ден, който е празник, да реши да поседи, мисля да си питам директно.

Общи условия

Активация на акаунт