С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 256
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Римона, и аз съм така, разбирам те. Независимо дали ми е приятен даден човек или не, щом е в моя дом аз се чувствам "длъжна" да се представя добре и да има вкусна храна на масата. Моята територия си е, някак си представя мен самата, а аз не се имам за лош човек. При нас смешното е, че мъжът ми постоянно ми прави комплименти за храната, вкл. пред майка си, а тя жената също готви вкусно. Явно обаче се чувства много кофти от този факт, защото той изтъква моите умения и рядко нейните, та тя яде и мълчи вкъщи, нищо не казва. Много е смешно, събрали сме се по повод, нашите и ММ споделят колко е вкусно или говорят за храната - тя седи, чопли с вилицата, мълчи и яде. Дотолкова си личи, че детето веднъж яде нещо в тях и типично по детски каза, че е яло най-вкусното "еди какво си" (то често го казва и вкъщи, деца са), та тя една седмица, ама една седмица - без да преувеличавам, разказваше как детето е казало, че тя е сготвила най-вкусното "еди какво си". Аз по принцип съм много сензитивен човек и забелязвам неща, които други не биха, но това отношение и от самолет ще се види. Тя си ревнува "детето" от мен и това е, вечно вижда в мен съперник за нещо, а смисъл няма. И ми е смешно, очевидно ми се дразни.

# 511
Тя явно е от "онези" Smiley Чието най-голямо постижение е готвенето и не пропускат да изтъкнат, че те го правят по-добре. Аз не бих готвила, купувала и сервирала храна повече просто. И аз се старая, обичам да готвя, правя засукани неща, но за хора, които го оценяват и за себе си.
Едно кафе или чай и бааййй.
И следващият път, когато тя направи кекс, ще й кажа "наистина кексът ти е превъзходен, много по-добър от моя, малко е сухичък и няма сладост, но това лесно се поправя". Но аз съм зла.

# 512
Това, доколкото си спомням, е свекървата със сармите, дето бяха големи, пресолени отвън и безсолни отвътре.
Та едва ли е добра идея пак да и развалят рахата. WinkGrinning

# 513
Римона, а защо я каните? Явно натоварва и теб и съпруга ти. Защо си го причинявате?
  Бих се радвала след време някоя невеста да готви вкусно като мен и да задоволи претенциите на златия ми син. Добре, че и той готви, да не остане гладен. Това мъжките майки сме незаменими - нито дена не пере, не готви и не завива като нас.

# 514
Моята хич не умее да готви и сама си го признава и доказва. Аз готвя по-добре, но разликата между нас е огромна, не, защото аз съм много добра, а защото тя наистина хич не се справя. Даже ми е казвала, че се радва като вижда мм да яде моите неща, защото бил злояд като дете. Викам си, ей, да беше злояд и сега, щях да готвя веднъж седмично, а не като сега да омита всичко.

Отива мм един цял ден у техните, аз съм си на работа и не съм с твх. Викам си ей, ще си го нахрани майка му и няма да мисля за вечеря! Да, бе! Идва гладен на ужас! Вика имаше едно странно месо и не го ядох. 😂😂😂 накрая поръчахме храна.

Обаче аз докато бях вегетарианка, няколко години, като ходехме в тях и свеки вадеше тавата с пържолите от фурната, поднасяше ми я първо на мен и ми казваше да си бодна най-хубавата пържола! 🤷🏼♀

# 515
Марулета
Защото имаме повод, иначе не я каним, тя сама казва на ММ кога е решила да дойде на гости и в повечето случай никой нищо не може да й каже, понеже съм майчинство и нали все съм в къщи и съм на разположение да посрещам всички.
Сега, след като казах на ММ да й каже кога да дойде, то тя му казала, че не знае дали ще може този час, понеже не знаела с кой ще пътува. Един час по-рано с мен говори, че се чудила кога да дойде мислила следобяд, ама решила на обяд (след като изрично й казах, че на обяд детето спи). Та, със сигурност не зависи от никой часа, в който ще дойде, но така ще го извърти, че да дойде, както винаги, когато тя е решила.
За готвенето, със сигурност знам, че готвя вкусно, който е бил на гости у нас знае. Както каза Ambrosia по-горе и мен ММ ме хвали пред нея колко вкусно съм сготвила, а тя седи и мълчи тогава или просто не си дояжда нищо.

# 516
  • при късмета
Ма Ко тамън това казах сега на ММ да й каже в колко е удобно да дойде и ѝ е казал вече, така че се надявам него поне да слуша и да не се появи пет часа по-рано.
Именно и при нас стана правило да не казва на никой кога е решила да си ходи. Като ММ я беше попитал му каза - „още не съм решила”. Е, какво да кажеш в този случай…
Как какво да ѝ кажеш? Казваш (или мъжа ти, който се уговаря с нея) "Защото е удобно от толкова до толкова или от тогава до тогава, имам да се съобразявам с дете и други неща. Ако съвсем не става, ще измислим нещо, но трябва да съм наясно предварително". А, ако се опита да промени нещо в движение, мрънкаш. На края в прав текст ѝ казаваш, че това трябва да се промени, ако не разбере от дума. Може да си майчинство, но си вкъщи да си гледаш детето, не да слугуваш на свекървата. Абе как никой не може да ѝ каже кога да дойде? Покажи ѝ темата и кажи да е благодарна, че не е попаднала на някоя като мен
А за готвенето, започваш и ти със забележките. Като каже, че ѝ солено примерно, казваш, че сол лесно се слага и за разлика от нея се събразяваш с всички, които ще ядат, а нейните солени манджи няма как да се коригират. Ама толкова ли не може да измислиш какво да ѝ отговориш, като те издразни.

# 517
Това за солта винаги така ѝ го казвам. Питам я - да ти дам сол, а тя казва - о, не, не, то за мен така е по-добре да се уча на безсолно. Ама това не пречи всеки път, когато й сложа ядене да каже колко е безсолно и как така го ядял ММ. Казвам ѝ, че ние сме свикнали така.
Тя винаги променя нещо в движение, включително и сега, като пред ММ се оправдава с превоза, заради който можело да не дойде следобяда, ами за обяд.

# 518
Поръчай храна и не се занимавай. Да звъни там на ресторанта да се оплаква, че не й харесва.
Да не ти е обещавала колело свекървата? Ама друг път. Явно и на сина си. Ама друг път.

Забравя ми рождения ден всяка година и ми го честити в рамките на седмицата. Или няколко деня преди, или няколко дена след. Дори пита мм кога е и пак забравя след два дни решава, че е днес и пак честити… подаръци не ми подарява. Родена съм през януари. През март ми каза, че ми е купила подарък за рд, но щяла да ми го даде друг път.

А ние за всички празници им подаряваме подаръци, не е като да “ми връща жеста”.

с моята преди години се чувахме по няколко пъти в седмицата, като няма какво да прави или иска да си говори с някого и ми звъни и аз тогава нямах нищо против, обаче правеше следното: говорим си един или два дни преди моя рожден ден, а на рд изобщо не ми се обаждаше. Минават два-три дни и пак започваме -т.е. тя почва да ми звъни, да си говорим. Първо мислех че е случайно, но продължи няколко години. После открито каза, че тя не държи на рд и не са важни. Обаче на нейния рд заявяваше че, си седи вкъщи, за да не пропусне някое обаждане за РД.
Simple Smile това бе най-малкия и кусур, просто като го написа Шери и се сетих, затова знам за какво говориш.
смешно е

# 519
За часа на пристигане би следвало да се съобразите с нейните превози.
 Ако няма възможности  - променете вашия  обявен час.
 Имам неприятен спомен от токова гости , за сладката питка беше, на 40 дни трябваше или да стоя навън два часа, или да пристигна рано, в10.30 вместо 12. Колкото да се мотая навън. синът  не посмя да каже направо , вика стой на автогарата , когато мога ще мина да те взема , не се досетих, че часът е  задължителен, няма нужда да го тревожа,  има задачи ,да доставя неща и сама казах че ще  пристигна с трамвай. Не  е малко път, около час до тях.
Не се прие добре.
 Но  и не спя там, трябва ми и време за връщане и да хвана превози ,смени от трамвай на влак , автобус до нас.
 Можех и да не ходя. Бях ходила десет дни преди това  ,че при нас всеки месец се брои  за рожден ден ,до годината.
 Лошо комуникация  и от девет страни. Ама човек се учи.
 Това , на месец бе единственото ми ходене по мое  желание с уговаряне доста дни напред кога може.

# 520
Час по-рано тя говори с мен и каза, че мислила да дойде следобяд, ама решила на обяд. После, когато ММ ѝ каза кой час е удобен за нас, му казала, че не знае дали ще може за него. Това не ми прилича на някой, който да се съобразява с превоз, а се опитва да наложи нейното решение.

# 521
  • София
...

Отива мм един цял ден у техните, аз съм си на работа и не съм с твх. Викам си ей, ще си го нахрани майка му и няма да мисля за вечеря!
Защо го дундуркате като малко дете, което не може само да си сготви?

# 522
Защото се състезават коя да го нахрани Simple Smile

# 523
И всяка вика "храни го ти".

# 524
Защото съм чревоугодник и аз. Като готвя, ясно, че го правя и за себе си. Ама като един цял ден го няма, реших, че и за себе си няма да правя нищо. Иначе хич не го дондуркаме

Общи условия

Активация на акаунт