Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 580
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София

Феичка, и аз гледах, че почти не си нашия режим - много малко мазнина - 1 ч.л в салата ми е малко, малко протеин. Освен това, вечер явно въобще не си на режима - казваш, че дояждаш мусака, пълнена чушка, вероятно с ориз и т.н.. Може да се каже, че до обяд си на режима и после минаваш на друг. Трябва малко повече дисциплина Stuck Out Tongue Winking Eye, казвам го с най-добри чувства, защото мин. година си била по-добре от сега. Но и се чудя защо правиш толкова често обременявания...

Ох, сега,нкато казвам, че ям традиционна манджа, не си мислете, че ям хем една порция за мен, хем изяждам каквото е останало от детето. Картофи и ориз (пълнозърнест) ям макс веднъж на свдмица. Но ще погледна да поопримизирам менюто.

Колкото до обременяванията правих веднъж 2020 г. и миналата - 2022 г., тъй като лекарят искаше да провери докъде съм стигнала.

# 166
Аз пиех по 6 капки вигантол, през ден-два и К2, няколко месеца и от 28 , Д3 стана 44, като при мен 28 не беше под линия за дефицит. До 20 беше.
Та сега не пия нищо, не съм се и проверявала.
Помня как фармацевти ми предложиха по 2 капки.
Тук си се дообразовах, във форума и има ефект.

# 167
Мерси Долче. При мен проблема всъщност е в улнарния нерв от години и трите пръста на лявата ръка ми правят проблем.
Поне 2-3 пъти в годината. И вчера се обади отново. То това е за карпален, но се чудя дали няма да помогне. Безименен и кутре са леко безчувствени, но на моменти спират да работят и се изкривяват и замръзват.
Даже мисля, да му пиша на тоз господин да направи клип за улнарен нерв.
На този клип обаче той вика да не се натиска там където има болка, аз там натискам и няма болка, ама пак си е някакво упражнение за ръката.
Моля те, я метни линка за стъпалата. Не го откривам на тоз човек.

Феичка, какви варива ядеш, с какво ги ядеш? Поне зоново хранене прави.
Също така да правиш често обременяване е безумие.
Това може на 3-4 години като имаш зор, а през останалото време само на гладно да следиш.
Бекон на промо. Че те са с консерванти.

# 168
  • София
Записвам си, че ми стана интересно за добавките.
Аз пия вит Д на NuU Nutrition (от сайта фор лайф) - 10 000 единици , приемам го 2-3 пъти седмично по една таблетка. Сега се замислям дали да не включа и вит. К?
Пия и масло от вечерна иглика, заради хииииипер нередовен цикъл, но там съм доста нередовна. Пия го като погледна кутийката.

Скрит текст:

Нещо не се дописах. Та мисля да си взема вит. Ц и Магнезий. Харесах си магнезиев цитрат от 500мг ще го пия вечер. Вит. Ц кога е хубаво да се пие? И ако добавя вит. К заедно с Д ли да го пия?

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 11:23 от Elena_of_Avalor

# 169
Елена, ако е на хапче тоя магнезий от 0,500, да знаеш, че най-вероятно е много голямо хапче и може да имаш проблем с гълтането.
Преди да купиш, разгледай шишето и големината на хапа.
Витамин К2 мисля се взимаше с Д.
Може да го приемаш и него един хап с Д-то.
За нередовния цикъл обърни внимание на мазнините, често по-малкото мазнини са причина.

# 170
Витамин Ц с храна и да не е близо до кафе, нещо от сорта на 2 часа май беше.
В тоя цитират ако има 500мг магнезий, хапчето ще е огромно, огледай си хубаво какво вземаш.

# 171
  • София
Грешка, Магнезия е 200мг, който препоръча Елора преди няколко поста. Вит.Ц е 500мг пак на Хая Лабс.

# 172
За вигантола - пиех по 2-3 капки на ден.
Знаех си.🙂 Трябва по-адекватна доза.
Относно храненето, момичетата не са го написали с лошо.🙂 И аз запомних вечеря с пълнени чушки, мусака, лазаня, леща вместо кайма...нещо такова...🤔 Като цяло, няма голямо значение дали е половин или една порция със "стандартна манджа", инсулинът и с половин порция от някои неща се вдига с повече.
Фотокод, радвам се, че и ти харесваш чията.😃 Не я ям чак всеки ден, но определено много я харесвам и е екстра за бърз десерт.
Аз правя сушено свинско филе по тази рецепта (във фрайъра-фурничка), става супер нежно филе накрая😍- не съм сигурна дали не увеличавах градусите до 80-90🤔:
http://angellovescooking.blogspot.com/2020/05/homemade-cured-pork-loin.html?m=1
Елора, по-късно ще потърся да сложа линк. Напротив, за доста неща си казва човекът да се масажира, където се усеща болката- не знам ти какво визираш.🙂
Ето, първият линк е за глезени и стъпала (от фейсбук, не знам как да го сложа тук):
https://www.google.com/search?ie=UTF-8&client=ms-android-samsung … %D1%82%D0%B0#ip=1
Тази нощ беше по-спокойна, нямаше температура🙂, но явно и дъщеря ми започна да схваща, че се чувства по-добре с антибиотика, та днес нямаше голяма драма при поредната доза 🙂🙂
Елена, чудесен избор на магнезий! Аз съм му фен.🙂

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 14:45 от dolce miele

# 173
Долче, ще изгледам целия клип, защото със сигурност ще има нещо, което ще ми е от полза. Видях че е час почти.

Грешка, Магнезия е 200мг, който препоръча Елора преди няколко поста. Вит.Ц е 500мг пак на Хая Лабс.

На хая лабс в. С с удължено ли е?
Гледай с удължено, защото иначе е хвърляне пари на вятъра. Тялото витамин с, усвоява колкото в момента ти е нужно, другото ще го изпишкаш. А ако купиш по-скъп, но не с удължено само ще се прецакаш.
 Буферирания С на натюре уей е по с удължено и щядащо за стомаха. Има и небуфериран пак с удължено на други хубави марки. Но ако не с удължено си е загуба на пари. Но пък обикновения с удължено обикновено са от 1000, а аз смятам, че това е висока доза. Та с удължено или буфериран, тялото взима колкото му трябва, другото ще го вземе нататък.
От 0,500 ми е ок.  Понякога си взимам и на прах, ако реша, че имам нужда. Ти си прецени.
На булвит /Холанд енд Барет/ също имат добри витамин с. Ама спряха към момента от 0,500 с удължено, имат и от 1000. Но не ме устройва.

# 174
  • София
Не пише да е с удължено освобождаване. Намерих такъв на Нейчъръл фактор (1000мг), на Нау(1000мг) и на Джеймисън(500мг). Ще взема един от тези, ще бъде който намеря в аптеката , този.
И лека полека все пак да вкарам храненето в норма, че то иначе няма много смисъл от скъпи добавки.

# 175
Елора, много са хубави клипчетата. И ефективни, което е още по-важно!🙂 Много приятно се загрява тялото от актив ситинг гимнастиката.
Вчера гледах последното видео на д-р Боз.🙂 Към края често има въпроси, на които тя отговаря. Този път имаше въпрос за усвояването на вит. Д и ми се стои много интересно, че спомена, че при висок инсулин вит. Д не се усвоявал и в рамките на 48 часа "влизал" в мастните запаси, т.е. не се превръщал в активната си форма. Казваше също така, че трябва да се прави контрола след един и два месеца дали изобщо се усвоява приеманата доза и да се увеличи до адекватна доза, ако това не се случва (вероятно при тях има някакви тестове, при които не е необходимо да се прави 10-14 дни пауза преди изследване🤔🤔). Спомена и, че при висок инсулин не се произвеждали кетони (това си го знаем де) и тялото "не знаело" какво да прави с мазнините, освен да ги складира (това във връзка, че често вит. Д е в мазнина, т.е. складирал се често като обикновена мазнина, без да е в активната си форма). И че вит. Д трябва да се разглежда като хормон, защото в тялото действието му било такова. Преразказвам, възможно е да има неточности, ако някой се интересува от точните думи, по-добре да изгледа тази част от клипчето.🙂 Но като цяло и в интернет има достатъчно и формация, че вит. Д подобрява инсулиновата чувствителност и нивата на КЗ също.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 17:18 от dolce miele

# 176
Привет! Вече имам и цифри и май резултатите макар и от базово проф изследване доказват, че положението не е розово. Избрала съм тук няколко, които съм видяла от прочетеното, че са важни..

Ще се радвам на всеки коментар, а Невена сигурно.. ако ме сбара, ще ме и понабие 🫣За бой съм.. но ми трябваше този удар с  мокър парцал (изследванията), за да продължа без компромис напред

Скрит текст:

хемоглобин - 137 (норма 120-160)
глюкоза - 5.59 (норма 4.10-5.90)
TSH - 1,25

ph - 5 (норма 5-8)

пик киселина - 196 (норма 155-357)

други седименти - кристали пикочна киселина
ASAT - 15 (норма<31)
Alat- 17 (норма <34)

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 14:28 от fotokod

# 177
Здравейте, секта! 😁 От началото на седмицата поорязах въглехидратите с цел изчистване на хранене и с оглед на моите последни позиви към забранени храни. Възвърна се напоследък и неприятното подуване на корема, но засега го овладях. 3 дни ям предимно яйца, но храната е твърде малко засега поради липса на апетит. От утре ще включа месо и салата. Купих си и аз малинови кетони и исках да попитам Долче по колко капсули пие на ден.
Имам и две нови придобивки, които видях на реклама в интернет и реших да рискувам, а именно- масажор срещу целулит и такъв за мускули. Пак по съвет на Долче и Шарпи си взех подобни на техните. Хванах хубава промоция. Аз и ММ сме доволни от покупката. Точилката ще събира прах засега.
Благодарение на коментарите по-горе, пооправих витамини и добавки и вече приемам редовно.
Фотокод, и аз събирам все още смелост да си направя изследвания. Ти си още в началото, но с постоянство ще постигнеш желаните резултати. 🌸
Скрит текст:

# 178
Честито за новите придобвики, Нани!
Стреляй смело с пистолета - и на мускули, и на целулит влияе.

# 179
Толкова дълго време бях с глюкоза 4.8 и инсулин 8- 9 - почти 3 месеца, даже се надявам вече инсулинът да 7, а от днес е 5.7 захарта, защото съм на антибиотик втори ден. При положение, че почти нищо не съм яла, снощи с триста зора изядох едно кюфте и скилидка чесън, тази вечер малко зелена салата и един шницел. Инсулинът сигурно и той се е повишил.

Общи условия

Активация на акаунт