Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 695
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
При мен наблюдавам невероятно потене по време на тренировка, откакто приемам малиновите кетони и много плавно минах в кетоза този път-  без ужасното главоболие и отпадналост. Много съм доволна от покупката! ☺

# 331
Да, то затова си ходя с тениските аз...😁😅 Помня, при първата по-дълга разходка+ дълъг ръкав под връхната дреха, че се върнах с мокри чорапи...😆
И ти ли пиеш по 500 мг?

# 332
Обикновено пия само 500гр., рядко 1000гр, т.е. две капсули- сутрин и вечер.
След първата ми бременност преди 10 години имах да свалям 20кг и тогава приемах малинови кетони по инициатива на мъжа ми, но въобще не съм знаела, че съществува НВВМХ, а си спазвах обикновена протеинова диета. 😊

# 333
айде, аз слагам масата 🤣

Скрит текст:
Ау, чудна чиния! Обаче имам голяма забележка! Trollface Много малко матрЯл има в нея. За мен това на кътния ми зъб.

# 334
Долче, и рецептите и лака са ти хубави 😂👏

# 335
Да ви развеселя. Ходихме при лл за резултатите и каква стана тя накрая - аз да си ръфам мизото (дето по принцип и да е само боб, леща, грах.. постно, си ме устройваше), а мм го поставиха на диета заради високи триглицериди ..и го чака лл след 2 м на контрола и той е решен да е стриктен.

Отиваме в магазина и заставаме пред витрината с меса и му обяснявам - ти можеш да ядеш това и му соча пилешките гърди.. а аз мога да ям това (ребра) , това (джолан), това (телешки пържоли) и това (кайма, кърнаци)…

Спряхме се на компромис свинско филе и реално на него леко му запържих 2 пържоли, изчистени от мазното. А на мен това мазното (аз си го резнах с месце)🤣🤣🤣🤣

Извън кадър си капнах върху звлето и от мазнината, в която го пържих

Sharpy, как ще е малко?! мен след тая порция ми понатежа 🫣

Dolce, какви са тез тристепенни менюта.. идвам у вас на кулинарен кето курс с дегустация🤭 (радвам се, че детенце вече е добре 🌼)Щракнах си пицата - ще я пробвам (мм няма шанс- той ще ръфа фасул, а как мрази постно милият..)

# 336
  • Paris, France
О, sharpy, съжалявам за майка ти. Мисля, че е поправимо. Изследвахте ли Д3, фолиева, Б12, селен? Виж витамините от първия пост и да ги почва!

PH на урината вижте! На бас, че няма да е 7. Цитратът сваля И кръвно, магнезият също.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34859788/

Това ядене навън не е добре. Мазнините са вредни, храната не е прясна, не знаеш къде седи. Не случайно яденето на индийски манджи и къри сваля КЗ. Вътре има куркума, карамфил, черен пипер, люто, джинджифил и всичко това трепе бактерии както по месото, така и по червата. ИР е дисбиоза 100% когато има висока КЗ. Ако само инсулинът е висок може и да няма. Тази КЗ и храни бактериите по кръвоносните съдове.

Омега 3, рибено масло, магданоз, знаеш.

Чесън, лук, много вит С, лизин, пролин и таурин свалят кръвно. Удебеленото е терапията на нобеловия лауреат Линус Полинг.

Ох, и моята майка е дебела и с високо кръвно, но не вярва в нашите диети.

# 337
Втори опит с чията, за сега само е накисната с вода, а какво още ще му сложа на това желе не мога да реша... Имам извара, мисля и тя да е там. А вече за вкус дали канела или сол и чер пипер, за сега между тези мога да избирам Joy

# 338
  • София
Благодаря, Невена! Моята майка също като майката Шарпи кара ковида в началото на април и я накарах да си направи изследвания - също измери висок холестерол (над 7), КЗ 5.5, а инсулин 16!!! , ГХ й е 5.9%, нормални триглецириди, но пикочна киселина на горна граница.
Миналата година мерихме показателите и й бяха по-нормални - Инсулин 10, КЗ 5.2, гликиран - 5.5%. Тя покрай мен от миналата година спря да яде любимия си хляб, а покрай внучка си си включи приложение за изгорени активни калории за деня Grinning и отслабна 7-8 кг (сега е 58 кг), та като пускахме изследванията мислех, че всичко ще й е наред, а то....
Ще й кажа да провери и др. показатели.

# 339
Натка,тази рецепта на гофрети с чия,лично на мен много ми допада -стават хрупкави.

# 340
Я, това звучи интересно, може и да пробвам. Ако открия как да измеря количествата без везна, де. Не съм си я донесла и нея, а май трябваше. Имам мерителна чаша и мерителни лъжички, трябва нещо с тях да измислям. Под разбиване какво се има предвид? Ако не става да разджуркам с вилица само, пак ще трябва да пропусна.

# 341
Шарпи, и моята майка го закъса с кръвното след КОВИД. Сега, година по-късно се нормализират нещата. Обаче, още не могат да и се оправят червата. Миналата седмица беше на колоноскопия. Няма изменения, само възпаление. Егати вируса, егати и чудото.
Да споделя и нещо интересно за холестеролите. Един семеен приятел живеещ в САЩ на профилактични изследвания му излизат високи холестероли. Личният му лекар го праща на кардиолог.
Кардиолога му назначава изследване за ИР и  оценка на CAC score. Това е някакъв скенер за калциеви натрупвания.
Съответно, няма ИР и този score му е 7( има някаква таблица, и това е много нисък резултат).
Лекарят му е казал да си живее спокойно, и че с неговия резултат от този скенер,  тези високи холестероли не значат нищо.
Посъветвал го е да се храни по-ниско въглехидратно, защото инсулина и цигарите скапвали кръвоносните съдове по идентичен начин.(той е непушач).

# 342
Я, това звучи интересно, може и да пробвам. Ако открия как да измеря количествата без везна, де. Не съм си я донесла и нея, а май трябваше. Имам мерителна чаша и мерителни лъжички, трябва нещо с тях да измислям. Под разбиване какво се има предвид? Ако не става да разджуркам с вилица само, пак ще трябва да пропусна.
Яйцето се разбива и разбъркваш останалите съставки.Мисля,че бадемовото беше към 1 с.л.,чията и хуска по 1 ч.л.
Четейки те си по солените вкусове и предполагам ,че в този вариант чията би ти допаднала.

# 343
Шарпи, и моята майка го закъса с кръвното след КОВИД. Сега, година по-късно се нормализират нещата. Обаче, още не могат да и се оправят червата. Миналата седмица беше на колоноскопия. Няма изменения, само възпаление. Егати вируса, егати и чудото.
Да споделя и нещо интересно за холестеролите. Един семеен приятел живеещ в САЩ на профилактични изследвания му излизат високи холестероли. Личният му лекар го праща на кардиолог.
Кардиолога му назначава изследване за ИР и  оценка на CAC score. Това е някакъв скенер за калциеви натрупвания.
Съответно, няма ИР и този score му е 7( има някаква таблица, и това е много нисък резултат).
Лекарят му е казал да си живее спокойно, и че с неговия резултат от този скенер,  тези високи холестероли не значат нищо.
Посъветвал го е да се храни по-ниско въглехидратно, защото инсулина и цигарите скапвали кръвоносните съдове по идентичен начин.(той е непушач).
На майка ми миналата година, когато я приеха в болница с високо кръвно и както се изразиха "прединфарктно състояние" и правиха някакво изследване с вкарване на контрастно вещество. Не помня как се казваше.
Казаха, че всичко е наред, за дните, в които беше в болница не отриха нещо нередно. Но пък тогава изследванията и бяха в норма, но кръвното високо.
Това е от тази сутрин. Спах у тях и сутринта я чаках да се събуди.
Скрит текст:
Вчера колега ми даде едно хапче от неговите за високо кръвно и каза при нужда да и дам едно, докато идем на лекар. Дадох и го. Засега е свалено на 130/90. Часът ни при кардиолога е днес в 14,30.

# 344
Аз знам, че лекарства за кръвно много трудно се улучват и е проба- грешка. Дядо ми едно време са го приемали в спешното с кръвно 220/160 и то няколко пъти. Моята баба е 50кг с мокри дрехи и въпреки това е с висок холестерол и високо кръвно и приема за тях медикаменти. При нея има психологически момент с вдигането на кръвно- както е добре и всичко е наред, така като се разстрои, вдига веднага кръвното. Знам, че ползва спрей при екстрени ситуации, който се впръсква в устата и веднага сваля кръвното, за да не се стига до крайности.
Шарпи, не се притеснявай! Ще помогнат на майка ти и е важно редовно да приема лекарствата без пропуски.
Качвам и закуската на ММ от тази сутрин. Скоро ще спирам с кетозата и аз ще я пробвам.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт