Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 627
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Ей значи, до скоро секта ни викаха, сега и орторексия, много ще ми станат вече Joy Сигурна съм че имаше и още нещо ама вече не го помня.
За удоволствието от храната, ще напиша аз как го виждам пък може и само за мен си да съм права. Има много храни които обичам и които ям с удоволствие. От тях някои ми се вписват идеално в режима, а други не чак толкова. Това че не се вписват всичките, не прави първите по-малко вкусни, нали?  Не виждам защо трябва нещо да ми ги омаловажава тях и да ми разваля кефа от тях. Напротив, ям с кеф и се радвам че храната ми е хем вкусна, хем полезна.
Ако изям нещо извън режима - случва се, няма какво да се лъжем - него също ще го изям с кеф, то няма смисъл иначе. Но си знам че не е за често ядене. Което пък ме мотивира да му се насладя още повече - по същия начин както някои си позволяват торта само на рожден ден или там на когото каквато храна му е такава. Повечето хора обичат торта, но почти никой не яде торти постоянно а напротив. Това не значи че по-малко я харесват когато изядат парче.
С тоя целия ферман искам да кажа че освен когато е истинско хранително разстройство и човек няма начин да прецени разумно, отношението към храната е въпрос на избор. Отнема известно време човек да си намести гледната точка, предимно защото общото мнение е че диета/режим задължително е мъка и страдание, глад и мизерия и прочие. Ама аз нали все не съм с хората, още от началото се запънах че зорлем няма пък да страдам Laughing

# 526
Sharpy честит имен ден и от мен на патерици 💐
Чак до такова отвращение към храната моя милост не може да стигне 😁
Истински чревоугодник съм. Ламята Спаска пасти да яде😂
Ами моя от коприва го пия отскоро защото вечно съм уморена. Това още от ставането ми от леглото. Към обяд съм вече труп. Не искам да пия кафета и разни там напитки и реших уж нещо хем полезно хем безобидно.  Коприва и шипки варя аз като съотношение 1:1

# 527
Аз мисля, че такива орторексии се отключват при голямо напрежение, стрес, житейски проблеми. Сестра ми преди години имаше лични проблеми и беше отключила нещо подобно, за щастие при нея храненето се изразяваше в стриктно спазване на зоната, но пък имаше други съпътстващи психически проблеми - страх от бактерии, страх от големи тълпи хора, страх, че ще припадне навън и няма да има кой да й помогне.... В крайна сметка ги преодоля тези неща до голяма степен, като извлече и някои позитиви - сега се стреми към здравословно хранене без да изпада в крайности, може би само страха от бактерии си остана и все е с дезинфектанта под ръка, но това се преживява. Като цяло хранителните разстройства са си голям проблем, но не ми е направило впечатление тук някой да се е втелясал толкова в храната. Просто всички се стремим към по-здравословен начин на живот, започвайки с храненето.

Твърдото сирене на аро се намира на витрините с млечни продукти, веднага след витрината с месата (не студената стая, а тази витрина, на която има персонал). Ходим в Метро на изхода към Сърбия в София, ако има значение. Ето го:
https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X228387/0032/0021/~1%D0%BA%D0% … 0%D1%80%D0%BE-Aro

# 528
sharpy / Спаске , честит имен ден на патарици! Stuck Out Tongue Winking Eye
Sharpy честит имен ден и от мен на патерици 💐
Ооо, благодаря, благодаря! Trollface
Тъкмо пак празнувам аз тук с една свинска вратна пържола и гъбки Trollface
Броя вече дните до отпуската, остава ми още 1 работна седмица и отиваме на мореееееееееееее Yum
Разбира се, за да ми е гадно, тоя последния Ковид ми разбута всичко, едно от което и цикъла. Та първи ден от менструация следващия месец ми се пада първи ден на морето. Обаче да го дух@ тоя цикъл, забивам си тампона и се гмуркам. Каквото ще да става! Амаха!

# 529
Аз съм на яйчен фаст.🙂
Ден 1- бъркани яйца (6 яйца Л, 40 грама зехтин екстравърджин, 10 грама масло, подправки /калиева сол, черен пипер, пушен червен пипер и лют червен пипер/ и 45 грама едам), няколко часа по-рано изпих голяма чаша кафе с 20 грама масло:

За всяко яйце трябва да се яде по принцип една лъжица масло (или друга подходяща мазнина), което е 15 грама. Но, според някои бг източници, полагат се по 10 грама мазнина на яйце (не знам дали нашите лъжици са по-малки от чужбинските😅, но аз се придържам към около 10 грама...или по-малко на яйце, когато ям повече от 6 яйца за деня).😊

# 530
И от мен честита да си ,Шарпи!Нещо съм бляла.♥♥♥
И аз след Ковид съм като парцал, тои цикъл едва го бутам.Поне знам, че е заради нещо, че се побърках да тествам параметри предния път,когато се чувствах парцал.

# 531
И от мен честита да си ,Шарпи!
Благодаря ти, душицо  ♥️😋
Одеве минах през Лидл и си купих 2 чифта детски къси дънки размер 158. за по 9 кинта бройката. Заспаха ми. Одеве се теглих 49.3. Доволна съм, така да задържа и до морето.
Приготвям врат в момента и броколи+ карфиол.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 20:29 от sharpy

# 532
Шарпи, за теб важи “расте, не старее- слабее и младее” 😜

# 533
Шарпи, за теб важи “расте, не старее- слабее и младее” 😜
Ооо, Нани, сърдечно ти благодаря, само че във фейса си ми личат годините. Не може да скриеш очите, а и гадните назолабиални. Отделно като отслабнах и лицето ми се изостри. Виж, откъм тяло го докарвам на тийнейджърка.
Ето и днешната кльопачка. Най-накрая си направих любимите броколи /реколта са от на шефчето градината/. Днес донесоха пак айсберг, ама много. На човек по 7 глави, а сме 50 човека фирма. Раздадох на съседките по 2, аз си оставих 2 също, защото в понеделник пак ще има нова реколта.
Пържолата е ХЛ размер, но на снимката не личи, поне към 200 грама.
Скрит текст:
Пиша си списък с хаповете и добавките, които трябва да взема за морето, че то не е едно, две.
Днес успях и да се регистрирам в Айхърб и да си поръчам Омега 3, че моята е на свършване. Разбрах защо не ми е приемало данните от картата - била е блокирана заради неактуални лични данни. Днес ходих до един клон и ми снимаха новата лична карта и там другите простотии, които им трябват, та ми я отблокираха.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 20:39 от sharpy

# 534
Мила Шарпи, и там има начин да се подобри ситуацията. Започни с масажи два пъти на ден за по 5-10 минути. Харесвам тази дама https://youtu.be/LWHl_yEu_KA . Има масаж за всяка зона. Тя обяснява подробно и разбираемо. Отдели си време и ще останеш доволна. Резултати след месец. 🌸 🫶

# 535
Здравейте, момичета, дали може да ми помогнете с разчитането на следните резултати? Родих преди 10 месеца и досега не съм имала проблем с отслабването, но този път не става и не става. Направих си едни изследвания преди четири дни, и днес реших да направя и обременяване с глюкоза. Бях почти сигурна, че имам ИР, тъй като започнах да се храня високо мазнинно и се чувствам много добре и не ме гони такъв глад за сладко, както когато ям въглехидрати свободно. Обаче май се оказва, че нямам проблем с ИР? 🤔 И нормално ли е кръвната захар след обременяване на 120-тата минута да е по-ниска отколкото на гладно?

# 536
Според мен си имаш ИР, макар и в лека форма, все още. Гликираният ти е висок.
Ако, както пишеш, си влязла в нашия режим, това обременяване е било излишно, защото е компрометирано.
Продължи с режим и след 3 месеца, пак пусни гликиран и инсулин на гладно.
За мен, ако спазваш режима, за 3 месеца ще свалиш поне 5 кила .
Вземи си магнезиев цитрат и пий по минимум 200 мг вечер. И омега.
Успех, и дано и някой по- компетентен от мен да коментира, защото аз съм самоука, само от темата зная, каквото зная

# 537
Според мен си имаш ИР, макар и в лека форма, все още. Гликираният ти е висок.
Ако, както пишеш, си влязла в нашия режим, това обременяване е било излишно, защото е компрометирано.
Продължи с режим и след 3 месеца, пак пусни гликиран и инсулин на гладно.
За мен, ако спазваш режима, за 3 месеца ще свалиш поне 5 кила .
Вземи си магнезиев цитрат и пий по минимум 200 мг вечер. И омега.
Успех, и дано и някой по- компетентен от мен да коментира, защото аз съм самоука, само от темата зная, каквото зная

Благодаря много за отговора. Пропуснах да кажа, че спазих правилото 3 дни преди изследванията да ям по 150 гр въглехидрати.

# 538
  • София
Аз виждам доста високо ТСХ, както и МАТ, в тези изследвания и на твое място бих потърсила ендокринолог да ми погледне щитовидната.

# 539
  • Paris, France
sharpy, Честит имен ден на патерица. Жива, здрава и много красива и щастлива да си! Жалко, че ти нямах адреса да се изтърся на почерпка. Нали на имен ден може и без покана 🤩. То и аз имах нещо като имен ден, че съм си ламята Спаска - каквото видя омитам 🐷.

theo04, имаш проблем с инсулин и КЗ. И на мене ми падаше КЗ, вместо да седи стабилна или да се качи и диагнозата беше гестационен реактивен диабет. Гликираният  не е добър. Ако наскоро си отслабнала, може клетките да са празни и затова бързо да навлиза глюкозата, но инсулинът да се качва по инерция, защото така е свикнал.

Щитовидните ти никак не са добри и може от там да идва хипогликемията. Вит Д как е? Б12 е добре. С Хашимото ли си? Глутен ядеш ли? Пиеш ли някакъв щитовиден хормон?

КЗ на гладно ти е висока. Ядене на протеин вечер, спорт преди заспиване помага. Виж витамините в първия пост! Всичките са важни.

Инсулин над 5 на гладно значи излишни мазнини. Може да си слаба, нп в черен дроб да има мазнина. Омега 3 ти трябва.

Общи условия

Активация на акаунт