Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 141
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Шарпи, това извитото краставици ли е? Много странни са на вид 😃
Дааа, краставички са. Странни са, защото са "натюрел" кривички и са сорт Гергана. Хора, не бях яла такива от детството ми. Много крехки и хрупкавки са. Те сега започват да излизат, та ще има много занапред.
Тъкмо приключихме и с вечерята. Разбира се салатка от реколтата направих и пиУешки пържоли от кълка.
Бая салата ометох, сигурно към 800 грама. 2 чинии си сипах като тази от снимката.
Скрит текст:
Тайс, ако не ме лъже паметта, ти си беше купила след разтворимата Мастика, тази на гранулки. Thinking
Скрит текст:
Днес си купих едно пакетче и аз, защото онази много добре ми се отразяваше, или поне така си въобразявам, не знам. Но за да не пия подсладения вид, взех тази. Питането ми е - по колкъ зрънца се дъвчат, колко време и като се надъвчат, гълтат ли се или не. В нета срещнах разнопосочни мнения, та затова питам и тук, нали сме си наши хора Yum

# 586
Жалко, че и слагат стевия.
Честно казано зърната колко се усвояват не знам Шарпи. Много са трудни за дъвчене, полепват страшно по зъбите, не е като дъвка, да знаеш.
Аз смуча малко и гълтам. Не съм редовна обаче. Изкача ми от акъла. Приемам по 1-2. Ефект имаше за 2 дни, после трънци.

Иначе има и други на капсули без стевия
https://remedium.bg/a-z-medica-mastiks-h60-kapsuli-5065/p

И още
https://www.aptekazdrave.bg/productbg/13144
Егати и цената, жднб

И това по-евтино Joy
https://zdrave365.com/zdravoslovni-dobavki/antioksidanti-1/masti … row-formulas-cena

Абе ако ще пробвам, ще е първото за 30 лв.

# 587
Жалко, че и слагат стевия.
Честно казано зърната колко се усвояват не знам Шарпи. Много са трудни за дъвчене, полепват страшно по зъбите, не е като дъвка, да знаеш.
Аз смуча малко и гълтам. Не съм редовна обаче. Изкача ми от акъла. Приемам по 1-2. Ефект имаше за 2 дни, после трънци.
Иначе има и други на капсули без стевия
https://remedium.bg/a-z-medica-mastiks-h60-kapsuli-5065/p
И още
https://www.aptekazdrave.bg/productbg/13144
Егати и цената, жднб
И това по-евтино Joy
https://zdrave365.com/zdravoslovni-dobavki/antioksidanti-1/masti … row-formulas-cena
Абе ако ще пробвам, ще е първото за 30 лв.
Геееееей, това второто верно са се оляли. Очаквах нещо 50-60 кинта на фона на зрънцата, че са 5, те 150. Да си го държат.
Първите наистина изглеждат най-добре.
Сега като каза, чак се замислих да не си навредя на единствената пломба, която имам в устата. Ама ще пробвам, квото стане.
а ти какво имаш предвид, че ти е действало само 2 дни. Аз го купих, защото докато приемах разтворимата /тази със стевия/ си чувствах корема сякаш по-добре. Отделно ми изчезнаха бълбуканията. Понякога като почне да бълбука ще кажеш, че съм изяла или изпила света. А докато я пиех, нямах такъв проблем. Нали я дават много благотворна за стомахчето.

# 588
Шарпи, и аз като Елора, ама ме е страх за зъбаците. Мислех да ги скълцвам на прах и да ги пия. По едно- две зрънца аз, посхрусквам и гълтам 😀.
Тази мастиха от дм и ремедиум я няма и по складовете, със сестра ми издирваме за майка.
Няма 😫.
Вчера обиколихме всичкото аптека по центъра, и във Софарваси няма. Идненадващо снощи открих, че в Лили дрогерии имало. Днес ходих до нашето Лили в мола. Няма.
Обаче има на друга марка , 14 сашета, 34 лева, ееее, не.
Ще кълцам зърната.

# 589
  • Sofia
По 1-2 е малко.
Гълтайте по 3-4-5,не е нужно да се дъвчат.

# 590
Аз профилактично.
Веднъж само се подух, и едно, със стевията, ,веднага ликвидира проблема.
Взех ги на почивката за всеки случай, мм там се отвори да яде пържени филии, мекици, ориз и картофи като прасе и оооп, авария. Защото той у нас си яде моите неща и от време на време картофи във фрайера. И като ми нагъна мастихата, ооооо. Викам, не си познал, само 4 ти давам, мисли как да си ги делкаш 🤣.
Аз си я пазя тази опаковка като златна, дано заредят.

# 591
Таис, тази със стевията ли и ти си ползвала.

Шарпи, понякога леко успявам да ги схрускам с предните зъби. Не знам защо, но някой зърна не могат да се хрускат.
Ама айде, днес две пих, утре три.

# 592
Тайс, тъкмо вчера видях, че я има и в Лили, и в ДМ до нас.🙂
Долче 💐благодаря, да така ще направя . Много вкусни омлети😃 мен чак на пица ми се привидяха😂😂
А от толкова много яйца с този яйчен фаст не вдигаш ли холестерола?
Не, никога не съм имала повишен холестерол. Независимо дали преди това съм яла по много или по малко яйца (доскоро всъщност бяхме понамалили консумацията на яйца).
Гледах тази вечер в магазините витрините и рафтовете- ами, нищо не ми се прияжда, дори и "въображаемо". Гледах храните с безразличие.🙂

# 593
Таис, тази със стевията ли и ти си ползвала.
Да, взех последната от едно дм.
После сестра ми ми купи и такава на зрънца, но тази си я пазя за стомашни бомбирания

# 594
  • Sofia
И аз мислих да си взема разтворимите,не че имам стомашен проблем,а з-то много харесвам всичко с мастиха 😋
Има едни турски кафета 2в1,много ми допадат 😍 и си взимам от тях понякога.

# 595
Шарпи, под два дни имам предвид за запека.
Но ще видим сега с повече.
Чудя дъвките Елма дали биха имали ефект?
Ама едва ли.
Помня че и те ми се лепяха по зъбите.

# 596
Шарпи, под два дни имам предвид за запека.
Но ще видим сега с повече.
Чудя дъвките Елма дали биха имали ефект?
Ама едва ли.
Помня че и те ми се лепяха по зъбите.
Едва ли, защото дъвките са с някакво съдържание на мастиха, а зрънцата са си чиста такава.
Доли, ами на много места четох, че само се дъвчат и се плюят и затова питах. Взех да си мисля да не ми залепне там за червото някъде 🫣
Сори да тъпото обяснение ама верно това си помислих. От друга страна срещнах по форуми, че хора я приемат за хеликобактер, значи требе да я гълтат.
И аз като Тайс си чувствах коремчето добре, без подувания, та затова си купих зрънца. Имаше и в същата аптека разтворима, но умишлено исках да взема без подсладител.
Тайс, ако видиш зор, свиркай, ще ти купя и пратя.

# 597
  • Sofia
Няма такава опасност.
Този лек го знам повече от 40год.
Като дете често ги дъвчех като дъвка,но и восък се добавя за да омекне и да не лепи по зъбите.
Родителите ми така се лекуваха.
Аз също съм изпитвала облекчение няколко пъти при стомашни неразположения.Ползвам ги често и в кулинарията.

# 598
Хм, аз не съм срещала да пише, че само се дъвчат и се плюят.
А тук някой писа, че на прах да се стрие най-добре.
Че то и в тия таблетки си има.
Ама пък и аз като теб се замислих дали не полепват някъде. Излизат ли? Разтварят ли се в червата?
Ей такива екзестенциални въпроси.
А ти пи ли Шарпи от тия на зрънцата или днес ти е първата вечер?

# 599
Аз съм със СРДЧ , откакто съм на режима доста рядко се подувам, а преди в чудо се виждах. Та за мен мастихата е вариант, да, и за хеликобактер го препоръчват, а и такава гад бях завъдила, та все се каня да почвам редовно да си  стривам зрънца. Щом Доли казва, че може и повечко, идеално. И аз логически, като Елора, си мисля, че щом тази разтворимата, се пие, нама проблем да се лепи някъде, нали не влиза на голо, все ще се омеша там на дърдонки с другото 😀

Общи условия

Активация на акаунт