Щитовидна жлеза – лечение

• 278 697
  • 593
  •   1
Отговори
# 150
ако прочетете внимателно темата ще видите адреса на няколки места
За кой адрес става въпрос ? newsm78

# 151
  • Пловдив
Не знам за тази тема, но вижте за адреси в другите теми: Автоимунен тиреоидит на Хашимото 1,2 и 3. Там има какво ли не.

# 152
Не знам за тази тема, но вижте за адреси в другите теми: Автоимунен тиреоидит на Хашимото 1,2 и 3. Там има какво ли не.

# 153
                 Здравейте! От вчера и аз се присъединявам към имащите проблем с щитовидната жлеза. Поради подут под челюстен лимфен възел си направих ехография, на която се установи, цитирам :" Двата  лоба са леко увеличени, гладки контури и неравномерна структура- визуализират се хопогенни зони с различна големина, "пръснати "  в двата лоба.По хода на съдовия сноп се визуализират единични лимфонодули, с размер до 8-9 мм.Високо в ляво, субмандибуларно се визуализира също малък лимфонодул."
                  След което посетих ендокринолог и направих изследвания : ТАТ 1;80     МАТ  1;80 и ТТХ 2,37. Лекарката ми обясни, че в момента жлезата ми функционира нормално, но ще ме диспансеризират и на всеки 6 месеца ще си правя изследвания. Предписа ми единствено Цефасел 100  2х1 за период 6 месеца. Поставена ми е диагноза автоимунен тиреодит - еутиреоиден вариант.
                    Моля, който е по-запознат да изкаже мнение дали тези изследвания са достатъчни и дали мога да пиша в темата за Хашимото, тъй като в моята диагноза това не фигурира. Ще бъда благодарна на всеки, който ми помогне с информация тъй като сме решили да си правим бебе и съм леко притеснена.  Предварително благодаря!

# 154
                 Здравейте! От вчера и аз се присъединявам към имащите проблем с щитовидната жлеза. Поради подут под челюстен лимфен възел си направих ехография, на която се установи, цитирам :" Двата  лоба са леко увеличени, гладки контури и неравномерна структура- визуализират се хопогенни зони с различна големина, "пръснати "  в двата лоба.По хода на съдовия сноп се визуализират единични лимфонодули, с размер до 8-9 мм.Високо в ляво, субмандибуларно се визуализира също малък лимфонодул."
                  След което посетих ендокринолог и направих изследвания : ТАТ 1;80     МАТ  1;80 и ТТХ 2,37. Лекарката ми обясни, че в момента жлезата ми функционира нормално, но ще ме диспансеризират и на всеки 6 месеца ще си правя изследвания. Предписа ми единствено Цефасел 100  2х1 за период 6 месеца. Поставена ми е диагноза автоимунен тиреодит - еутиреоиден вариант.
                    Моля, който е по-запознат да изкаже мнение дали тези изследвания са достатъчни и дали мога да пиша в темата за Хашимото, тъй като в моята диагноза това не фигурира. Ще бъда благодарна на всеки, който ми помогне с информация тъй като сме решили да си правим бебе и съм леко притеснена.  Предварително благодаря!
честно казано аз за 1път чувам за такъв автоимунен тиреоидит newsm78 а на теб завишени ли са ти антителана не ми стана ясно?

# 155
Smurfette , ендокриноложката ми обясни, че в момента всичко било наред. Но това не означавало, че след месец или два няма да настъпят промени.Може да се получи както хипо, така и хипер функция. Аз първо се притесних, както всеки когато му съобщят за определено заболяване и не зададох въпросите си.Ще отида пак за да си изясня всичко, но ми се искаше да чуя и мнения на хора които вече са минали по този път. И на мен не ми стана много ясно дали е Хашимото, не знам дали може да е само тиреодит и за това писах в тази тема. Благодаря ти за отговора!

# 156
  • Пловдив
Виж какво lucky, недей да се шашкаш предварително. Щом си разбрала, че има потенциален риск да се разболееш, можеш отсега да вземеш някакви мерки, защото стигне ли се до лекарства, може и да е за цял живот. Можеш да започнеш да се храниш здравословно, ако не го правиш вече, да започнеш йога - дори и само някои пози да се правят, ако е редовно, много добре се отразява на цялото тяло и самочувствие. Недей само да чакаш да те застигне болестта. В наше време всяка жена е застрашена. А ти след като знаеш вече имаш  преднина. Аз ако имах всичката тази информация, която имам сега, охо, може би нямаше да се стигне до там да пия сега Еутирокс и да се боря с алтернативни методи.

# 157
Рepvaneva, благодаря ти за отговора! Ами аз реално съм с тома заболяване, а не че има потенциален риск да се разболея. За това ме диспансеризират за да мога да си правя периодично изследвания и ако има промени в хормоните и антителата да се предприемат веднага мерки. Според теб възможно ли е от много, ама много стресова ситуация за мен да съм отключила заболяването. Защото края на април изживях голям стрес, който продължи до края на месец май и след това ми започнаха проблемите. И ако е от стрес възможно ли е всичко да се нормализира, имам в предвид да ли се прибере подутия под челюстен възел и тези  хипоехогенни зони които се установиха на ехографията. Благодаря за търпението и разбирането на всички!

# 158
  • Пловдив
Разбира се, че е възможно, стреса е един от най-големите врагове на щитовидната жлеза. И не само стрес психически, а и например от някаква диета, с която си отслабнал драстично и т.н. Щитовидната жлеза е много нежен орган. Виж, за възстановяването, не мога да кажа със сигурност. Много е писано във форумите. Едно момиче беше писало надълго и нашироко как не е искала да пие Еутирокс и се е подложила на хомеопатия и йога и променила начина на хранене, но в никакъв случай гладуване- и това е лошо! Та след всичко това жлезата и се нормализирала и вече дори не спазвала нищо специално, но спортувала редовно, доколкото разбрах. Прочети темите за щитов. жлеза. Темата на това момиче не помня как се казваше, но тя се нарича Сребърен облак. Не знам само как стои въпроса със забременяването, защото това не ми е до главата. Може би просто трябва да си следиш стойностите по-редовно. Успех!

# 159
Рepvaneva, благодаря ти за отговора!  Hug Всеки има нужда в такъв момент от мили думи, докато свикне с мисълта за заболяването и се пооспокои.

# 160
Боже, мили момичета....
Защо чета тази тема? Ето подразбрах, че от хиперфункция може да се мине в другата крайност-хипофункция. От това се притеснявам. Аз съм "само" на 30, но имам две операции на жлезата. Първата- на 24, изведнъж ми се поду гушата и докато се оцеферя няколко дни по-късно лежах под ножа. След това личната ми отказваше направление за ендокринолог, защото съм изглеждала добре. Така след 2 години се разбра, че отново трябва да се оперирам. Този път отидох в "Каспела", Пловдив и видях, че може и да не те заколят като прасе. Е, сега уж се изследвам редовно, но виждам, че все още знам твърде малко за заболяванията на щитовидната жлеза, затова - добре заварили! Всеки път хормоните са ми наред, обаче оттогава насам съм напълняла около 10 и повече кг, та се чудя....

# 161
А, и на всичкия тоя зор, дето го преживявам, да не казвам, че имам и други стряскащи диагнози, личната всеки път офка и пъшка, че трябва да ми дава направление-ами нали на всеки 6 мес, отделно какво да кажем , че уж имаме право на цитонамазка и т.н. Казва ми -не може така, а не те пита ако платиш за всички изследвания какво ще остане и за лекарства? Не аз, а системата е скапана. В моя защита ще посоча , че за около 20 дни лечение на кожно заболяване съм похарчила около 100лв за лекарства (дотук) и всеки преглед при кожната-през 3-4 дни заплащах потребителска такса. ВЪзможно ли е?

# 162
Димова,как стоят нещата с хиперфункцията?За възлите ми стана ясно.Аз също ходих при Момера-наистина е страхотен човевек!Много заряд носи тази жена-достатъчно е само да я гледаш и слушаш.После си друг чове!Аз нямам възли,но ми предлагат операция,защото ми се ще да си родя още едно детенце.Казват,че е по- добре да махнат цялата жлеза ,защото и да остане малко след време може да ми създаде същия проблем,тъй като имам завишени антитела.Като се махне жлезата,те няма да са активни-няма да има с/у какво да действат.Какво мислите?Как бихте постъпили и защо?

# 163
  • У дома
Момичета, много ви режат в БГ. Тук, при нас сякаш по-рядко прибягват да операция. Това го чувам и от лекари, дошли от БГ и практикуващи тук.

# 164
Atalanta,виждам ,че си в Щатите.За там са ми казвало,че има ли проблеми с жлезата,махат я.Същото разправят за Германия и Испания.Интересувала съм се.Там дават радиоактивен йод,вместо да режат,а тук го избягват.Особено ,като има желание за бременност

Общи условия

Активация на акаунт