Щитовидна жлеза – лечение

• 278 754
  • 593
  •   2
Отговори
# 180
ами да, района на местоживеене оказва влияние- може да има йоден дефицит или силно замърсен въздух. Има си значение явно... Аз съм чувала, че в Северна( по-точно северозападна) България се среща доста често. А да не говорим и че е наследствено...гадост Tired

# 181
  • София
Здравейте,
За първи път ходих на ендокринолог и ще ми правят изследване на хормоните след 6-ти.
Направиха ми ехография на щитовидната и там пише - десен и ляв лоб - структура с лекостепенна нехомогенност и тенденция към хипоехогенност без оформени огнища
Без данни за ъвеличени лимфни възли.
Заключение :начална дизфузна струма

Някой да има идея какво е това?
Лекарката ми каза, че по скоро е резултат от останалите проблеми - кръвно и тн отколкото самата жлеза да е причината.

При проблеми със щитовидната могат ли да се получат отоци ?

# 182
Привет, х_diabet_mama Simple Smile
при хипофункцията на жлезата се появяват отоци по кожата.
Дифузна струма означава увеличение на щитовидната жлеза без наличието на възли. Аз не съм лекар и не знам, но като цяло диагнозата не звучи страшно и притеснително, но според мен, ще ти започнат лечение, най-малкото йод на таблетки или знам ли...нещо.
НО си пусни изследвания - тсх поне, за да си спокойна
Всичко ще е наред, не се притеснявай предварително Peace

# 183
Отоци по кожата??
Моите крака и ръце са често като "подпухнали",все едно като от задържане на течности.Дали е от щитовидната??

# 184
  • София
Благодаря ти ros4enka   bouquet

А моите отоци се появиха 12 часа преди менструацията и то само десен крак дясна ръка, и минаха след като ми дойде, което абсолютно ме навежда на мисълта за хормонална причина.
Всичко това започна да става след като ми се рабъркаха хормоните по време на първата бременост.

# 185
Здравейте,
прочетох доста от темата, колкото да се поизплаша подобаващо, може да съм изпуснала важни моменти, за което моля да ме извините.
На мен (32г.) ми предстои преглед при еднокринолог сл.седмица, заради горещи вълни и косопад (вече бях при АГ и дерматолог), а след прочита на темата се замислих за състоянието на ноктите - вярно, че се цепят на пластове, но кой да се сети, че е от щит.жлеза? Джипито ми предписа приспивателни заради горещите вълни, едва се добрах до направление за ендо...
Молбата ми е да ми подадете повече инфо (сайтове) за заболяването (пулс.бг не ми е достатъчно), изследванията - поемат ли се от ЗК и в кои периоди се правят, лечението с таблетки - доколко е ефикасно, този безумен косопад - докога, възстановява ли се загубената или?...
СЪжалявам за хаотичните въпроси, може да ви се сторят глупави, но наистина съм уплашена, какво ще излезе от вс.това
.

# 186
  • София
Привет и от мен,пуснах тема за хормоналните изследвания и по-точно за щитовидната жлеза!При мен също има сърцебиене,лесна уморяемост и т.н. в последните 6 месеца рязко покачих теглото си с 16кг!Което допълнително ме притеснява.Нямам оттоци,но за собствено успокоение мисля другата седмица да си пусна изследвания

# 187
Здравейте! На мен днес ми откриха гуша и скоро ще посетя ендокринолог. Полезна темичка, успех на всички, които се борят с болестта!

# 188
  • Пловдив
За пореден път ще кажа, четете и темите Автоимунен тиреоидит на Хашимото- 1, 2 и 3. Те се развиват много бързо, момичетата пишат всеки ден там и много ще научите. Само без паника. Косопада наскоро го обсъждахме надълго и на широко пак там. Стискам палци на новите с подобни проблеми по-бързо да си изяснят ситуацията, да намерят лекар, на който могат да се доверят и да се лекуват адекватно!

# 189
Ето случай на пълно излекуване от Хашимото. Не вярвайте на лекарите. Всичко е лечимо.

# 190
никога не се знае дали няма да даде рецидив и да се върне болестта и дали утре антителата и хормоните няма да са са по-добре или по-зле...пълно излекуване...не мисля-веднъж наранена жлеза,не се възстановява напълно. Сериозно подобряване-да, абсолютно е възможно. излекуване-да, но не и напълно

# 191
пълно излекуване...не мисля-веднъж наранена жлеза,не се възстановява напълно. Сериозно подобряване-да, абсолютно е възможно. излекуване-да, но не и напълно
И това твое твърдение е базирано на...............?
Мислиш ли, че ти или някой друг знае всичко което има да се знае за тази болест, която и да е болест или възможностите на организма ти?
Кой е създал болестта? ТИ си я създала. Твоята имунна система атакува собствената ти жлеза. Защо го прави- ортодоксалната медицина мълчи, почесва се смутено по главата и сумти разни заплетени термини с които се опитва да прикрие собстеното си объркване. Щом ти сама себе си атакуваш -следва, че ТИ и само ТИ можеш да обърнеш хода на нещата и да спреш тази болест.
Отвори ума си за възможности и те ще се появят в живота ти. Peace

# 192
ivangp, не съм лекар и не знам всичко за болестта и не искам да споря с никой. не смятам, че е нужно да ме нападаш.
изразих личното си мнение по въпроса. твърдението ми е базирано на лични разсъждения. незнам дали може да се възстанови напълно, но не мисля, че може.
и ако бях измислила аз болестта, щях да знам как да се справя с нея още преди 4 или 5 години. Аз съм я създала за себе си, така е- благодарение на нервите,които хабя всеки път за глупости.
пробвам всякакви възможности и се надявам и аз да мога да кажа някой ден- има пълно излекуване на щит.жлеза и да потвърдя казаното от теб, дотогава си оставам с вярата и с докторите...няма как
тайно се надявам твоето твърдение да е вярното, разбира се Peace
хубав и усмихнат ден ти желая

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 14:48 от ros4enka

# 193
Рози, не те нападам. Hug
Опитвам се да разчупя шаблона ти на мислене.
Ние всички сме научени да вярваме на авторитети, в случая на докторите. Но те не знаят всичко, всъщност знаят много много малко.
Възможностите ни са безкрайни стига да разчупим границите премахнем бариерите които сами си поставяме.Hug

# 194
Може би е така... Hug благодарско Simple Smile дано наистина има такова нещо като пълно излекуване

Общи условия

Активация на акаунт