Щитовидна жлеза – лечение

• 278 791
  • 593
  •   1
Отговори
# 225
  • София

Въз основа на какво е това заключение?
[/quote]
Ами гледа с ехограф щитовидната жлеза.

# 226
snoye, направи си все пак едни хормонални изследвания, за по-сигурно. Възелът не е голям- не се притиснявай, но според мен трябва някакво лечение, ако имаш проблем с хормоните.
относно операцията-зависи. моят възел е доста голям-2,5см (24-25мм), но още не са ме оперирали, защото тсх ми беше граничещо с 0... аз имам увеличена ф-я и ми казаха, че тряба да се изчака...чакам вече повече от 4 год...

# 227
здравей megito 82 искам да ти отговоря , но пощенската ти кутия е препълнена . Ходих на сцинтиграфия при д-р Йордан Палашев в болница - Иван Рилски -София , а после в МВР - болница - София , и следващия месец пак ще отивам отново на сцинти в Мвр - болница . Ако искаш нещо лично да ме питаш поосвободи си пощенската кутия , ще ти отговоря на всичко което мога . Успех
какво е сцинтиграфия? newsm78
Изследване на щит.жлеза.
Joyда де, ама аз се интересувах по-подробно какво представлява

# 228
Момичета, изключително много ме е страх и се надявам да ми изясните някои неща.
Значи, вчера бях на лекар и се оказа, че имам анемия-но днес ровейки се в интернет установявам, че може и да е от щитовидната жлеза. Симптомите ми са-анемия/нисък хемоглобин и от там и другите показатели са ми ниски/, сърцебиене-рядко, лесна уморяемост и отпадналост, на моменти ме обливат топли вълни, кръвното ми от време на време пада, а вчера се оказа, че горната ми граница е 140, качих килограми/отдавах го на друго, ама.../, много съм избухлива и изнервена напоследък, главоболие, безсъние/и това отдавах на друго/,а на всичко отгоре се оказа, че имам и наследствена предразположеност към това/от баба ми/.
Та въпроса ми е-ако се окаже, че действително е това и започна лечение-пълнее ли се от въпросното лечение-защото ако кача още килограми и направо ще откача.
Супер много ме е страх-утре ще ходя на лекар ,но ако ми кажете това-онова за тази болест и лечението, може да се поуспокоя малко.
 Благодаря ви предварително  bouquet

# 229
  • София
Аз съм с хиперфункция и имах всички симптоми, но свалях кг. Знам, че при хипофункция се пълнее. Изследвала ли си хормони? Къде живееш сега? Ако си в Хасково, мога да ти препоръчам лекар.

# 230
здравей megito 82 искам да ти отговоря , но пощенската ти кутия е препълнена . Ходих на сцинтиграфия при д-р Йордан Палашев в болница - Иван Рилски -София , а после в МВР - болница - София , и следващия месец пак ще отивам отново на сцинти в Мвр - болница . Ако искаш нещо лично да ме питаш поосвободи си пощенската кутия , ще ти отговоря на всичко което мога . Успех
какво е сцинтиграфия? newsm78
Изследване на щит.жлеза.
Joyда де, ама аз се интересувах по-подробно какво представлява
Сцинтиграфията е изследване на щитовидната жлеза при което в организма се инжектира радиоактивен йод или се изпива като течност.
Проблемните участъци дават по различно оцветяване от нормалната тъкан.
Това е.Не боли, не се усеща нищо.
snoye и аз съм като теб.Има няма вече към 5 години.Наблюдавам се уж и това е.Не знам да има лекарства за стопяване на възлите.

# 231
Здравейте!Незнам дали тук е точно мястото да питам.Става въпрос за следното.Дъщерята на моята,кума преживява тежко загубата на приятеля си,който загина при катастрофа.Мъката на момичето е много голяма за около седмица се стопи-отслабна много,храни се малко,а и доста често повръща без причина.Заведоха я на лекар диагнозата,която и поставиха беше начален стадии на анорексия.Голям шок за всички.Включваха я няколко пъти на системи,за да укрепнат организма и.Направиха и кръвни изследвания.В петък резултатите излязоха казали са на кумата ми,че някакви хормони били доста извън границите.Съмняват се за рак на щитовидната жлеза.Трябвало да и се направи ехограф.Възможно ли е това?Момичето е само на 23 години,казва че не усеща никакви болки в областа на шията и не напипахме никакви подувания.Моля ви кажете ми нещо повече за това заболяване и възможно ли е само от това изследване да се говори за такова заболяване.Благодаря предварително!

# 232
Никой ли не може да ми даде никаква информация

# 233
Радост_ина, неделя вечер е и преполагам, че скоро ще имаш отговор. Аз не съм веща и не мога да помогна, но съм впечатлена от разказа ти. Дано всичко е наред с момичето, не мога да си представя какво е изживяла и не ми се иска да вярвам, че може да е рак.
За толкова кратко време може да е обяснимо това с хормоните, но да се образува рак... дано грешат и момичето оздравее бързо!

# 234
  • София
Как така от едни завишени хормони ще се поставя диагноза рак на щитовидната жлеза. #CrazyНека посети ендокринолог и най-добре това да бъде д-р Катя Тодорова и да носи всички резултати които има.Най-вероятно от стрес е станало това повишение но с подходящо лечение всичко ще бъде наред. Peace

# 235
може ли някой да ми препоръча при кого в София мога да си направя тънкоиглена биопсия на щитовидната жлеза? newsm78

# 236
Радостина, много неприятна история Sad за съжаление от стрес се получава заболяването на щит.жлеза...нооо как само от хормоните са поставили такава тежка диагноза... да мине на ехограф, на биопсия...знам ли.
Дано да не е рак и все пак и той има своите разновидности...не мислете най-лошото...знам, че е трудно
ето малко информация: http://www.doctorbg.com/page.php?id=2209

# 237
Благодаря ви за отговорите.Потърсих и информация в интернет.Не съм много наясно каква е разликата между възел на щитовидната жлеза и рак на жлезата.Някой може ли да ми обясни?И на мен ми стана странно как се поставя такави диагноза само от едни хормони.
ros4enka,какво представлява биопсията наясно ли си?Болезнена ли е много?За съжаление не мога да им помогна с нищо друго освен да се моля всичко да е наред и с информацията,която намирам в интернет.

# 238
не са ми прваили биопсия. дано по-долните теми ти помогнат. късмет на момичето  Peace дано всичко е наред Praynig По принцип биопсия се прави,когато има възел...но...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320156.msg8271799
http://archives.bg-mamma.com/archive/000/062/710/62710/62710.html

# 239
Здравейте и от мен! Имам подобни на вашите проблеми и искам да си направя консултация с ендокринолог. Препоръчаите ми добър от района на Стара Загора, Сливен, Бургас.Благодаря ви предварително. Или ако някои има отзиви  за д.р Колева от Ст.Загора или д.р Бобева от Сливен моля да го сподели.

Общи условия

Активация на акаунт