Щитовидна жлеза – лечение

• 278 795
  • 593
  •   1
Отговори
# 240
за Стара Загора - д-р Вучкова - има часове сряда, четвъртък и петък следобяд в клиника 'Ритъм'. Много мила и кадърна ( Simple Smile ) лекарка.
ул. Васил Априлов 12А.  , тел.042/ 615 000  . Винаги има много хора, трябва да се запази час предварително     

# 241
Благодаря ви! А нещо за другите лекари някой не е ли чувал? Laughing

# 242
Здравейте!Аз ползвам продуктите на Хербалайф по други здравословни проблеми,но имат много добри резултати от програми при проблеми със щитовидна жлеза.Сестра ми има хашимото и започна такава,но забременя и сега е и на програма за бременни.Страхотни резултати при всички болести,особено ако са в началото.Аз лично реших проблеми с вариращо кръвно налягане,синузит,постоянна умора,леко наднормено тегло,нервно напрежение,често прилошаване и болезнен цикъл.Да не ви казвам,че не сме боледували с дъщеря ми от както ползваме продуктите.Ако имате въпроси това е моят имейл- ema_liana@abv.bg Пишете.Ще се радвам да помогна. Hug

# 243
  • Пловдив
Благодаря за информацията, ама се наслушахме за продукти, които лекуват всичко. Та дори и пробвахме. Много добро място за реклама!!

# 244
особено когато си отчаян Rolling Eyes Close

# 245
Някой ПО-ГРАМОТЕН можели да раз4ете това:

ТSH 2.25     /0.27-4,2/

MAT 5,0    / 0-34/

TAT 10,0  / 0-115/

4E НЕМОГА ДА 4АКАМ ЛЕКАРЯ

bouquet ПРЕДВАРИТЕЛНО

# 246
  • София
Някой ПО-ГРАМОТЕН можели да раз4ете това:

ТSH 2.25     /0.27-4,2/

MAT 5,0    / 0-34/

TAT 10,0  / 0-115/

Честито, всичко е в норма /от това, което си написала/.  bouquet

# 247
# 248
за съжаление, се налага да се включа в тази тема - преди седмица отидох на преглед профилактично при мамолог, и ми откриха възел на щитовидната жлеза.
Веднага на другия ден посетих ендокринолог - д-р Начев в ендокринологията - който установи 4 възела в левия лоб, от които един в истмуса - в средата някъде. Десния бил добре. Жлезата също още не била увеличена.
Изследва ми ТСХ и то е 1,44 при стойности от 0,27 до 4,6.
Пуснахме и полови хормони - аз настоях, тъй като желая бременност.
Не ми е пускал други хормони, нито антитела. Хареса му резултата от ТСХ и каза че няма проблем засега - чакаме 6 месеца и следим дали расте. Ако не расте - чакаме още 6 месеца. Ако не расте - още.
Ако расте, препоръчва операция - т.е. тогава ще решаваме какво правим. Дотогава ми дава шанс да забременявам.

Чудя се - защо не ми е пуснал и другите хормони. Достатъчно ли е изследването на ТСХ само?
Може ли да имам възли а хормоните да са вред?
Имат ли другите хормони значение при забременяване?

По-скоро имам симптомите на хипофункция - т.е. изморявам се лесно, леко заглъхване на ушите, леко изтръпване на крайници, леки болки в ставите /не мога да преценя от движение или от щитовидна/, леко поликистозна структура на яйчниците, леки смущения в цикъла - всички оплаквания са леки засега пу пу дано не стават тежки..... но все пак отговарят на описаните при хипофункция.

Възможно ли е да има възли без да има хипер или хипофункция - нищо не разбирам и затова ви моля за помощ да ми разясните?
И ако трябва да ходя да си пускам и другите хормони и антитела? но кои точно?
Също можете да ми препоръчате добри ендокринолози в София!
Благодаря!
 Grinning

# 249
  • София
Collibri , антителата са Мат и Тат. На мен само Мат ми изследваха, бяха над 1000 /машината брои до 1000/. За мен симптомите ти не сочат хипо- или хипер - . А имаш ли промяна в теглото? Напълняване? Възможно е да имаш възли, без да играят хормоните. Но беше хубаво и МАТ да ти пуснат. Да изключат автоимунно. Твоите симптоми аз излекувах със селен, но ти се консултирай с лекар. Аз ходя при д-р Галева, в поликлиника Младост. Много съм доволна. Пратих и няколко момичета от форума, но не са ми върнали дали са доволни. Ако ти трябва телефон, пиши ми. Лутах се една година, при какви ли не светила, докато попадна на нея.
Аз пък нали ви се похвалих, че вече съм без лек-ва. Почнах пак да лсабея, без да има видими причини за това....На хормони съм чак декември, та се чудя, дали да не си ги платя по-рано  newsm78.

# 250
Благодаря за бързия отговор!
Бих желала координатите на докторката ти - адрес и телефон и дали трябва направление, записват ли се часове! искам и се съвестна консултация!

Изследвах по мое осмотрение тази сутрин и останалтие хормони - и ето резултатите.
свободен Т4  - 16,69 при норма /9.3-17/
свободен Т3 - 4.4 при норма /2-4.4/
Анти ТгАт /ТАТ/ - 10 при норма /0-115/
Анти ТРО-Ат /МАТ/ - 11.12 при норма /0-34/
TSH - 1.44 - при норма /0.26-4.6/

какво мислите?
по въпроса с дебелеенето - имам излишни килограми - от преди 15тина години почнах да се заоблям - но още преди детето имах 10тина излишни, а след раждането лепнах още 10тина излишни - които на моменти намаляват посредством диети, но после се връщат. по скоро трудно отслабвам. Но сега почнах и да спортувам - плуването е моят спорт.

Благодаря ви! Grinning

# 251
леко си на границата на фт3 и фт4, но като цяло всичко е в норми и изглежда мноооого добре. Аз бих посъветвала- консултация с още един независим ендокринолог Peace
а тези 4 възела, дали ги има въобще...а и зависи какви са, може да са топли, студени, малки, големи, още повече, че може да е нехомогенна структура, но да не е възел... въпреки, че едва ли лекаря би сбъркал (  не че не ми се е случвало...  Tired )
но както е казала и Спокойна- може да има възел и при нормални хормони.

# 252
възлите са тип струма нодоза - 2 в левия лоб малки - под и около1см, един голям 22/22/26 - пак в левия лоб. един на истмуса - в средата - малък.
Гледаха ги с ехограф подробно ги мериха. Споре ддоктор Начев - 99% са доброкачествени - явно очертанията - формата са някви такива. не разбирам.

засега хормоните са в час.
Благодаря за мненията - ще се радвам на още!

# 253
Collibri и аз съм като теб.Само ,че с един възел.Изменение на хормоните нямам.
Ти от Начев доволна ли си от него - от прегледа от отношението и т.н?
Питам понеже съм в голяма чуденка къде да отида на преглед отново newsm78
Записах си лекарката на Спокойна.

# 254
  • София
Аз ходя при д-р Галева, в поликлиника Младост. Много съм доволна. Пратих и няколко момичета от форума, но не са ми върнали дали са доволни. Ако ти трябва телефон, пиши ми. Лутах се една година, при какви ли не светила, докато попадна на нея.
Аз пък нали ви се похвалих, че вече съм без лек-ва. Почнах пак да лсабея, без да има видими причини за това....На хормони съм чак декември, та се чудя, дали да не си ги платя по-рано  newsm78.
Аз съм едно от тези момичета, които прати при д-р Галева...  bouquet Доволна съм поне за сега. Ходих при други ендокринолози и ме направиха на луда... Crazy Всеки си има мнение и плюе предходия... ooooh!
Сега се спирам на Галева, защото чувам много добри отзиви за нея.  Hug
Спокойна, по добре си провери по рано хормона...че с това слабеене......Успех!

Общи условия

Активация на акаунт