Щитовидна жлеза – лечение

• 278 771
  • 593
  •   1
Отговори
# 210
ros4enka, знам, всичко, което казваш е така, наистина е много трудно, но ако нямаме търпение и вяра, сме изгубени!
Дано успеем в края на краищата!
И аз не мога да отрека напълно официалната медицина, нали легнах два пъти под ножа, сега се чувствам много по-добре, дали защото разбрах много за себе си и се обичм повече или операциите мми помогнаха? И аз се питам..сигурно едното не изключва другото, както казваш-златната среда!!! това му е майката Whistling

# 211
здравей,tahhito!разкажи за операциите повече!извинявам се,ако вече си писала по въпроса...къде и защо се стигна до операция при теб?на мен ми предлагат да се оперирам/не е спешно засега/,но няма кого да попитам  Sadтук,за съжаление ,май не пишат хора,минали по този път,а мисля ,че на много от нас ще е полезно да знаем как се чувстват след това

# 212
ако не си раждала и ако може да се избегне операцията- избегни я... операцията не винаги е по-добрия вариант, въпреки, че ако си за операция, не е добре и да се предържиш. Ако не е наложително и може да се оправиш с хапчета-пробвай. Peace

# 213
раждала съм,но ми се ще да си имаме още едно детенце.от 3 г и половина съм на пропицил.с Базедова болест съм,без възли и кисти.изследваха ми антитела и ми казаха,че по рез. съдят,че е мнооооого малко вероятно да се оправят нещата при мен.и тъй ,като ми се иска да забременея ,предлагат ми да махнат жлезата и да мина на хормони.това е...в голям размисъл съм се хвърлила...затова събирам мнения от мами,минали по този път

# 214
незнам доколко ще съм полезна...но прочетох, че след операция или лечение с йод е мн вероятно - http://www.zdravnitza.com/a/nav/list_center/list_center_id/252/color/4/cat/15
Нямаш възли, а искат операция...защо? не ти е наранена жлезата? какъв е проблема? какви са ти хормоналните изследвания? в какви ст-сти са ти тсх, фт3 и фт4? имаш ли завишени антитела?
по принцип, ако имаш възли,( невинаги, разбира се), се налага операция. Аз имам доста големичък възел(25мм) и множество малки и ако недай Боже продължи да расте, ще трябва да легна под ножа...просто защото в отделните лобове на жлезата няма мн пространство. Аз, естествено, вярвам, че всичко ще е ок Praynig
Още повече, ако ти махнат жлезата( цялата), цял живот ще си на хормони. Ако се налага операция-трябва да се направи, но се посъветвай поне с двама добри ендокринолози, защото като всяка операция и тази си крие рискове ( в редки случай, за съжаление, се засягат гласните струни)
А иначе, възможна е бременност, дори след като са ти отстранили жлезата Peace , но трябва да си пиеш редовно хормоните и да си под наблюдение на лекар. Пожелавам ти, да се оправиш и да не ти се наложи операция, но и да се наложи-не се плаши, има толкова мн оперирани жени, които са си ок и се чувстват дори по-добре от преди. Пиши все пак какви са ти хормоните

# 215
сега хормоните ми са в норма.преди година ендото реши,че можем да намалим Пропицила и да го спрем постепенно.опитът беше неуспешен.хормоните ми пак се разхвърчаха...пак започнахме отначало.изпрати ме в София за консултация и там ме пратиха да изследвам TSH-рецепторни антитела.бяха 6.34 при реф. ст.0-1,5.префесорката ми каза,че съм "венчана "за тях и дори да махнат част от жлезата,много е вероятно проблемите ми да се възстановят след време.ако жлезата се махне,антителата просто няма да са активни.а що се отнася до лекарствата...не ми дават гаранция ,че и тези няма да ми се наложи да ги пия докато съм жива...това е

# 216
здравей megito 82 искам да ти отговоря , но пощенската ти кутия е препълнена . Ходих на сцинтиграфия при д-р Йордан Палашев в болница - Иван Рилски -София , а после в МВР - болница - София , и следващия месец пак ще отивам отново на сцинти в Мвр - болница . Ако искаш нещо лично да ме питаш поосвободи си пощенската кутия , ще ти отговоря на всичко което мога . Успех

# 217
  • София
Аз си взех изследванията. ТСХ ми е 1,23. В понеделник по обяд съм на лекар, да видим дали ще променяме нещо. Преди няколко месеца ТСХ ми беше -0,000. Сега съм на 2*1 Пропицил. Дали ще ми го намалят? Притеснявам се да не ида в другата крайност - хипо. Tired

# 218
здравей megito 82 искам да ти отговоря , но пощенската ти кутия е препълнена . Ходих на сцинтиграфия при д-р Йордан Палашев в болница - Иван Рилски -София , а после в МВР - болница - София , и следващия месец пак ще отивам отново на сцинти в Мвр - болница . Ако искаш нещо лично да ме питаш поосвободи си пощенската кутия , ще ти отговоря на всичко което мога . Успех
какво е сцинтиграфия? newsm78

# 219
  • София
какво е сцинтиграфия? newsm78
Изследване на щит.жлеза.

# 220
  • София
Здравейте момичета!
Когато ходих на ендокринолог да ми погледне щитовидната жлеза,заключението беше-умерено тежки структурни и дифузни проблеми на щитовидната жлеза,според вас какво ще рече това  newsm78.Също чета че при повечето от вас има сърцебиене,екстрасистоли и т.н,а аз никога не съм усещала нещо от този род,а и ендокриноложката ме слуша със слушалката може би за шум но нищо не каза.

# 221
  • София
Здрасти. А изследвания правиха ли ти? По какъв повод ходи на лекар? Другите неща са допълнение, основно е хормони и антитела.

# 222
  • София
Ами ходих поради висок инсулин,понеже ми предстои първи опит инвитро тази есен и трябва да мина през много изследвания и прегледи.Изследвала съм хормоните за последно март месец и тогава бяха ок,тези дни ще правя нови и ще ги нося др.седмица за когато имам час.Мен ме притеснява това което пише-умерено тежки промени...

# 223
  • София
Мен ме притеснява това което пише-умерено тежки промени...
Въз основа на какво е това заключение?

# 224
Здравейте момичета,
При профилактичен преглед ми откриха възел на щитовидната жлеза Sad Нямам оплаквания, възелът е 8 мм, лекарят каза, че засега само ще го наблюдаваме, ако започне да расте и стане над 1 см трябва да се оперира. Каза още, че не е необходимо да правя хормонални изследвания тъй като жлезата не е увеличена.
Операция ли е единственият изход, няма ли лекарства за намаляване на този възел? Споделете опит, моля Praynig

Общи условия

Активация на акаунт