Щитовидна жлеза – лечение

• 280 037
  • 593
  •   1
Отговори
# 360
...въпросът ми е дали имате проблеми с паметта?
Аз лично- да. Усещам го, защото по принцип имам мн добра памет, а сега... ooooh!
Да попитам нещичко- направих си изследвания и всичко (т3,т4 и тсх)  ми е в норми, тат е също е ок, но мат е над 1000... леко се притисних от тази ст-ст, при условие, че референтната е до 12... Има ли някой с подобен проблем и какво всъщност означава тази мн висока ст-ст?

# 361
  • Пловдив
При последните ми изследвания, ми препоръчаха да пускам само TSH,T4 и MAT. МАТ било по-показателно за развитието на Хашимото. Така че явно имаш Хашимото, ако вече не го знаеш, разбира се.

# 362
pepvaneva, мерси за отговора , бих казала, че написаното от теб ме ужасява.... Sad имам тиреотоксикоза( лекувам се с тирозол) и се надявах никога да не мина в обратното състояние...  ooooh!
ами добре, а лекарите, толкова ли са загубени, че не ми казват да си пускам и това МАТ , та да знам, че съм минала в хашимото...  ooooh!
Аз си мисля, последните няколко пъти, щом са ми в норми хормоните и тат, значи всичко е ок и лекуваме хиперф-ята успешно, а то... Sad
ще трябва да направя консултация тия дни с ендо-то.... че нищо не разбирам вече...

# 363
  • Пловдив
Ох, ти сега да не вземеш да се шашнеш. Аз съм от форума за Хашимото и ние там си знаем, че го имаме и си го обсъждаме съвсем спокойно, вече сме му свикнали. Все пак не съм лекар. ТАТ и МАТ лекарите не ги искат много много, нали не са по касата, а и някои мислят, че не трябва постоянно да се следят. Може би само веднъж, да се види дали има автоимунен процес. Ама от другите момичета във форума знам, че антителата си се променят нагоре-надолу, дори влизат в норма, след като са били 100-ци пъти над нормата. Неведоми са пътищата на антителата, никой не може да каже как да се свалят. Моят ендокринолог дори ми се кара, че ги изследвам - безсмислено било да давам толкова пари. И аз съм решила да ги следя веднъж годишно или дори на 2 години.
Само спокойно. Нека доктора да каже, че ние сме все едни дървени философи!

# 364
Искам да питам тези от вас,които са с възлова струма,усещат ли болка  понякога при преглъщане.?От няколко дни съм така-но болката е от др.страна на врата,а не там където ми е възела.Мисля и там да не се е появил някой?! newsm78От 2 години не съм ходила на ехограф ooooh!.само хормони си пускам 2 пъти в годината.Почвам да си мисля за по-страшни неща Tired

# 365
Искам да питам тези от вас,които са с възлова струма,усещат ли болка  понякога при преглъщане.?От няколко дни съм така-но болката е от др.страна на врата,а не там където ми е възела.Мисля и там да не се е появил някой?! newsm78От 2 години не съм ходила на ехограф ooooh!.само хормони си пускам 2 пъти в годината.Почвам да си мисля за по-страшни неща Tired

Да.

# 366
Здравейте. От 4 години съм с тревожно растройство. Не си бях иследвала щитовидната жлеза. Тъпча си се с антидепресанти. Чак утре отивам за иследване. И малко се притеснявам. Но трябва да намеря решението на този проблем. Някой от вас с подобни проблеми - паническо, тревожност, депресия?

# 367
Здравейте момичета,

Не можах да изчета цялата тема, за което се извинявам, надявам се по-късно да го направя.
Въпросът, на който за сега не намерих отговор е има ли връзка щитовидната жлеза с ушите.

Не точно като заглъхване, а почти като постоянна малка болка и напрежение.
Вчера бях на УНГ, който ми каза че нямам възпаление на ушите, но не е зле да си видя щитовидната жлеза.

Други симптоми, които до този момент не смятах за такива са задъхване (но не винаги), трудно преглъщане, нервност, усещам се почти постоянно под напрежение, изпотяване на ръце и крака и треперене на ръцете, когато съм дори и при най-малко състояние на напрежение. Тогава усещам и като че ли сърцето ми ще изхвръкне. Паметта ми също е доста отслабена. Особено последната година, поради което имам големи заруднения с помненето на факти в работата.

На всичко това, до този момент не съм обръщала внимание, тъй като го отдавах на твърде голямата ми чувствителност и стеснителен характер. Но прочетох, че това може да са симптоми на щитовидната жлеза.
Нямам изменение в теглото.

Надявам се да ме посъветвате, дали си внушавам нещо или е време да посетя ендокринолог. Ако може и да ми препоръчате някой, ще съм ви много благодарна!
  bouquet

Приятен ден на всички!

# 368
  • Пловдив
Май наистина трябва да си провериш щитовидната жлеза. Симптомите ти са подобни на тези, които имат заболяване. А конкретно за ушите - аз не съм питала доктор, но и мен ме боли често едното ухо - то не е и точно болка, а нещо като напрежение, натиск в ушния канал. А имам намалена функция на жлезата.

# 369
Доста от симптомите ти отговарят на тези при щитовидната жлеза. Виж си я. Изследването на хормоните - два броя - е 40лв.

# 370
Благодаря за бързите отговори!
Надявам се, скоро да намеря време да отида при специалист, който да ми назначи нужните изследвания и да ги анализира.

bouquet

# 371
  • Пловдив
Доста от симптомите ти отговарят на тези при щитовидната жлеза. Виж си я. Изследването на хормоните - два броя - е 40лв.
Как 40 лв. ? Аз вчера си пусках и бяха :TSH - 14 лв., ТАТ и МАТ - по 16 лв.

# 372
Знаяи аз съм била в много скъпа лаборатория Simple Smile

# 373
Здравейе и от мен  Hug
Вчера ми поствиха диагноза хиперфункция  Confused Причината била стрес за организма от раждането. Жлезата ми е възпалена, ТСХ е 0.012, ФТ3 е на горна граница. Ендокриноложката каза, че метаболизмът ми е блокиран  Shocked Ще пия Метизол 2/1/1 за 10 дни и после пак ще ходя.
Изчетох доста информация, но ме озадачи това, че противно на написаното аз не мога да сваля килограмите от бременността, че даже и качвам малко  Rolling Eyes
Успех на всички

# 374
Момичета, резултатите от кръвния тест показаха ТСХ 3.67  Confused Това май не е добре. Чета има момичета, на които им поставят лечентие с тироксина показателите им са доста по - ниски. А за износване на дете се стремят към показатели около 2  Confused Писала съм час при ехограф за другия месец, но ме е страх от това хормонално лечение. Ако се потъпча с орехи и добавки от водорасли няма ли да се пооправи от само себе си  Rolling Eyes От този тироксин не се ли подтиска самостоятелната функция не жлезата? Майка ми вече се разкайва, че е послушала доктора. Вече 6 години не влиза в норма.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт