Щитовидна жлеза – лечение

• 279 973
  • 593
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, аз съм нова тук и нямам никаква представа кое какво значи и за какво се изпилзва, ще разкажа накратко:  имам нарастване на щитовидната жлеза от втора степен според ендокриноложката направих изследвания  и се установи че имам Тиреодит на Хашимото изследванията ми са:
TSH 9.18
FT4- 11.64
A-TG- 165.9
A-TPO- 361.0
Десен лоб 49.1/15.3/14.9
Ляв лаб     49.2/17/17.1
Истмус       6.3
за съжаление обаче тези неща нищо не ми говорят
на прегледа на ехограф се оказа че цялата жлеза е покрита с множество малки кистички.
За сега ми изписаха да пия  Еутирокс 25  и Неофолик 0.4 и веднъж в седмицата пия Еутирокс 50 за един месец и ще ходя на контролен преглед.
Моля някой който е по запознат със тази болест да ми каже какво означават резултатите от изследванията, какво да направя за да си помогна, каква храна да ям има ли нещо като диета и според вас достатъчни ли са тези лекарства или е трябвало още нещо да ми изпишат. Благодаря.

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 16:20 от veni_i_koci

# 451
има специална тема за тиреодит на хашимото,където да прочетеш всичко,което те вълнува и да ти отговорят.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=441856.0

# 452
Момичета аз изследвах сега наскоро само TSH - беше 1.85.
Знам, че не трябва да е 2 или над две - тогава се говори за недостиг на хормони на щитовидната и евентуално хипо ф-я.
Много лаборатории работят все още с остарелите норми за горна граница 5.
Доки ми каза, че хормона е екстра и не се налага нищо.
Дано да е така.Аз пак се притеснявам Rolling Eyes

# 453
и моят ендо твърди,че м/у 1 и 2 е супер за тсх.

# 454
Момичета,а има ли значение на кой ден от цикъла се изследва TSH?

# 455
Момичета,а има ли значение на кой ден от цикъла се изследва TSH?

Не ,няма значение.

# 456
Благодаря  Hug

# 457
Искам да ви попитам дали мога да си направя изследване за щитовидната жлеза,като пия Ясмин противоза4атъчните таблетки?Благодаря ви много предварително.

# 458
би трябвало да няма отражение в/у изследването.

# 459
Dilara,zdr i dano ne si se saglasila da pravi6 operaciq,lekarite samo tva pravqt,da predlagat operacii,za da vzimat pari po klini4nite si pateki.Minalata godina bqh s takiva problemi,ot lekar na lekar,pri doc.Nikolova,pri Koevi,pri Sargeva i samo te tap4at a hormoni ot koito ako ti opravqt nivata ti ovregdat drygo.Vigdam,4e si otvorena kam netradicionnata medicina i tarsi6 alternativa,koqto da ti pomogne.Az bqh s TSH-6.85 i ot qnyari piq BADovete na VISION,samo sled 40 dena nivoto be6e 2.53,prosto ydivitelno,edinstveno te lekyvat pri4inata,a ne te podsilvat ili podtiskat hormonite,normalizirat fynkciqta i simptomite iz4ezvat.Verno malko sa skapi,okolo 200 lv. na mesec,no to e parvite 3=4 meseca,posle napolovina,no ne moge6 da si gi kypi6 ot aptekite,stava6 si nezavisim distribytor i si gi pora4va6 sama s otstapkata.Ako re6i6 da se vazpolzva6 ot tqh i da si pomogne6 sama,za6toto lekarite ne mogat kakto zabelqzva6 ti davam [email]si ako te intetesyva,6te ti kaga kade i kakvo da pro4ete6 za tqh i da si re6i6,nadqvam se da sam pomognala s informaciqta[email]violetastoqnova72@abv.bg  bouquet

# 460
Здравейте момичета, искам да споделя с вас проблема на моя приятел. Значи той получава мн странни пристъпи, в които направо има чувство че ще умре. Всичко става изневиделица - започва да го боли или по скоро усеща някакво напрежение в стомаха , след което започва ужасно сърцебиене и ръцете му започват да треперят ии стават студени. Казва също че усеща главата си изтръпнала. Много четох в интернет и тук в сайта и според мен има проблеми с щитовидната жлеза и по скоро има хиперфункция. Интересното е че това за пръв път му се е случило преди 3 години тогава му се е случвало всеки ден а изследванията му са били добре и сега от 6 месеца на сам започна пак да се случва само че примерно през 2-3 седмици му се случва този пристъп. Сега личната му даде направление за ендокринолог. Искам само да ви попитам каква е разликата между тиреотоксикозата и базедовата болест и дали това което му се случва наистина са симптоми на тези заболявания или на едно от тях?

# 461
Аз бих ти препоръчала първо да изчакате резултата от изследванията, мнението на специалиста. А през това време да се опитате да поровичкате в себе си има ли нещо като емоция, страхове, ситуации, които са сходни помежду си и предшестват тези пристъпи? В мен се е породило убеждението, че ако проблемите с тази жлеза се предизвикват от стрес (някакъв психически дискомфорт), то отстраняването на дразнителя, би предотвратило поне по-нататъшното развитие на болестта, ако не самата болест. Успех!

# 462
Благодаря ти 4ик4ирик, говорили сме и за това, дори отначало си мислих че може да има нещо което го тревожи и да не споделя, но той отрича да е това. Благодаря ти все пак по принцип съм съгласна с преположението ти   bouquet

# 463
  • София
Розичка, изчакайте изследванията, но това, което описваш, не ми прилича на тиреотоксикоза. Поти ли се обилно по време на тези пристъпи, за които говориш? При мен, по време на пристъп, още недиагностицирана, направо течеше вода, по цялото ми тяло, но особено от дланите.
Консултирал ли се е с невролог приятелят ти? За вегетативна дистония някой споменавал ли му е?

# 464
Ами честно казано по време на пристъпа не съм забелязала дали се поти, но извън това състояние ръцете му се потят редовно. Това вегетативна дистония не съм го чувала. А твоите пристъпи с щитовидната жлеза ли са свързани. Той вчера беше при д-р Ключкова. Никаде не намерих отзиви за нея, но нещо ме съмнява. Казала му е че е млад и не би трябвало да му става така - страхотно. Обадих се да запиша час за д-р Йотова макар че е за деца каза че ще ни приеме, но това чак другата седмица   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт