Щитовидна жлеза – лечение

• 279 964
  • 593
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, направихме изследвания в лабораторията на Терапията. Трите хормона са му в норма, но не мога да разбера резултата за ТАТ и МАТ. Пише че референтните стойности са от 10 до 100.  неговия резултат показва по-малко от 10 и за двете. Аз знам че по принцип е хубаво да са отрицятелни, но не трябва ли да са в референтните граници.

# 466
  • София
Да, моите пристъпи бяха свързано с тиреотоксикозата, която доста късно ми откриха и се наложи лечение от над една година. Но вече почти година хормоните са ми в норма и съм без лечение. Но имам и вегетативна дистония, при пристъп изпитвам това, което описваш, затова ти препоръчвам консулт. Успех на прегледите, дано ви кажат какво е и да се реагира адекватно.
Сега виждам, че си писала... На различните лаборатории са различни реф стойности, явно... ТАТ и МАТ са добре. Ехо на жлезата правихте ли?

# 467
Спокойна, как се справяш с дистонията? Лечение, билки...

# 468
Искам да ви попитам за колко време излизат изследванията на хормоните на щитовидната жлеза, колко дни отнема от вземането на кръвта до излизането на резултатите?

# 469
Искам да ви попитам за колко време излизат изследванията на хормоните на щитовидната жлеза, колко дни отнема от вземането на кръвта до излизането на резултатите?
Зависи от лабораторията ,ако те си правят ,стават същия ден ,ако не според зависи къде ги пращат.

# 470
Зависи от лабораторията ,ако те си правят ,стават същия ден ,ако не според зависи къде ги пращат.

Благодаря за информацията!  Grinning Мисля, че те си ги правят.

# 471
Здравейте момичета, днес си правих изследване на хормони, заради проблеми с високо кръвно, ТSH ми е 6.96. За първи път се сблъсквам с подобни проблеми, часа при ендокринолога ми е за другата седмица,от това което прочетох тук е, че не трябва да е над 2, въпреки, че на изследването референтните стойности ги дават до 5.5. И въпроса ми към вас е какво означава, че ми е завишен този хормон?Благодаря предварително на отговорилите ми!   bouquet

# 472
yoana77 , високото ТSH говори за хипофункция на жлезата. Ще ти назначат терапия.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 23:44 от Голямо дете

# 473
  • София-България, Израел - където си поискам
на мен ми излязоха след няколко часа Peace

# 474
  • София
Спокойна, как се справяш с дистонията? Лечение, билки...

С ТЕС. Нищо друго, но рядко имам пристъпи напоследък. Нямам време за лечение и билки, стигнах до извода, че само ми прибират пари.

Ето това много ми харесва: "
Вегетативна дистония

Шофьор съм от седем години. Досега не съм имал оплаквания, но напоследък страдам от постоянно главоболие, по-скоро тежест отгоре на главата, стягане като обръч, леки световъртежи, отпадналост при събуждане сутрин, лош сън с кошмари, болки във врата. Болкоуспокояващите лекарства не ми помагат. Посочете ми изход!

Мирослав Иванов, 27 г., София

Това са едни от най-често проявяващите се симптоми на вегетативната дистония, заболяване което неоснователно е подценявано както от лекари, така и от пациенти. Причината за него е постоянното напрежение, излагането непрекъснато на стресови ситуации, особено при такива професии, свързани с голяма отговорност, с множество контакти, с дълги пътувания, с изненади по пътищата.

Защо болкоуспокояващите лекарства или седативните таблетки като: аналгин, аспирин, лексотан, диазепам и т.н нямат очаквания ефект? Защото те не изкореняват причината а само “приспиват” болката, или притъпяват чувствителността. Но ефектът трае няколко часа и пак трябва “да се зареждаш”. Дори са опасни, защото ставаш зависим от тях.

Стресът не се побеждава с лекарства, побеждава се или по-право посреща се със стабилна психика, с уравновесеност, с вътрешна хармония, с променено мислене, с осъзнаване на проблема и готовност да се промени ситуацията волево, целенасочено. Когато човек поради неправилен начин на живот изостря до крайност сетивата си, той е като освирепяло зверче и дори да не го показва, ноктите на зверчето дълбаят душата му. Колко често сме жестоки към нервната си система, изтощавайки я до краен предел. СТОП!

Вслушайте се във вътрешния си глас и вникнете в това, което казват източните мъдреци. Опознайте себе си! Вие сте една енергийна система, всеки орган е свързан с другия и ако се разбалансира равновесието започвате да страдате.

Успех на всички.

# 475
Спокойна, извинявай за невежеството, но какво е ТЕС ?  Споделям напълно мнението ти  Peace

# 476
Мила , не се паникьосвай! Преди малко писах за случая на сестра ми и как и помогнаха. Тя имаше подобен на твоя проблем. Ще и звънна сега, да даде някакви координати, чакай ей сегичка каза за лекуващата я се казва доктор Кадийска, виж в www. stmoa.eu  повече подробности. На нея и помогнаха да не ходи на операция и сега е супер  newsm78 Да си помагаме, дами , че никак не ни е лесно с тези женски болести! Целувки,чао! Peace

# 477
И аз шофирам, разбирам те, Мирослав. Алкохол употребяваш ли?Има една билкова програма,която дава съвети как да се избавим от подобни проблеми, Еврист се казва.Имах паническо разстройство и няма да ти описвам, по–страшно е от главоболие.Така си помогнах.Потърси в нета и успех!
Там компетентно се говори и за пийването и как да се избави човек от  него.Можеш да кликнеш и на Елеонора Христова в Гугъл. newsm10 newsm10 newsm10

# 478
  • София
И аз шофирам, разбирам те, Мирослав. Алкохол употребяваш ли?Има една билкова програма,която дава съвети как да се избавим от подобни проблеми, Еврист се казва.Имах паническо разстройство и няма да ти описвам, по–страшно е от главоболие.Така си помогнах.Потърси в нета и успех!
Там компетентно се говори и за пийването и как да се избави човек от  него.Можеш да кликнеш и на Елеонора Христова в Гугъл. newsm10 newsm10 newsm10

Оооо, аз само го преписах от нета. Не знам кой е Мирослав, нито дали чете тук, но дано. Опс, размихме темата.

Спокойна, извинявай за невежеството, но какво е ТЕС ?  Споделям напълно мнението ти  Peace

Техника за Емоционална Свобода. http://www.emozdrave.info/   ето инфо. Ходих на курс.

# 479
Мила , не се паникьосвай! Преди малко писах за случая на сестра ми и как и помогнаха. Тя имаше подобен на твоя проблем. Ще и звънна сега, да даде някакви координати, чакай ей сегичка каза за лекуващата я се казва доктор Кадийска, виж в www. stmoa.eu  повече подробности. На нея и помогнаха да не ходи на операция и сега е супер  newsm78 Да си помагаме, дами , че никак не ни е лесно с тези женски болести! Целувки,чао! Peace

Който има много пари може да опита. А който няма?

Първия път като отидох там оставих 200 кинта. И после трябваше да ходя редовно месеци наред за процедури, да купувам и плащам за още неща. Е... аз няма как да заделя толкова пари при 350 лв. заплата. Тия 200 лв. ги гладувах месеци наред, въпреки че имам нужда да напълнея. Спазвах 2 месеца диетата. Резултат - нула.

Общи условия

Активация на акаунт