Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 470
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Или ако двата полета са в една резервация и по тяхна вина променят единия, ти дават безплатно право да модифицираш другия? Ако е така, браво, не бих го очаквала от тях, предвид, че скубят за всичко.
Правилно си разбрала. И при двете компании при купен билет за отиване и връщане на една резервация, всякакви промени на едната посока касаят и другата. Дори да преместят само единия полет с няколко часа и да не те удовлетворява този час, можеш да върнеш билетите и в двете посоки.

# 151
  • Най-накрая на безкрая
Здравейте - въпросът ми е към ходилите в Болоня и Флоренция през Януари или Февруари - как е времето тогава? Може ли да се обикаля спокойно и Флоренция има ли същия чар, както през по-топлите дни?

# 152
  • София
В края на февруари 2023 беше идеално, валя само един ден, а останалите бяха слънчеви и супер за разходка.

# 153
Измислих програмата окончателно. Третият ден в който летим обратно, сутринта ще отидем до музея на Ламборджини. С влака пътя е 30мин, ще разгледаме...и оттам направо на летището пак с влака.
Надявам се да са редовни и да няма проблеми. В 14ч трябва да сме на летището, 16ч е полета.
Мисля че ще успеем.
Само се чудя час дали ще ни стигне да разгледаме музея или да предвидя час и половина. Гледам че не е много голям и няма какво толкова да се мотаем.
Някой ако го е посещавал може ли да каже какви са цените в магазина, основно на макетите на коли?
Повече от 30Е не ми се дават, а ми се струва че ще са минимум от 50Е нагоре.

Редактирам, има ги цените онлайн. Simple Smile 203Е е един макет на кола. Simple Smile

# 154
Здравейте - въпросът ми е към ходилите в Болоня и Флоренция през Януари или Февруари - как е времето тогава?
Миналата година бях от 9 януари до 6 февруари - имаше три супер мъгливи дни, през останалото време беше ослепително слънце, няколко дни бяхме само по блузи, без якета. В деня, в който пристигнах, времето беше страшна мизерия - студено, дъждовно и духаше силен вятър. Оттам нататък - цял месец горното. Красота.

Но пък година с година не си приличат, едва ли някой може да ти каже със сигурност, още по-малко в последно време.

# 155
  • In transit
Измислих програмата окончателно. Третият ден в който летим обратно, сутринта ще отидем до музея на Ламборджини. С влака пътя е 30мин, ще разгледаме...и оттам направо на летището пак с влака.
Надявам се да са редовни и да няма проблеми. В 14ч трябва да сме на летището, 16ч е полета.
Мисля че ще успеем.
Само се чудя час дали ще ни стигне да разгледаме музея или да предвидя час и половина. Гледам че не е много голям и няма какво толкова да се мотаем.
Някой ако го е посещавал може ли да каже какви са цените в магазина, основно на макетите на коли?
Повече от 30Е не ми се дават, а ми се струва че ще са минимум от 50Е нагоре.

Редактирам, има ги цените онлайн. Simple Smile 203Е е един макет на кола. Simple Smile
Извинявам се, но според мен сте в грешка. До Сант Агата Болонезе, където е позициониран музеят на Ламборгини няма ЖП гара. До музея може да се стигне само с автобус №576 от Болоня и пътя до там е около час, т.е обратно още час. За разглеждането на музея - час, час и половина са ОК, освен ако нямате посещение на поточните линии.

Ето линк към сайта на музея: https://www.lamborghini.com/it-en/museo#val-ht

# 156
Mickey, снощи през телефона през цялото време ми даваше че има влак.
Днес влязох от компютъра и видях че няма нищо такова.
Доста странно ми се струва, явно някъде има грешка.
Ако пътя е два часа отиване и връщане...доста кофти 
Сега ще видя пак през телефона

# 157
  • In transit
Мисля, че разбрах какво е станало. Гледала си музея на Феручо Ламборгини, който е във Фуно ди Арджелато(https://www.museolamborghini.com/en/the-museum/), до там може да се стигне с влак. Но този музей е основно с тракторите на Феручо и няколко много стари модели на Ламборгини. Този, за който говоря в Сант Агата е страхотен и ще му хареса на детето.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 19:46 от Mikkey

# 158
Необходимо ли е да принтирам онлайн резервацията за Капелата на Медичите и за Апенино Шатъл, или може да се покажат на телефона?

# 159
  • София
Днес купих билети до и от Болоня с цел разглеждане на каквото успеем за един ден в Модена – целта ни са музеите на Ферари, Мазерати и Ламборджини. Каквото не успеем да видим – така и така имаме едно запланувано обикаляне на Тоскана през пролетта, ще си наваксаме тогава. 😊
Въпросите ми са най-вече логистични, защото часовете на кацане и излитане са доста неудобни.
Кацаме в петък вечерта в 22,40ч. и излитаме в неделя сутринта в 6,05ч. (което означава, че на летището ще трябва да сме около 4,00ч.)
Каква е цената на такситата от летището до центъра на града?
Видях, че Marconi Express пътува до полунощ. Т.е. – може да се придвижим до града с влак. Трима души сме, при цена на билетите общо 33 евро – съизмеримо ли е с цената на такси?
На връщане – ако трябва да сме на летището в 4,00ч. – има ли изобщо някакъв обществен транспорт от града до летището?
В някои градове цената на такситата от/до летището са фиксирани. В Болоня има ли такова нещо?

# 160
  • Бургас
Според мен за трима човека по-изгодно ще е с такси, от Savhotel до летището с такси 21 евро ни излезе. От хотела казаха прогнозно около 20 евро до летището и толкова излезе.Хич не ми хареса това скоростно влакче, натъпкахме се във вагончета с малко места за сядане и много правостоящи с багаж. 

# 161
С такси ще е по-изгодно и на нас ни излезна 20 евро от летището до хотела. Само че при нас навръщане да си хванем от гарата такси (пътувахме от Флоренция за Болоня и трябваше веднага да отидем на летище) се оказа невъзможно. Имаше ужасно дълга опашка от чакащи за таксита и доста малко коли, та добре че хванахме този експрес

# 162
Аз не бях обърнала внимание на цените от летището до центъра на Болоня.
Сякаш видях доста по ниски цени до гарата.
Ако са по 10Е на човек, то тогава по удобно е с такси при 3ма човека.

# 163
Не гледайте цената на влакчето, има си автобус, на който последната му спирка е на Ospedale Maggiore и после се прекачваш за спирка-две до стария град.
Цената е 4 Е, ако си спомням правилно, билетът важи и за прекачването.
Ако греша, моля някой да ме поправи за последното!

# 164
На мен не ми трябва за стигам до стария град, макар че всъщност не знам кое точно наричате по този начин.
Апартамента ни е в центъра точно до катедралата Сан Пиетро, съвсем близо и до гарата.

Общи условия

Активация на акаунт