Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 411
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Еееев, честно ли за парфюмите😜.
Тук направо ме уцели в сърцето.🤗
После в самолета ще го мисля😁.
Супер,  каквото се сетиш ще ми е много ценно.

# 541
Пред хотел Наполеон тръгва автобусът за Римини, като си с гръб към гарата, тръгваш в дясно.
Билети се продават в табачито в началото на същия тротоар, откъм гарата, но погледнах, че в сайта ми дава да си купя и онлайн. Има точна схема и на спирките в сайта.
https://www.benedettinispa.com/it/rimini-san-marino?gad_source=1 … ur3hoCBC4QAvD_BwE

# 542
Здравейте,

В петък кацаме в Болоня, но в 22:10 и в тази връзка - можете ли да ми препоръчате някое местенце, откъдето да грабнем пица за квартирата и което ще е отворено към 23:00 ?

# 543
Нямам никаква идея до колко работи, ние след като кацнахме, по-рано беше, обикаляхме просто ей така и попаднахме на ето това място Span Bologn, където ядохме най-вкусната пица, която сме яли някога. И не само пици, а и предястието беше УАУ! Препоръчвам го много!

П.П. Редактирам се, намерих ги в гугъл, работят до полунощ. Ето линк.

# 544
Минавам само да споделя, че отново са вдигнали цената на Маркони Експрес и вече еднопосочен билет е 12.80, а двупосочен е 23.30 евро. Ако за сам човек все още е по-изгодно, то за двама вече таксито излиза по-евтино (тук най-често се спрягат тарифи от 19-20 евро, а така с Маркони Експрес излизат 25.60 за двама). В смисъл... баси. Имам чувството, че си правят експеримент колко още могат да го вдигнат, преди хората да спрат да го ползват.

Сега специално погледнах - най-ранния билет, който имам, е от май 2022 и двупосочният е бил 17 евро, хем тогава вече помня, че се бях възмутила, че са ги вдигнали, просто предните няколко пъти бях купувала билетите с карта направо там, а не предварително, та не помня колко бяха. Имам някакъв смътен спомен, че през 2021 бяха 8.70 в посока, после ги направиха 9 и нещо, после 11, вече са 12.80. В рамките на 2 години са около 5 евро нагоре, баси.

Отделно чета и че от януари има намаление на броя курсове и че рано сутринта и вечер след 9 в определени дни (вторник, сряда и четвъртък) курсовете се изпълняват от автобус. Супер много ме ядосаха. Вярно, бързо е, удобно е, ама вече почват да стигат и моя предел на търпение с тия цени.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 02:16 от Country Strong

# 545
Във връзка с последния пост - тази цена от къде до къде е? Миналата година като бях в Болония си спомням, че от гарата до летището хванахме влак (или метро, не помня точно) за 6 евро/човек в посока.

# 546
Ако сте били група/семейство с деца, може. Метро няма, влак като влак - също, така че ако е било нещо, различно от такси или автобус, е било само Маркони Експрес, друго няма. Пуснаха го в края на 2020 година, замислената цена първоначално беше 7.50, но така и не го стартираха на нея, а направо на 8.70, която скоро след това стана 9.20 (със сигурност преди 2023). Миналата година цялата си беше на 11 евро на човек в посока и 20 евро двупосочно (имам в мейла билети както от началото, така и от края на годината). Цената е от гарата до летището. По-точно на 31/12/2022 е бил 9.20, на 07/05/2023 е бил 11 евро - вдигнали са го някъде между двете дати, обикновено ги актуализират януари.

Ако по някаква причина е имало някакво временно намаление, не знам, не съм го уцелила (за групи над 10 души и за семейства с деца цената традиционно е малко по-ниска, но не чак толкова). Шест евро беше едно време автобусът Aerobus, дето с пускането на Маркони Експрес го елиминираха тотално.

# 547
  • Русе/ София
Момичета, нашето пътуване до Флорениця започва да ми се вижда като „мисия невъзможна“ да протече гладко.
Резервирахме билети преди време – на изгодни цени и от тогава Wizz Air 4 пъти ни сменят датата/часа на полетите. Съответно всеки път се правят нови организации – променят се дати на наетите места за нощувки – Флоренция и Болоня (на връщане), мислят се вариантите за транспорти и т.н . Вече чак ми е неудобно да резервирам, променям или отказвам резервации.
Последната промяна от вчера е с полет пристигащ в Болоня в 23-24 часа...?! Умишлено не искахме толкова късен полет, за да може да се предвижим от Болоня до Флоренция, където трябваше да е първата ни нощувка, а и да не губим един ден.
По нощите няма как да стигнем до там, нито някой, който ще ни посрещне и настани по това време. Вече обмислям спане на летището след пристигане, с 5 членно семейство, от които най малкото на 8....Другия ден ще сме безкрайно уморени всички.... и него го пиша загубен.
И не смея вече да резервирам нови нощувки, защото нямам идея до кога (с полет началото на септември) ще ни променят часовете и/или датите.
Имали ли сте такава ситуация? Направо е гавра с плановете на хората....

# 548
Елица, аз също бях купила билети на Уиз, но при мен направо ги отмениха и ми върнаха парите, та тогава купих билети при конкуренцията, а и бяха в по-удобни часове. Та погледни дали те нямат изгодни за твоите дати ако пак ти променят някой полет.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 09:26 от alina_si

# 549
При мен след двукратна промяна сама се отказах...

# 550
За това последно време предпочитам да летя с rayner. Винаги wizz отменят полети, закъсняват.....

# 551
И на мен вчера ми смениха два полета с такива, пристигащи в 22:50 в Болоня (един април и един май). Ама ми стана неудобно да мрънкам, след като точно бях мрънкала за Маркони Експрес.

За мен тия две промени означават две нощувки в Болоня, които не бяха планувани в бюджета (по 120-130 евро всяка), отделно ми изгарят и билети за влака до Флоренция за втори път, понеже това е втора промяна на разписанието и трябва да купувам за трети път вече, а отделно и почти ми провалиха ходене до Венеция с точен ден и час, и ще трябва да се мятам на влака за там почти в движение от Болоня, вместо от Флоренция (заради тая непредвидена екстра нощувка там).

Не знам какво да ви посъветвам, много гадно извиват ръцете тия от Уиз, много съм разочарована. Не искам да смятам колко пари съм вътре, че покрай тия две пътувания станаха много.

Вижте разписанието на Райънеър, може пък вие да имате късмет. За моите дати полетите им са още по-неудобни.

# 552
  • Sofia
И аз се разочаровах от Уиз. Пътувала съм само с тях няколко години, но през последните 4 години не съм пътувала никъде. Дотогава изобщо не помня да е имало смяна в часове, да не говорим за отмяна на полети и бях неприятно изненадана, когато сега полетът изчезна изобщо за деня , а вече имахме платени нощувки. Така се наложи също да увеличим престоя в Болоня с два дни - тоест непредвидени разходи. До полета има 20 дни и не смея да си помисля за още промени. Не смея и нищо повече да предплащам - ни транспорт, ни туристически обекти.

# 553
За това последно време предпочитам да летя с rayner. Винаги wizz отменят полети, закъсняват.....
Полета ми с rayaner за май месец вече втори път ми го променят....

# 554
Да дам отзив за хотел Бодони, в който бях миналата седмица. Хотелът е много близо до катедралата. Чистеха и сменяха кърпите всеки ден. Даже оправяха и леглото. В двойната стая имаше малък хладилник. Закуската беше много бейсик - хляб, шунка, салам и сирене. И кроасани. За цената си от 250 евро за четири нощувки със закуска е перфектен. Срещу него има немалък супермаркет.

Общи условия

Активация на акаунт