Частна детска ясла в София

• 198 962
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 390
В момента не мога да ти кажа колко деца са точно, към 10-12 не повече и са смесено големи и малки и спат заедно в едно помещение с двойни легла (едно върху друго като големи спат отгоре, разбира се). Но иначе заниманията им са по групи (за едни танци и английски, за други по елементарни занимания). В момента групите са пълни доколкото знам. Ще усвояват помещението тепърва и ще записват нови деца от март месец тази година, т.е. ще се множат Wink. Моята дъщеря е гледана от бабите си и от нас досега, не е била в държавна ясла. Много е ината и разглезена, в резултат на това, но досега реван и тръшканее е имало нито на отиване, нито на връщане, нито докато е била там (доколкото може да им се вярва). За почивката през лятото още не знам, защото ни е само 3 ден там, така че не мога да съм напълно обективна и изчерпателна-яслата е отворила врати през август 2007 г., така че е сравнитело нова и трябва да откриеш други майки, които водят децата си там, самата аз още не съм се запознала с тях... Обстановаката е супер, всичко е ново и модерно, супер топло е (моята дъщеря е зимно бебе и е калена, там дори й е много топло, мисля), посреща лелките и директорката с усмивка и ги  изпраща с "целувка", така че за мен това е показателно. Директорката е много мила и любезна (педагог с 20г. стаж). Малката преди излизаше с рев на разходка от къщи и не обичаше да върви много, а сега тези 3 дни с охота излиза и дори върви самичка и не иска постоянно да я нося Peace Началото е обещаващо и съм сигурна,че засега й е интересно, тя взе да се отпуска покрай другите деца, а досега си е играла предимно самичка и е била прекалено самостоятелна. Вече забелязвам и положителна промяна в държанието й и в режима й. Дворът е на улицата, това е единственото негативно нещо на пръв поглед-ограден е и е голям и тепърва ще започват да излизат да играят там и да го доразработват сигурно, ще видим Peace

# 391
защо тогава майката да не остане за известно време при престоя на детето,за да види с очите си как се грижат за детето и.

Ето този факт много ме дразни и мен. Когато става дума за моето дете, мисля, че във всеки един момент би трябвало да мога да вляза, да огледам, да постоя и т.н. В държавните градини някак мога да го преглътна ограниченията (макар че и там не е редно да не ми дават право да проверявам при какви условия се гледа детето ми), но в частните ми е напълно необяснимо...

пп Inka57 е нов потребител и вероятно лимитът и за ЛС е доста малък. Може би е по-добре да остави мейл или да пише в темата. Един-два постинга предполагам няма да са проблем.

# 392
Добро утро на всички,които следят темата от ранни доби!Доволна съм,че от вашите мнения мога да разбера как разсъждават младите хора,какви желания имат относно децата си,щом давате нещо/било пари,вещ или най-важното в момента за вас-детето ви някъде/,би трябвало да знаете какво става с това- НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ да искате да знаете повече което ви интересува за детето ви,сега поне конкуренция откъм частни детски заведения има,вие плащате,вие изисквате,може пък да намерите и нещо по-добро.Малко късничко разбрах,че най-добрата инвестиция са Децата,затова с каквото мога да помогна на някой млад човек,бил той освирепял от живота вече или гледа мнително и недоволства от всичко,аз съм минала по вашия път и зная какво е -ще ви отговоря,дори да не се хареса на някой.Хубав ден!

# 393
  • София
Имаше въпрос напред в темата, ама не открих отговор - има ли частни ДГ и ясли близо до Света Троица? "Чудната къщичка" ли е най-близка?

# 394
  • София
Мисля, че да, "Чудната къщичка" е най-близo.
И "Светлина" не e далече, а и предлагат транспорт.
"Съни" пак е сравнително близо.

# 395
  • София
Благодаря за бързия отговор  bouquet Ще търся инфо за тях Simple Smile

# 396
Светлина и Съни къде са? Аз днес открих, че имало частна и в Люлин 3 срещу Т-Маркет за 140лв на месец като храната се осигурява от родителите допълнително, Раб. време от 9 до 17. Някой знае ли тази коя е и каква се казва? Всички твърдят, че плащам много за нашата "Чудна къщичка", а тя дори ми дад еотстъпка за половината месец да платим и ни такусва на ден 14,50, а всъщност от 14 януари до 31 си платихме 185 лв. с отстъпката....Следв. месец вече ще е за 295лв за яслената група.

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 11:59 от msbilt

# 397
  • София
"Светлина" е в Овча Купел, а "Съни" е до ИСУЛ.
Това, за което говориш в Люлин 3 не е частна ясла, а държавно читалище със занималня в него /май всички читалища имат занималн/.
Там ходи детето на моя приятелка, дечицата са по-големи /то е на 6г. примерно/.
Няма леглова база, не спят на обяд.
Всеки яде каквото си занесе, имат микровълнова и там топлят храната.
Приятелката ми е доволна защото нейното дете не спи на обяд по принцип, а и децата са по-малко като бройка и нейното не боледува, докато в държавната боледуваше много.
Общо взето е мизерия, но за тия пари не може и да се очаква друго...

# 398
Здравейте момичета!
Моля да ми пишете за отзиви в частни ясли в Младост1 или някъде наблизо...
Ние живеем в Дървеница.

Ще ви бъда благодарна!

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 00:43 от *ШУШИ*

# 399
inka57, За последен път ти отправям забележка, вече публично! Следващ път няма да има!

# 400
ей, Lodsi, много ти благодаря за разяснението, значи да съм спокойна, че съм направила правилния избор за моята дъщеря- тя наистина с огромно желание и охота ходи в "Чудната къщичка" и мисля, че се грижат много добре за тях като им обръщат по-специално внимание- там има и специални дечица и такива, например, чийто майчин език не е български-всяка сутрин има мед.сестра там, "лелка", по-младо момиче, което ги занимава с игри, танци и английски, a директорката е винаги там и самата тя носи децата на ръце в буквалния и преносен мисъл! Препоръчвам я с две ръце и дано всичко върви все така Peace

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 12:11 от msbilt

# 401
Изчетох цялата тема, но намерих малко инфо за Вила Вилекула, моля даите инфо за: цени, от каква възраст, какви са групите / от ... до .../ при болудуване заплаща ли се цялата такса и т.н. Благодаря

# 402
  • София
ето тук от тази тема инфо, което посъбрах накуп:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=155081.msg6176603;topicseen#msg6176603

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=155081.msg6154873#msg6154873

кв. Редута-  ул. “Добромирка “ №7
тел. : 944- 60-09; 843-13-17
GSM: 0888/ 97 48 91; 0898/ 79 54 13

250+около 50лв за храна

http://www.vila-pipi.com/
 Peace

# 403
Значи все пак 300 лв са си нормална цена за частна ясла. Всички като чуят колко плащаме (150 евро), ах-ват от възмущение, а на детегледачката преди давахме повече (тя толкова си вършеше и работата #Cussing out, но това е друга тема)

# 404
Msbilt как сте слънце  Heart Eyes

300 лева да ти кажа е перфектна цена за частна ясла, въобще не са много, даже малко ми се виждат. Аз ще търся на малката частна ДГ от септември и да ти кажа ако намеря за 400 лева ще съм щастлива  Hug

Много много целувки  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт