Частна детска ясла в София

• 198 524
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 750
Жалко, че е в Младост.

# 751
BateJoro Единствено изискване за НЕМО в Драгалевци е детето да не спи сутрин, може да е и под 2г. Ако може да издържи до към 12часа на обяд без сън  - няма проблем!

# 752
Енита, аз съм делова жена с ангажименти и наистина нямам време да се ровя в сайта. Затова и публикациите ми са само две. Защо ги направих.
Имах проблем къде да дам детето си. В София има доста ясли. Но коя да избера. До скоро живеех в чужбина и исках да намеря обстановка подобна на тамошната. За мен това означава в яслата да има максимум 8 деца и  минимум персонал от две жени, задължително едната да е медицинско лице. Да има двор и чист въздух.
Намерих това място благодарение на моя колежка. И тъй като зная че и други майки в желанието си да осигурят най- доброто за детето си се лутат в избора си, реших да споделя това което зная. То не е реклама и съжалявам че е изтълкувано превратно.
С най-добри чувства, Пчелица

# 753
ReниРая, благодаря.
Посетихме я, но за нас този вариант отпада.

Пчелица, ок. Клубът не е лош.
Не ти ли се струва леко мрачна стаята , в която основно пребивават дечицата ?!
Какви са наблюденията ти върху персонала на това място ?
Доколкото разбрах жените са бивши медицински сестри или от сорта...Може би греша.
И да, в коридора мернах 4 малки гардеробчета.
Останалите деца къде си оставят нещата ?

# 754
Момичета, гледам, че много се е писало за "Вила Вилекула". Онзи ден отидох да търся директорката и хем да погледна за какво става въпрос, тъй като и ние в момента сме пред избор на частна ясла. Какво да видя при пристигането си: Голяма, стара и неугледна къща със стара, прашна, мрачна дограма. Циментен двор, на който са струпани разни градински играчки на Чико. Звъннах на вратата, при което от там плахо се подаде едно момиче, облечено с някакви неугледни дрехи и отгоре с дълъг плетен елек. Гледаше ни така странно, все едно сме я търсили дни на ред и най-сетне сме открили скривалището и. Смотолеви, че директорката я няма и да дойдем след половин час. Зад нея успяхме да забележим тъмен тесен коридор със стълба. Побиха ме тръпки от това място. Направо си тръгнахме и не смятаме да се връщаме  Tired
После отидохме до "Доверие", където директорката също я нямаше. Но това, което заварихме, ни очарова. Отвори ни една приветлива, спретната и очевидно интелигентна жена, изключително любезна. Надявам се да успея да запиша сина си там  Peace  bouquet

# 755
Работя до НДК и един ден на спирката на трамваите 1 и 7 - тази до пилоните чувам следния разговор - "ей тук отсреща в жълтата сграда има частна градина в един апартамент с двор - ама искат по 280-300 лв...иначе е много хубаво..." и докато се обърна да попитам къде точно - жените се качиха на дошлия трамвай  Sad Знаете ли за какво говорят????????

# 756
За Вила Вилекула - подкрепям. Когато отидохме с мъжа ми, децата бяха на двора, вратата към улицата беше открехната, и когато влязохме жените ме гледаха много странно, отделно бяха неразговорливи и се държаха все едно са заловени на местопрестъплението. Извикаха директорката, която ми каза, че не мога да вляза да разгледам, обясни ми условията и си тръгнахме.
Viliko, преди бях чела че си давала детето в Костенурката Франклин. Ако се бъркам, извинявай, но ако не, дай инфо защо се отказа от там и някакви други впечатления, че аз пробвах няколко пъти там, но съм разколебана сега.

# 757
Момичета повече информация за Доверие някои може ли да даде. Ще ходя другата седмица да я видя и да говоря с директорката, но ме интересува в яслените групи как протича деня.

# 758
За Вила Вилекула - подкрепям. Когато отидохме с мъжа ми, децата бяха на двора, вратата към улицата беше открехната, и когато влязохме жените ме гледаха много странно, отделно бяха неразговорливи и се държаха все едно са заловени на местопрестъплението. Извикаха директорката, която ми каза, че не мога да вляза да разгледам, обясни ми условията и си тръгнахме.
Viliko, преди бях чела че си давала детето в Костенурката Франклин. Ако се бъркам, извинявай, но ако не, дай инфо защо се отказа от там и някакви други впечатления, че аз пробвах няколко пъти там, но съм разколебана сега.

Извинявай, че се намесвам, защото питаш Viliko, а аз в момента си давам детето в Костенурката Франклин - защо си разколебана? Има ли нещо, което е притеснително, а аз не съм забелязала?Аз тъкмо се успокоих и вече като оставям детето сутрин, не ми е свито. Притеснява ли те нещо там?

# 759
malko_mishlence, радвам се, че се намесваш. Ти си майката на Иринка, аз съм на Дария. Дари ходи там около 10 дни, сега отсъства, защото е болна. Между другото от твоите публикации в Розали, се насочих към този център. Това, което не ми харесва е, че всеки път когато я оставям или взимам, има различни външни хора там. Предполагам познати на Лидия и Михаела, но все пак, не ми е особено приятно всеки да ми пипа детето. Единият път когато отидох, Дари я водеше за ръчичка едно момиченце на около 7-8 години, което живее на горния етаж. Другото, което ме притеснява е, че се приемат деца, на различни възрасти, а няма никакъв мед. контрол. Все пак в ясла, било то държавна или частна, искат изследвания преди да постъпят децата. Вярно, че това е почасов център, но голяма част от децата седят по цял ден. Няма и медицинско лице, ако не дай си боже стане нещо, незнам дали тези две жени могат да оказват мед.помощ.
Понеже Дари вече ходи, рисковете са повече отколкото както е Иринка в количка все още.
Иначе жените се стараят, имат отношение, но тези фактори ме карат да се колебая.
Ако искаш пиши ми на лични, да не товарим темата.

# 760
Аз съм Лидия от костенурката Франклин. Извинете ме моля, че си позволявам да участвам във вашият диалог, но ми се ще да поясня някои неща.  Децата, които посещават клуба са на сходна възраст , а именно до три години както е в яслите. Предвид дейноста ни сме посещавани и от външни лица, които се интересуват  от услугата, която предлагаме. Ако майката на Дари си беше попълнила декларацията, която е задължителна, щяхме да бъдем информирани за здравословното  състояние на детето без да ни е необходим картон за целта. В тази връзка си задавам въпроса как би реагирала една гледачка  в дома и. Щеше ли да изисква тя да има медицинско образование? Това, че имаме на разположение двор е предимство според повечето майки, но кооперацията, в която се намираме се ползва и от други хора. Дворът също. Те не са просто наши познати, а живеещи или работещи там. Неможем да им забраним да стоят или минават покрай нас. И накрая мили майки, ние обичаме децата Ви и факта, че те идват с усмивки и си тръгват с нежелание... Нямам какво повече да добавя. Изборът си е Ваш

# 761
Лидия, нямам за цел да водя полемики за или против. Просто споделих като майка какво ме притеснява. Въпросната декларация, за която говориш бях подготвила за миналия понеделник, но Дари се разболя. Тази декларация няма нищо общо с това за което аз говоря. В нея майката попълва дали детето има алергии или някаква болест за която тя знае. Тъй като ти си работила в детско заведение, много добре знаеш за какво говоря. А именно - има си задължителни изследвания за ясли.
Относно медицинското образование, не, гледачката най-вероятно  нямаше да има такова, но никак няма да е лошо една гледачка да има понятие от оказване на първа помощ. За мен наемането на детегледачка не стои на дневен ред, така че няма да коментирам.
За външните хора, не съм съвсем съгласна, че са само хора интересуващи се от условията или работещи там. Ами ако какичката/около 7-8 годишна/, беше изпуснала Дари, тогава кой щеше да носи отговорност? Затова ме притесняват външните хора.
Недей да приемаш като нападка това което пиша аз или някоя друга майка.Приеми го като препоръка. Просто всяка от нас се притеснява и иска най-доброто според нея за детето си.
В заключение, мисля, че и ти и дъщеря ти сте чудесни жени, обичате наистина децата, грижите се добре за тях, и с изключение на това което споделих няма друго което да не ми харесва.

# 762
Странно ми е защо една майка, която се е подразнила от нещо - не го е казала веднага в центъра, където гледат детето й, а споделя във форума...Аз ако не съм доволна от нещо, засягащо детето ми - веднага го казвам! За Костенурката - пиша вече доста пъти, но мнението ми е повече от положително!!! Не давам Яни там вече, защото по принцип нашата баба го гледа. Зимата имаше здравословни проблеми и тогава ми се наложи да търся алтернатива. След като обиколих къде ли не в София  - мястото на което се спрях беше именно там. И останах повече от доволна! /поздрави на Лидия и Мишето   bouquet  / Сега ако пак ми се наложи да търся кой и къде да гледат детето ми - без колебание бих го дала там! Повече внимание и отзивчивост не съм срещала в никой детски център или забавачка. А за мен това е най-важното!

# 763
ЛИДИЯ здрасти !Аз съм майката на БЕТИ .Поздрави от БЕТИ и мен Heart Eyes На POLLY искам да кажа първо ,че препоръки и мнения се изказват лично а не във форуми .И понеже виждам че иска да пита всички които са ползвали куба ще споделя моите впечатления. Дьщеря ми която тогава беше на 1 и2 м беше там за 2 седмци / след това майка ми се пенсионира и сега я гледа / и съм много доволна .Няма нещо което да не ми е допаднало, а аз наистина съм педант и както всяка майка обичам детето си повече от всичко .БЕТИ е много привързана към мен .Страхува се от непознати и плаче неистово .За моя голяма изненада обаче това там не се случи. Грижите и вниманието което получаваше там ,сигурна съм не би получила никаде другаде освен в къщи. По повод изследванията за прием в ясла, всички знаем как се взима- с едно обаждане по телефона .И понеже виждам че не не правиш разлика между клуб и ясла ще ти кажа, че в ясла било то и частна, детето няма да бъде гледано така, а освен това ще плащаш и за времето, в което отсъства ,което със сигурност ще е често както е при повечето

# 764
Аз напълно разбирам притесненията на всяка майка, която си дава детето за първи път някъде.
Нека не спорим за това, тъй като всяка майка си знае какво иска за детето си.
Също всяка от нас търси различни неща - целодневно гледане, почасово гледане, държавна или частна ясла, детегледачка или детски клуб. Всяко нещо си има плюсовете и минусите - просто всяка майка преценява сама за себе си къде ще е най-добре за детето й.
За мен лично почасовото гледане , три пъти в седмицата е идеален вариант, защото мога да работя колкото и както преценя, но мога да бъда и с детето си. Няма ясла, която да ми предложи това, освен ако не си плащам пълната такса. Също така, имам особено мнение за персонала в държавните ясли и детски градини, защото имам доста информация от кухнята /майка ми работеше в детска градина около година/ и съм виждала с очите си методи на възпитание, които са абсолютно неприемливи за мен. Отделно, винаги си задавам въпроса как две жени се оправят с 10-15 деца наведнъж, пък било то и с евентуалната подкрепа на медицинско лице. Зад блока много често наблюдавам детската градина и как се гледат децата. Честно казано, повече бих се страхувала да си оставя детето там.

Общи условия

Активация на акаунт