Частна детска ясла в София

• 198 926
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 930
Монтесори центърът се намира се на ул. "Българска легия"№17. Принципно приемат деца, навършили 2 години, тъй като заниманията са групови според възрастта на децата, а при по-малка възраст е необходимо индивидуално отношение. Също така по време на адаптационния период на детето има възможност майката да прекарва известно време с детето в центъра - може би това е единствената ЧДГ, където това е разрешено.

# 931
Може ли някой да ми сподели мнение за ЧДГ "Рай"?Намира се на Бистришко шосе.

# 932
Tzuky,

изчисти си пощтата, да ти пратя лично съобщение по въпроса за Манифико.

здравей,може ли и на ме малко инфо за Манифико  Praynig
тьрся ясла за малкия ве4е  Tired в Люлин,но като гледам нямам никакав избор  #Cussing out

# 933
Привет, мамета!

Следя доста подробно темата, че и ние вече ттрябва да се ориентираме към ясла, още не сме се спрели на нищо конкретно, но ви моля - ако някой има лични впечатления от "Слънчице" в кв."Витоа" - може ли да сподели повечко?

Благодарности и успех на всички  Hug

# 934
  • София
Относно "Слънчице" в кв."Витоша" - синът ми ходи там от половин година, но е в групата на големите. Няма текучество на деца и на персонал. Нямам забележки и съм доволна от педагозите и от заниманията.

# 935
може ли да помоля за малко повече инфо за споменатата casa dei bambini в бъкстон- цени, брой деца в група, телефон...благодаря.

# 936
Следя доста подробно темата, че и ние вече ттрябва да се ориентираме към ясла, още не сме се спрели на нищо конкретно, но ви моля - ако някой има лични впечатления от "Слънчице" в кв."Витоа" - може ли да сподели повечко?

Детето ми я посещава от 01.10.2008 г. Нямам забележки. Адаптира се бързо и вечер като се прибере е видимо доволен и спокоен.

# 937
да се отчета и аз  Grinning
в сряда на 12,11 почва малкия да ходи в Чудната къща
надявам се стеса да не е голям е бързо да се адаптира Praynig Hug

# 938
Здравейте, мами !
Искам да споделя днешното си изживяване по повод обиколките из частните ясли и потреса ми е голям. Средно на 3 частни градини, само една е читава откъм условия!!!

И на дневен ред беше посещение в "Приятел на детето".
Имах среща с директорката, която имаше неблагоразумието (докато водим разговора) да издърпа един петел (играчка) от ръцете на Дани, точно когато се беше заиграл той с него, след което той започва да пищи и да се тръшка. Не че не се почувствах неудобно от поведението на детето си, но тази жена реши, че това е основателна причина да ми откаже приема на Дани: "Не съм сигурна, че с такова поведение бих могла да го приема." Попитах да не би да приемат само спокойни деца, след което тя отново ме втрещи, с изказването: "Ама вие ако търсите начин да бъдете по-свободна, не е този."   
Заявих, че  след като не е класиран за нито една държавна и ме чакат да се върна на работа дали се чудя как да бъда по-свободна и й благодарих за куража който ми даде, и след като усетих че ми напират съзли, си тръгнах.
И аз бях готова да преглътна потреса са като видях занемарения двор, предверието в което видях нахвърляни всички детски обувки, сякаш няма шкафчета или прости стилажи на които биха могли да се наредят, също безумно разхвърляния кабинет на въпросната директорка и въобще бараките в които се помещава тази частна детска градина. И щях дори да си плащам по 400 лв. на месец за този "лукс".
О, и забравих да спомена и за първото й искане от 150 лв на дете, за да си платели парното, че имали сметки за плащане.
Нямам какво повече да кажа по въпроса с "Приятел на детето". Голям приятел- няма що !

# 939
Да не те разстройвам, но подобна е действителността в повечето частни заведения от тази ценова категория... Такъв е пазарът просто  Sad Sad Sad И нашата директорка напоследък много упорито тръби как можела в момента да си подбира децата, и говори за дисциплина в бебешката група, и... Настрой се просто, не търси идеалното място, нарочи си няколко критерия за водещи и по тях... За нещо наистина добро може да се говори в ценовата категория от 600-650 нагоре, макар че и там стои въпросът с постоянството на качеството.

# 940
Може ли някой да ми сподели мнение за ЧДГ "Рай"?Намира се на Бистришко шосе.
Ангел ходи там от 1.09. Много съм доволна. Грижат се много добре за децата, а и условията според мен са много добри. Ние се адаптирахме малко по-бавно, но вече ходи спокоен. Вечер е много весел, пее и рецитира стихчета, които учат. За мен е най-важно това, че до момента той не се е разболял. Спрях го аз веднъж, защото ни никнеха кътници и беше много кисел.

# 941
  • sofia
Аз не мисля, че ценовата категория е критерий за качествено гледана,а по-скоро за материалната базата
В нашата градина,в която таксата е 300лв, преди няколко дни видях как собственичката разговаряше съвсем спокойно с бебе на 2г, което се беше вкиснало. След 2 минути детето отново си играеше весело и щастливо.

# 942
Стига бе! Не мога да повярвам за "Приятел на детето"...  Shocked наистина... Обяснението е, че явно НАИСТИНА търсенето е станало много повече от предлагането. Което обаче си остава обяснение,  не и оправдание. Поли, много ти съчувствам, аз също бих се разстроила и разплакала, или пък ядосала невероятно много на тази директорка и цяла вечер бих си представяла примерно как в края на срещата неочаквано й зашлевявам звучен шамар... Добре де, това последното не съм го казала, но ти съчувствам наистина много.

# 943
Може ли някой да ми даде информация за частна ясла в кв.Суха река?

# 944
  • Sofia
да издърпа един петел (играчка) от ръцете на Дани, точно когато се беше заиграл той с него, след което той започва да пищи и да се тръшка.
Е защо ще му дърпа играчката от ръцете? Всеки, който е имал досег с деца, е наясно, че ще реват и ще се тръшкат, ако някой им изскубне играчката.  Rolling Eyes
Разговаряла съм и с частни и държавни директорки - ако е имало играчки - по-скоро са давали някоя на детето ми, за да завържат контакт и/или да го държат спокойно, докато разговаряме. И това намирам за нормално поведение.
А "вашата" директорка едва ли не е търсила повод да ви откаже сякаш Wink - изземването на играчката е сигурен начин детето да реагира кофти.

Общи условия

Активация на акаунт