Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 471
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 110
Тиф, какво очакваш? Че някой тук я идеализира и вижда само в розово? Не беше приятно за гледане поведението ѝ на коктейла и не за пръв път.  Драма куин отвсякъде, но не е и черният дявол, който я изкарвате. Влюбена е и трудно понася конкуренция. Зададе тъпи въпроси, но нито е обиждала, нито унижавала Валерия. Само себе си изложи.
Тези провокации къде са защитничките на Елена, ми звучат все едно очаквате феновете на Валерия да обясняват как "тъпунгер не е лоша дума" е мъдро или че надменното присмиване над Микаела, която "си въобразявала", че може да има нещо с Генчо е, защото смехът е за здраве. О, чакай, някой май все пак го направи Simple Smile
Това се нарича емоционален тормоз. Не е нормално постоянно да я разпитва и да я напада. И все повтаря това с животните и хората. Елена наистина може да бъде много натоварваща. Това е най-слабата дума, за която се сетих.

# 1 111
Разбирам, че някак трябва да се намери оправдание за Елена, но аз не откривам омраза или обиди в отношението на съжаление към нея. Дори да е само сценарий, предпочитам да й пожелая да не й се налага повече да избира подобни сценарии, няма цената , която да купи нечие достойнство.

# 1 112
Не мога да повярвам, че се цели гледаемост чрез показване и (вероятно) провокиране на скандали.
Каква беше тази отрова, която бълваше Елена, даже така да се е чувствала, да го бяха поокастрили малко. Наистина ли това искат да гледат "масите"?

Това, което Елена демонстрира е психически тормоз над Валерия, ни по-малко и браво на момичето, че устоя. То не беше чукане по носа, то не беше държане на сметка защо се "лензила" (това ли беше думата), то обяснения едва ли не да и дава Валерия защо и се получават нещата, дисекция на всяка нейна стъпка. И не, това не е обикновен разговор между съпернички. В самата интонация на Елена, в жестовете и има нещо, което много повече и залепя неуместна та дума( нямам желание да я повтарям), която тя самата използва към когото не трябва по друг,  неуместен повод.

Абсолютно погрешно послание към младите хора.Сеирът си е сеир, но дали някой има представа как ако "вървежният младеж" в училище си избере девойка, често срещу нея се организират момичешки разпри, които стигат непростимо далече. И това никак не са изолирани случаи,. Да, за любовта трябва да се бориш, но да се бориш срещу предразсъдъци на близки и далечни, по повод тяхна представа за несъответствие(например, по възраст, етност инт н), да се бориш за оцеляване на любовта в условия на войни, глад, мизерия, болест, да. Да се бориш срещувероятната избраница не е борба за любов, а  не е и любов.

Дори Поли, която е толкова сдържана и предпазлива откъм класификации, искрено се възмути, когато Елена взе да държи сметка защо Валерия е целунала Евгени, като всъщност целувка нямаше.

А що се отнася до Поли, не съм съгласна, че е на курорт. То ако е така, другите за "труженички" ли да ги броим, че се от плащат с целувки, целувките някаква разменна монета ли са. На Евгени му е спокойно с Поли, тя е Другарчето, което внася баланс, с нея не му е нужно да се напряга, за да имитира харесване, но тя е необходима по един различен и спокоен начин, да го уравновесява от разлюшканите му емоции.

В заключение, на всички пожелавам една истинска и неподправен любов, не само на участничките, но и на необвързаните дами в темата, ако има такива.

# 1 113
  • Разпиляна във въображението
Ами тя и Елена не прави "густо" на Валерия - постоянно й прекъсват срещите. Самата Елена бе споменала, че не е там за приятелства. Какъв й е проблема, когато и Валерия казва, че няма да се съобразява с тях?

Аз съм "тим Валерия" и за мен анкетите не биха отразили напълно истината Simple Smile Ако се пусне "Коя смятате, че заслужава да спечели Евгени?" с чисто сърце и убеденост ще натисна за Елена. До гуша ми дойде от тази жена, от смеха й и от претенциите й за най-голяма боркиня и заслужила. Да го взима и отнася. Валерия ще е научила, че няма нищо страшно в това да допуснеш мъж до себе си.

# 1 114
  • София
В кулинарен стил аз пък да кажа, че напоследък темата е като вкиснало мляко, неприятно на мирис и вкус. Чета (и пиша) само заради няколко потребители, които се изказват умерено и интелигентно.

Микаела досега нецелуната ли се беше измъкнала? Мислех, че само Поли остана суха.
Доста некомфортно беше това с цопването в басейна, кажи-речи ноември, момичето зиморничаво, но не, вземи този бански. Че и нямаше измъкване после от Генчовите попълзновения.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 10:49 от лято!

# 1 115
Да се включа за снощи. Подразни ме Елена с тези нейни тиради! От къде на къде ще държиш сметка на някого, че нещата му се получават по-лесно? Един може да е невероятен математик защото много е работил, а друг просто да се е родил с този талант - ок, малко гадно за първия, но втория какво - да се откаже от таланта си ли? Или да се чувства виновен за това? Когато съдбата ти предлага възможност трябва да я грабнеш и да се радваш, че я имаш и дори да вървиш с гордо вдигната глава, защото все пак нищо случайно няма и щом ти се дава - така и трябва да бъде. Същото е с любовта - показаха ни го  - в единия случай пламня някаква искра, може да е необяснима, може да е била само физическа в началото, може и да е резултат на някакви самовнушения и стари наслагвания, но я има, в другия случай- целенасочено и бавно този огън беше разпален и започна да говори. Не омаловажавам нито един от двата "огъня", въпрос на време е да видим кой ще надделее и кой ще гори по-дълго. Не бива и Елена да го прави, нито да търси сметка!
Все още предпочитам избора на Евгени да е Елена - някак по един за друг ми се виждат. Освен това някак Валерия по-лесно ще се измъкне от загубата. Но пък тя по-лесно би се измъкнала и от "печалбата", защото все още смятам, че и двете момичета ще се насадят на пачи яйца с Евгени.

# 1 116
  • софия
Ей, забравих да кажа нещо за най-силния момент, поне за мен в епизода. Мечето и разказът на Елена за майка и. Съжалявам, че още едно мече ще трябва да прибере в плик. Да го приеме, като подарък от съдбата второто. Дано да е последното.

# 1 117
Госпожица “ще изскоча от храстите за Евгени” търси сметка на Валерия, че му подшушнала на ухото на Евгени. Вече си изпуска нервите с въпросите, които задава. Отчаяно иска да разбере какви са качествата на Валерия в очите на Евгени, за да ги изимитира и затова се ядоса, че Валерия не й отговори, сякаш е длъжен някой изобщо.
А и нахално да мисли, че любовта се дава и получава по нейните критерии за най-заслужил. Това е поведение на жена с множество разочарования и много завист към останалите. Започна да се прави на жертва, тя колко се била “борила”. Валерия няма вина за тези преценки, поведение и неуспехи на Елена.
И когато Елена показа жеста с чашата от първия коктейл, се видя много агресия към Валерия.
Интересно защо при тази борбеност не държи сметка на Евгени защо харесва Валерия.
Претенции, лицемерие и много завист се виждат в Елена.

# 1 118
  • Разпиляна във въображението
Впечатлена съм от паметта на Елена за този жест на Евгени към Валерия в първата вечер още. Това толкова време да го помниш. Дали всеки ден не отметва в пометта си жестовете към съперницата, за да може да ги спомене в подходящ момент?

# 1 119
Какви са тези глупости със зодиите? Сега ще оправдаваме злобата и агресията със зодия ли? И Елена е жена над 30 години, вярно че човек цял живот се търси и търпи промени, но това никога, ама абсолютно никога не е оправдание да тормозиш хората. Но тъй като тя едновременно с това го играе и нещастна не бих се учудила да спечели от съжаление.

# 1 120
  • Някъде там...
В предните епизоди влакчето от лунапарка за Валерия беше в ниската точка, в този се качи нагоре. Всъщност, в един от синхроните (най-накрая дадоха смислени нейни синхрони, не само злостни подмятания, като в последните епизоди), тя каза нещо хубаво:
Колкото повече напредват отношенията ни с Евгени, толкова повече се дразня от контакта му с другите момичета. И че този момент е много важен в отношенията й с Евгени. "Ако успеем да преминем през него, без да се породи някаква ревност, всъщност съм сигурна, че може да стигнем много далеч."

И ни показаха как Елена не успя да се справи точно с това. Валерия удържа. И заяви, че ще се бори, още повече, че тя е убедена, че е взаимно. Всъщност се дразни, но не толкова явно. Забелязала съм как си подръпва презрамките на роклята или опашката на косата, когато се издразни. Специално монтажът ни натъртва всеки път реакциите и на едната, и на другата, когато са предизвикани по този начин. Досега на Валерия не й се налагаше да се бори, е, сега ще трябва да покаже на какво е способна и докъде може да стигне. Нали Евгени иска да се борят за него Simple Smile

И да, не харесах спора, особено частта с чашата и чукването й в носа на Валерия, както и чувството за превъзходство и натриването на носа, което се опита да демонстрира Елена. Но за феновете на Валерия ще кажа, че въпросното го гледаме цял сезон от страна на Валерия. И не е приятно, а и всъщност това е едно от нещата, които ме дразни в нея. Е, подразни ме и у Елена.

Няма хора, които да са само черни или само бели, ще се повторя. Такива образи има само в приказките. Всеки е с комплексите си, с миналото си, със слабостите си. Въпросът е не ние какво искаме, а какво иска Евгени.

Някой спомена въпроса за подводните камъни, който зададе Евгени на Елена. Според мен отрязаха отговора й, но той е бил нещо за компромисите.

Ох, бива и да поработя вече Simple Smile Приятен ви ден!

# 1 121

И когато Елена показа жеста с чашата от първия коктейл, се видя много агресия към Валерия.

Така засили ръката си с чашата, че помислих, че ще и разбие носа... то бива злоба и завист, но чак пък толкова...

# 1 122
Снощи Елена каза цитирам "Валерия ти и навън се държиш така." .
Да не би да се познават от преди 🤔?

# 1 123
Ох аз искам повечко сеир да има, но последните серии беше много скучно. Елена се напъва да напада, изчерпва се. То ясно, че всеки действ според капацитета си, че заснемат по сто пъти, но се изчерпаха просто. Тази линия се изчерпа. Само две се карат, останалите лежат и пият. Пълна скука. Това с басейна беше идиотско. Фризьора и срещата ми харесаха. Коктейла беше жалък.

# 1 124
  • Вестерос
Добре аз искам да ви питам вас, вие така борили ли сте се за мъж?

Общи условия

Активация на акаунт