Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 373
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 125
A мен, гледайки последния епизод, ме осени следната мисъл: Евгени е привлечен от самотото начало от Валерия. Показва го пред момичетата и го казва на екипа. Сценаристите са в паника, защото трябва да се запълва много ефирно време, зрителите не трябва да разбират, че мачът е свирен преди да е започнал. Казват на Евгени да баламосва момичетата, че няма фаворитка за да се подържа интереса на зрителя. За щастие се появява напористата Елена (или Щерева вади този коз), която се вкопчва в Евгени. Елена е готова на всичко за да привлече вниманието му, обяснява му се в любов. Дори изкопчва от него признание за страст, подплатено с няколко горещи сцени. Тя се превръща в златната кокошка на продукцията, която ще държи до последно зрителите в очакване на развръзката.
Неочаквано за режисьорите и Боряна се влюбва в Евгени. Това обаче не влиза в основната сюжетна линия на кукловодите. Затова изрязват някои тяхни срещи, заклеймяват я като Любовницата, разваляща семейство и я отпращат у дома за да не засенчи "бялата и добра" Елена. Подобна е и съдбата на Виктория, която е обявена за колеблива.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 09:42 от tisa

# 1 126
Снощи Елена каза цитирам "Валерия ти и навън се държиш така." .
Да не би да се познават от преди 🤔?
И как се държи Валерия? Обвиняват я, че държи на приятелите си -''явно не е дошла тук за Евгени'', не отстъпва мястото си на Елена - ''оо, тя не е емпатична към другите емоционални жени''. Това е абсолютен тормоз.
По-скоро да не би самата Елена да се държи така и навън - да обвинява другите хора, в това което тя самата прави.

Има много жени, които не са изпитвали някаква велика любов, нито мъже са се борили за тях и пак имат семейство, и не са злобни към другите жени, които са я получили. Но Елена за всичко ще я съжалим и оправдаем явно, дори когато тя тормози хората... пак се оказва жертва, защото не търпи конкуренция...

# 1 127
Да развеселя малко темата, вчера Поли ме забавляваше най-много, омбре отгоре, омбре отдолу, омбре навсякъде...Joy
Малко като Алфредо Торес, ханш навсякъде...Joy
Поли шампион!!! Joy
Виждам как продукцията вече подготвя сватбата им с Евгени, катерички ще й носят шлейфа, а Валерия ще им пуска гълъби...Joy

# 1 128
  • # супернатурална #

Не бях сигурна, но вече започвам да мисля, че Елена, осъзнато или не, започва да копира арогантното отношение на Валерия. Дали защото е решила, че е печеливша стратегия, а и се харесва на Евгени и/или иска реванш, не знам. Сигурно затова бяха всички тези въпроси какво толкова е харесал в нея от "ден едно". Ами то е очевидно, Елена - външния вид.

Е, само това не очаквах - да излезе Валерия виновна за поведението на Елена. И колкото пъти да го повторите, Валерия не е демонстрирала арогантно поведение. Самочувствие, надменност - да. Но арогантност в чист вид видяхме снощи, включително с това абсолютно неприемливо навлизане в чуждото и пространство. Сега и под физическа форма. И пак рекажията на Валерия - даже не мигна.
И ми е много интересно, как хората, които постоянно тръбят, че външният вид не е водещ при връзките, точно те постоянно опровергават собствените си твърдения. Не визирам точно теб, а Елена и Пам. Знчи напъваме там, напъваме с мъжете, и ако нищо не стане - щото другите са по-хубави. Не, външния вид не е най-важен, но това като че ли повече го осъзнават красавиците, тъй като и на тях им изневеряват. Другото е утеха на губещия.
Жабче, приятно ми е да чета обективни коментари, въпреки очевидните пристрастия.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 10:20 от Г. Краули

# 1 129
На мен много ми хареса как Евгени се учуди на реакцията на Поли и допускането й, че няма да получи роза Simple Smile)
Не за пръв път й загатва, че няма намерение да се разделя с нея......Simple Smile

# 1 130
  • София
Елена не мога да я съжаля, въпреки, че ми е тъжно за нещата, през които е минала. На нейните години вече трябва да е работила върху тези неща, не може да са й оправдание безкрайно. Вместо това виждаме един много нестабилен човек, изтъкан от комплекси и несигурност, който неистово угажда на обекта на интереса си, докато зад гърба му безмилсотно и неспирно атакува конкуренцията.

Сутринта моя догледа края на епизода, защото снощи заспа. И пак гледах сцените, където Елена търсеше сметка на Валерия, че не я пуснала да си говори с Евгени за колието и после, когато си помисли, че Валерия го целува. (Между другото, когато разбра, че не е видяла правилно за целувката, веднага се отметна от казаното, няма и две изречения по-късно). Елена, която продължава да атакува Валерия за животните. Елена, която държи сметка на Валерия, че не се бори, но я напада за всяка крачка, която направи към Евгени. Елена, която каза, че не е тук за приятелките си, но смята, че Валерия трябва да се съобразява с враговете си.

Но дори това да оставим настрана, просто вчера толкова злъч имаше в нея по време на тези разговори. Според мен тя беше на ръба да откачи и разбира се, всичко това изби в неспирни обвинения и атаки към Валерия. Разбирам, че им е голямо напрежение вътре, но другите не правят така. А и Елена няма срещу себе си някой като нея постоянно да й опъва нервите, въпреки че се замислям, че тя вероятно тормози сама себе си с постоянни негативни мисли дори повече, отколкото тормози Валерия.

# 1 131
Тормози се сама със сигурност , не знам защо реше ,че Евгени е Абсолют?!

# 1 132
Елена е от типа жени, които се чудят как да си изсмучат от пръстите проблем. И после да развият филм и драма от него.

Ние я гледаме в предаване с още 25 кокошки, с които да я сравняваме, но в реалния живот тя не обикаля постоянно в сянката на манекенки, фотомодели и тн - навън Елена Е привлекателна жена - има прилично тяло, не е нито дебела, нито кльощава, нормална кожа, дори хубави очи, в един обикновен ден из центъра на София, тя Е хубава жена. Така че всичките й драми и трагедии, завист и ревност към "хубавите" жени, които получават мъже, любов и отношение на готово са супер изфабрикувани от нея самата.

Извинявам се, че пиша през пост, но сега видях Съзерцание.
Много обидно взе да ми става, че пишеш за скорпиона все едно е диагноза. Едва ли не сме дамгосани с вродена шизофрения и за общуващите с нас е нужно да си вървят с инструкциите от астралните карти. Да се обясняват, или дори оправдават патологиите със зодиите е меко казано нелепо.
Да, нали, аз почти се обиждам вече. Grinning

# 1 133
Елена усети, че Мика може да й обърне гръб, и затова беше фейк радостта на завръщането й. Като гледам как всеки отговор на разпита й на Валерия за писмата я пронизваше в сърцето, изобщо не смятам, че и на 1% се е зарадвала. Поне си призна, че тормози Валерия - Мика й била близка, и не искала да я "подлага" на същото. Ужас.

Точно тормоз е думата!!!

# 1 134
  • Някъде там...
Жабче, приятно ми е да чета обективни коментари, въпреки очевидните пристрастия.

Аз не обичам да изпадам в крайности, харесва ми да анализирам видяното, все пак това е шоу. Не бих отрекла очевидното, само защото съм пристрастна.
Реално там остават не повече от 4-5 дни до финала, да видим какво ще се случи и може ли Валерия отново да наклони везните към себе си.

Лъвица, другите не правят така, защото не са подложени на такова напрежение. Поли е на почивка, Мика също не е привлечена от Евгени, реално напрегнати са Елена и Валерия. Но определено Елена трябва пак да погледа звездите и да се смири... Май забрави какво й каза Евгени - че не трябва да гледа какво правят другите, а да се съсредоточи върху себе си и какво тя иска.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 09:52 от Жабче

# 1 135
Елена няма хубаво тяло , с подходяща прическа и грим изглежда добре.

# 1 136
За снощния епизод да си разгъна чаршафа и да ходя да спя Sleeping

Добре започна, подмятанията между Валерия и Елена за пореден път доказаха, че няма нетърпимост и силно напрежение помежду им. Харесва ми, че не лицемерничат, но и не враждуват.

ПП този път огря Поли и тя много се разхубави. Горкия фризьор Joy Това е професионалист - след такава логоря - да не отмъстиш Bowtie На Микаела също ми хареса прическата и новия цвят, добре й стои.

Всеки път на срещите на Елена се усмихвам неволно, едва сега осъзнах това. Някак се разнежвам и даже неприязънта ми към Генчо утихва. Ахаха, не ги бива в рисуването, трагедия. Важното е че се забавляваха. Както обикновено - по-интересна и много по-любовна среща от тези на останалите момичета, дори да няма екстри като яхти, делфини, танцьори и т.н.

На разказа за мечето се натъжих за Елена... Не знам дали го е споделила с продукцията и доколко е случаен точно този подарък от Евгени, но по този начин тя подсъзнателно го асоцира с майка си и това е поредния червен флаг за нарцистична динамика в отношенията.

Валерия ми се стори, че чете списание, а не книга. Леле как се оцъкли като видя Елена и тя започна да разказва...

Не бях сигурна, но вече започвам да мисля, че Елена, осъзнато или не, започва да копира арогантното отношение на Валерия. Дали защото е решила, че е печеливша стратегия, а и се харесва на Евгени и/или иска реванш, не знам. Сигурно затова бяха всички тези въпроси какво толкова е харесал в нея от "ден едно". Ами то е очевидно, Елена - външния вид. Мъжете това харесват първоначално, а много от тях биха направили силни компромиси за една хубава жена и в последствие. Иначе козметичната индустрия нямаше да я има Wink Какво й е толкова трудно да приеме? Не казвам, че Елена е грозна... макар понякога да я правят на чучело, даже изобщо не е и освен това има свой собствен естествен чар, но не мога да си изкривя душата - Валерия е по-красива.

Въпроса към Валерия дали би се борила за Евгени, ако бе на нейното място бе по-интересен - с отговора му, за който май никой не писа Rolling Eyes Излиза, че и Валерия би се борила. Въобще... голяма е борбъта. Но може би такъв е формъта Simple Smile Все пак и там, и в реалността насила хубост не става, дано са го разбрали и двете. Ако не - ще е по сложния начин. По принцип това идва от възпитанието - в което детето чрез добри дела е трябвало едва ли не да заслужи любовта на (някой от) родителите си. Иначе е получавало лошо отношение. Много е травмиращо и обременително, дано все по-малко родители използват любовта си за награда/манипулация.

Ахаха, Валерия си призна, че изпитва по-голяма емпатия към животните, отколкото към хората. Каква изненада Scream Аз и преди писах, че Елена допуска грешка като се занимава с нея. Разбирам обидата й и това че търси реванш/извинение, но няма да получи нито едно от двете. Да се говори с Валерия е все едно комуникираш със стена, ни приема, ни предава... Не била длъжна да й прави густо, което не е като садистично да удължаваш агония, Елена се опита да й обясни, но не би. Аз пък се чудя тя как не се развика тогава. Не си длъжна, Вале, не си. Но после да не се възмущаваш на хората, които се отнасят по този начин към кучетата.

И все пак тази еленина злопаметност й играе лоша шега, особено сега когато нервите са още по-оголени и продължава да преминава границите на допустимото. Например това с чашата първия път беше сякаш закачливо и дори Валерия се усмихваше, но втория и аз се напрегнах. Все пак в личната ми класация с еленини гафове върха си остава като се натресе на срещата на Ирина.

И като му каже на/за Евгени че е абсолют. Тогава ми иде не да си въртя очите, а направо да й изкрещя някак, така че да ме чуе - абсолютен в него е само егоцентризма му!

Защо била толкова сигурна, че е на финал? Ами след всички тези (напразни?) надежди за продължение на романса - за ключовете, за спането, за стопанката на дома... Те, милите не знаят, той какво говори на другите. Ще бъдат неприятно изненадани като гледат, както вероятно и той по отношение и на двете. Но Елена вече не издържа психически, стана ми много тъжно като видях болката в очите й при споменаването на везната, разклати я и това. Сигурно се чуди какво още трябва да направи, за да бъде номер едно... Пък аз съм почти убедена, че и да не се бе напъвала толкова, резултата щеше да бъде същия. Добре че свършва скоро тая мъка, не знам как ще гледам финала, ако рухне тогава. Но пък поне ще знам повече да не си причинявам подобни реалитита.

Харесват ми приятелките на Елена - и Камелия, и Микаела. С последната явно се е сближила, макар да не искаше да създава приятелства. Вярно че не се зарадва особено на плуването й в басейна с Евгени, но се опита да не й разваля настроението, за което вече бе обвинена.

Микаела много ми хареса с това, което разказа. И аз, подобно на Елена, направо настръхнах. Много е важно родителското тяло, факт. Радвам се за Микаела, че е случила на родители.

Поли остава, някой има ли обяснение какво става?

Чао, Ирина, опитай се да харесаш мъж, който няма да бъде нарцис и на добър час! Ахаха, пропуснала съм като е казала за "разпяването на кръст", много се смях с Кукушев Satisfied
Изведнъж какво, Валерия стана виновна, че не отговаря на Елена?! 😂
Дори Валерия да изпитва повече емпатия към животните, пак в сравнение с Елена е по-емпатична към хората. Wink

# 1 137
  • София
То нормално да не изпитва повече емпатия, като срещу себе си има някой като Елена.

# 1 138
Скандалът беше сценарий, за да се отвори пътят на Валерия към победата. Доста хора се излъгаха, защото мислеха, че в този сезон ще има любов. Нито Евгени, нито момичетата са за любов там. Абсурд Евгени да си хареса някоя от предаването, особено като видях спряганата за бивша приятелка украинка. Тя е успешна, красива и реализирана професионално жена и след такава той да стигне до Валерия или някоя друга от предаването, не вярвам.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 10:03 от Anvelope

# 1 139
Изобщо не съм тийм Елена, ама от една страна я разбирам. Лесно й е на Валерия с тази външност да е уверена. По-невзрачни жени като Елена се борят и всичко им се случва по трудния начин. Не, че не се случва и обратното, но статистически във всички сфери на живота, е по-лесно на красивите. Показа си комплексите.
Валерия честно- казано е добре сложена, но не ме грабва толкова на външен вид, със сигурност не е грозна, сладка е и привлекателна, но точно за невзрачна не може да изпъква пред другите.

Общи условия

Активация на акаунт