Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 373
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 095
  • Пловдив
В ситуацията на Елена и Гената, Елена ще обича, а Генчо ще се остави да бъде обичан (ако я избере). За човек с голямо его като него,това е много удачен вариант . Така че, могат да си бъдат спокойно двойка . По принцип живота наистина не е честен и на красивите понякога им се получава по-лесно , но специално в любовта не е сигурно, че това в края на краищата води баш до щастие. Елена явно й липсва да бъде ухажвана, харесвана от повече хора, за да е щастлива. Явно изоставянето от майка й (отвратително) е оставило голям отпечатък в живота й. Но вече е голяма, трябва да се радва на това, което има , да бъде щастлива със своите възможности , а не да има нужда от още и още и да се оставя тази завист така да я яде. Дано намери своя покой, защото повече вреди на себе си. Ако се събере с Генчо, не знам как ще се примири със себе си, той ми се струва непукист в това отношение и не мисля,че ще спре да общува с красиви жени само,за да валидира чувствата си. И не мисля,че някакви драми и тръшкания биха му повлияли на поведението . Но, ще поживеем , ще видим. Важното е да са живи и здрави.

# 1 096
Както няколко души тук казаха-двама се карат,трети печели.Мика за 2-3 епизода изпъкна и я виждам,защо не,избраната от Генчо.Интересен ще ми бъде коментарът на Дяволо по отношение на Поли-пак го прецакаха и Поли пак оцеля.

# 1 097
Тоя Генчо голям коцкар. Една (освен Поли) му се дърпаше и тя падна в клуба на нацелуваните. Като я хвърли в басейна, така я беше приклещил в прегръдката си, че Мика не можеше да мръдне, той си криви врата към нея да я целува, тя се дърпа. Личеше си, че не иска физически контакт с него, обаче той като изнасилвач я беше налазил. Тя се хилоти, обаче ясно се виждаше, как си криви главата, само и само да не я целуне. Ама за пред камерите горката нали е "длъжна", накрая поддаде.
Не ги разбирам тези момичета, как на всичко са готови за малко ефирно време пред цяла Бг.
ПП. Поли май я готвят за финал. Харесва ми

# 1 098
Да си кажа и аз... от целия епизод най - много ми хареса белеажа на Поли. 😁💆‍♀️

# 1 099
Представете си хипотезата (с доза усмивка): Ергени представя Елена в “обществото”, което тя смята, че й се полага по право и за което се БОРИ; отиват на коктейл, но не с девици, търсещи 15 минути “слава” и радарите на Елена усещат опасна конкуренция или само завист; започва се един разпит и анализиране на противниковата страна, която е попаднала в това “общество” по право/заради външен вид/по наследство и прочие, докато Елена се е борила за него не къде да е, а в цял телевизионен формат; навива се все повече и повече нашата героиня, вкарва Гьоте, Ева Браун, Томас Ман, Хермес Трисмегист, Хендел, Караян, Вермеер и любовницата на Фрида… финалът оставям на вас. И, без да й желая нищо лошо, понеже виждам, че е много неудовлетворен човек, нещастен, таил много горчилка и тъга в себе си, ще й пожелая само да й се случат онези неща, които да са за нейно добро и да я променят в радваща се от живота и ненараняваща другите жена. Жена, която е намерила не своето “общество”, а място.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 08:11 от Tsugumi_

# 1 100
  • софия
Добро утроо,  този път кафето е венозно, друго не помага. Хем ще си полежите още малко,  докато вливам,  хем всичко е застлано с чист бодрумски памук.
 Дяволо днес има последен шанс да му се сбъднат прогнозите.😀 Ако и довечера Поли гледа учудено розата в ръцете си ще е най-големият разврат на събитията и ще призная на сценаристите,  че е имало такъв.
 Снощи много се смях, като каза, че явно са я цанили да им води счетоводството. Тъпо ми е за нея. В "най-романтичното предаване" да ти дадат ролята на клоун си е гадничко.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 07:58 от СлаБе

# 1 101
  • Вестерос
Тиф, какво очакваш? Че някой тук я идеализира и вижда само в розово? Не беше приятно за гледане поведението ѝ на коктейла и не за пръв път.  Драма куин отвсякъде, но не е и черният дявол, който я изкарвате. Влюбена е и трудно понася конкуренция. Зададе тъпи въпроси, но нито е обиждала, нито унижавала Валерия. Само себе си изложи.
Тези провокации къде са защитничките на Елена, ми звучат все едно очаквате феновете на Валерия да обясняват как "тъпунгер не е лоша дума" е мъдро или че надменното присмиване над Микаела, която "си въобразявала", че може да има нещо с Генчо е, защото смехът е за здраве. О, чакай, някой май все пак го направи Simple Smile
Както писах и снощи, има поне трима, които я идеализират, гледат с розовите очила. А поведението й на Елена е падение!

# 1 102
  • # супернатурална #
Елена излезе извън кожата си, защото Валерия я би на "нейната" територия. Цял живот е преглъщала горчивия хап на красивите момичета (и в това отношение грешна самооценка, защото не я намирам за грозна жена), но е живеела в заблудата, че поне е умна. И изскача една манекенка, с по-правилен изказ, бърз ум, самочувствие, самоуважение, самокомтрол, и да, не на последно място по-богат активен речник. Пасивният запас от думи, с които Елена вероятно разполага в излишък, доведоха до измъчени, измънкани фрази, прекъсвани с паразитни думи. Тръгнала да пуца с халостни патрони. И ако ползвам пак кулинарната метафора-с целия набор от продукти от българската и чуждестранна кухня, да сготвиш вкиснал буламач.
За себе си съм доволна, че радарът ми проработи относително рано.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 08:26 от Г. Краули

# 1 103
Аз вече никоя не искам да спечели. Снощи обаче с Валерия нещата бяха студени като лед - като стара семейна двойка която вече няма какво да си каже а страстта отдавна е преминала.
Не знам аз вече между тях нищо не виждам.
Елена пък ме дразни, с Мика също не ги виждам заедно, някак изнасилена е връзката.

# 1 104
  • Вестерос
Представете си хипотезата (с доза усмивка): Ергени представя Елена в “обществото”, което тя смята, че й се полага по право и за което се БОРИ; отиват на коктейл, но не с девици, търсещи 15 минути “слава” и радарите на Елена усещат опасна конкуренция или само завист; започва се един разпит и анализиране на противниковата страна, която е попаднала в това “общество” по право/заради външен вид/по наследство и прочие, докато Елена се е борила за него не къде да е, а в цял телевизионен формат; навива се все повече и повече нашата героиня, вкарва Кафка, Гьоте, Томас Ман, Хермес Трисмегист, Бах, Караян, Вермеер и любовницата на Фрида… финалът оставям на вас. И, без да й желая нищо лошо, понеже виждам, че е много неудовлетворен човек, нещастен, таил много горчилка и тъга в себе си, ще й пожелая само да й се случат онези неща, които да са за нейно добро и да я променят в радваща се от живота и ненараняваща другите жена. Жена, която е намерила не своето “общество”, а място.
Снощи си мислех колко е тъжно, че една жена като Елена, не е имала в живота си такава любов, при моята всичко да е леко и лесно, да се харесват взаимно от началото, тя да е "преследвана" дори, за нея да се "борят". Нямала е, защото ако имаше, нямаше да разсъждава по този начин, че трябва да се преборва за любовта на мъжа и да обвинява други, че на тях им било лесно, защото изпъкват сред многото и биват забелязани.

# 1 105
  • софия
Радарите на всички ни засичат различни нередности.  И всеки е доволен за себе си, че е излязъл прав. За едни вкиснат буламач, за други вкусен рататуй.  А шеф готвачът вече е загасил котлоните и брои печалбата. Общото впечатление от анкетите в СМ е, че повечето сме доволни от сервираното. Значи това ястие ще се харчи добре. Надявам се всички манджи да се усладят на някой, който може да ги оцени.

# 1 106
  • # супернатурална #
Да, разбира се. Ядохме и ще платихме сметката. Щем-нещем кусахме и от буламачите. Донякъде сте прави, че заради Елена изпъкна Валерия. Без да иска и направи услуга. Но не мисля, че Елена направи ресторанта по-класен и приятен, напротив. Само по-посещаван. И няма нищо общо с рекламата за романтично място. Сега чакаме десерта.

# 1 107
Аз вече никоя не искам да спечели. Снощи обаче с Валерия нещата бяха студени като лед - като стара семейна двойка която вече няма какво да си каже а страстта отдавна е преминала.
Не знам аз вече между тях нищо не виждам.
Елена пък ме дразни, с Мика също не ги виждам заедно, някак изнасилена е връзката.
Каква изнасилена връзка?! Тя беше изнасилена в басейна. Толкова се дърпа момичето да не я целуне, ама щот камери, снимат, длъжна беше.

# 1 108
За снощния епизод да си разгъна чаршафа и да ходя да спя Sleeping

Добре започна, подмятанията между Валерия и Елена за пореден път доказаха, че няма нетърпимост и силно напрежение помежду им. Харесва ми, че не лицемерничат, но и не враждуват.

ПП този път огря Поли и тя много се разхубави. Горкия фризьор Joy Това е професионалист - след такава логоря - да не отмъстиш Bowtie На Микаела също ми хареса прическата и новия цвят, добре й стои.

Всеки път на срещите на Елена се усмихвам неволно, едва сега осъзнах това. Някак се разнежвам и даже неприязънта ми към Генчо утихва. Ахаха, не ги бива в рисуването, трагедия. Важното е че се забавляваха. Както обикновено - по-интересна и много по-любовна среща от тези на останалите момичета, дори да няма екстри като яхти, делфини, танцьори и т.н.

На разказа за мечето се натъжих за Елена... Не знам дали го е споделила с продукцията и доколко е случаен точно този подарък от Евгени, но по този начин тя подсъзнателно го асоцира с майка си и това е поредния червен флаг за нарцистична динамика в отношенията.

Валерия ми се стори, че чете списание, а не книга. Леле как се оцъкли като видя Елена и тя започна да разказва...

Не бях сигурна, но вече започвам да мисля, че Елена, осъзнато или не, започва да копира арогантното отношение на Валерия. Дали защото е решила, че е печеливша стратегия, а и се харесва на Евгени и/или иска реванш, не знам. Сигурно затова бяха всички тези въпроси какво толкова е харесал в нея от "ден едно". Ами то е очевидно, Елена - външния вид. Мъжете това харесват първоначално, а много от тях биха направили силни компромиси за една хубава жена и в последствие. Иначе козметичната индустрия нямаше да я има Wink Какво й е толкова трудно да приеме? Не казвам, че Елена е грозна... макар понякога да я правят на чучело, даже изобщо не е и освен това има свой собствен естествен чар, но не мога да си изкривя душата - Валерия е по-красива.

Въпроса към Валерия дали би се борила за Евгени, ако бе на нейното място бе по-интересен - с отговора му, за който май никой не писа Rolling Eyes Излиза, че и Валерия би се борила. Въобще... голяма е борбъта. Но може би такъв е формъта Simple Smile Все пак и там, и в реалността насила хубост не става, дано са го разбрали и двете. Ако не - ще е по сложния начин. По принцип това идва от възпитанието - в което детето чрез добри дела е трябвало едва ли не да заслужи любовта на (някой от) родителите си. Иначе е получавало лошо отношение. Много е травмиращо и обременително, дано все по-малко родители използват любовта си за награда/манипулация.

Ахаха, Валерия си призна, че изпитва по-голяма емпатия към животните, отколкото към хората. Каква изненада Scream Аз и преди писах, че Елена допуска грешка като се занимава с нея. Разбирам обидата й и това че търси реванш/извинение, но няма да получи нито едно от двете. Да се говори с Валерия е все едно комуникираш със стена, ни приема, ни предава... Не била длъжна да й прави густо, което не е като садистично да удължаваш агония, Елена се опита да й обясни, но не би. Аз пък се чудя тя как не се развика тогава. Не си длъжна, Вале, не си. Но после да не се възмущаваш на хората, които се отнасят по този начин към кучетата.

И все пак тази еленина злопаметност й играе лоша шега, особено сега когато нервите са още по-оголени и продължава да преминава границите на допустимото. Например това с чашата първия път беше сякаш закачливо и дори Валерия се усмихваше, но втория и аз се напрегнах. Все пак в личната ми класация с еленини гафове върха си остава като се натресе на срещата на Ирина.

И като му каже на/за Евгени че е абсолют. Тогава ми иде не да си въртя очите, а направо да й изкрещя някак, така че да ме чуе - абсолютен в него е само егоцентризма му!

Защо била толкова сигурна, че е на финал? Ами след всички тези (напразни?) надежди за продължение на романса - за ключовете, за спането, за стопанката на дома... Те, милите не знаят, той какво говори на другите. Ще бъдат неприятно изненадани като гледат, както вероятно и той по отношение и на двете. Но Елена вече не издържа психически, стана ми много тъжно като видях болката в очите й при споменаването на везната, разклати я и това. Сигурно се чуди какво още трябва да направи, за да бъде номер едно... Пък аз съм почти убедена, че и да не се бе напъвала толкова, резултата щеше да бъде същия. Добре че свършва скоро тая мъка, не знам как ще гледам финала, ако рухне тогава. Но пък поне ще знам повече да не си причинявам подобни реалитита.

Харесват ми приятелките на Елена - и Камелия, и Микаела. С последната явно се е сближила, макар да не искаше да създава приятелства. Вярно че не се зарадва особено на плуването й в басейна с Евгени, но се опита да не й разваля настроението, за което вече бе обвинена.

Микаела много ми хареса с това, което разказа. И аз, подобно на Елена, направо настръхнах. Много е важно родителското тяло, факт. Радвам се за Микаела, че е случила на родители.

Поли остава, някой има ли обяснение какво става?

Чао, Ирина, опитай се да харесаш мъж, който няма да бъде нарцис и на добър час! Ахаха, пропуснала съм като е казала за "разпяването на кръст", много се смях с Кукушев Satisfied

# 1 109
Е каква пък толкова злост и злоба от Елена? Не видях изобщо такова нещо, явно всеки вижда нещо свое.

Аз пък си мисля, че единствено с Елена, Евгени се отваря и показва по нещо от себе си, само с нея му върви приказката и има какво истински да си каже. Та ще е супер странно да избере Вал.
Не вижда всеки свое. Просто, вие, харесващите Елена, не го виждате, или го извинявате. Аз не харесвам Елена, не харесвам и Валерия. Факт, не съм критикувала Валерия толкова в темата, колкото Елена. НО виждам двойния стандарт, злопаметността, натегачеството и най- важното- любовта не е да накараш някой със зъби и нокти да те обича. Ако за някой това е ок, добре, но не означава, че е ок по принцип.
Всъщност тя не се опитва да го накара да я заобича - иска да го накара да намрази другите , да ги принизи и да остане единственият избор. Всъщност не веднъж е казвала "между мен и Евгени пречката е само Валерия. Другите момичета явно дори не ги намира за хора , не знае че съществуват - там са за да и слушат тирадите. В@исокомерието и е в пъти по-силно от това на Валерия

Общи условия

Активация на акаунт