Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 818
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 205
Не мисля, че Валерия е представена еднопластово, а че просто на вас не ви харесва това с какво е представена тя. Професия,  кауза, ценности, детство. Не е малко. В този ред на мисли можем да питаме защо не знаем нищо за професията на Ирина освен че е хоум офис, за следването на Микаела, за семейството на Виктория, за каузата на Елена, за хобитата на Пламена. При всяка зачекват нещо различно.
Не го казвам като критика като Валерия - съвсем добросъвестно се опитвам да си спомня някакви истории или лични споделяния от нея, които да са показали. За Япония си спомням, че спомена само, че японците не държали на пиене, не чухме истории, а е работила многократно там. В Гърция, където се радваше, че се връща след 15 години, отново не сподели нищо лично - къде е живяла, детски спомен, лична история. Нищо за семейство, приятели, живота ѝ в Плевен, състуденти и пр. Извън отношенията ѝ с ергена и момичетата, развиха образа ѝ само чрез любовта към животните - приюта и принципите зад веганството. Не ѝ правят услуга с това.
А може просто да не ни е показано. Не е като да не е давано как си говорят, а за нас няма звук.
Според мен няма никакво значение какво не е показано. Гледаме тв шоу и коментираме него. Останалото са спекулации.

# 2 206
  • Вестерос
Нали познаваше Евгени, що така за избраницата му 😁

# 2 207
Отделно “Аз съм жената на твоите блянове”, “Аз съм жена-поезия”… обожемой (!) това трябва мъжът да ти го казва, не ти да му напомняш.
Откакто Евгени ѝ потвърди (не особено директно и не особено решително), че има и физическо привличане към нея като жена, за което тя доста се притесняваше, Елена общо взето превключи почти напълно в своето артистично алтер его -> Милица (мис "Сърцетуп"). Т.е. момичето, което докрай се пуска по пързалката на приказката, губи почти пълна представа за обективна реалност и почва да си представя, че Евгени е там само за нея и не би могло да бъде възможно да се случи нещо друго, освен да си тръгнат заедно. Отказът да приеме друг развой води и до разсъжденията ѝ, че пак би упорствала и след предаването и би го търсила отново да провери дали е щастлив. Такива работи "старата" Елена, т.е. Елена реалистката, която премисля нещата, нямаше да тръгне да говори. Но това е, тя си превключи в по-артистичния образ и сега вече даже става трудно да обяснявам колко е рационална, колко всяко действие ѝ е премерено стратегически, колко уж непринудените ѝ спонтанни прояви са пак в рамките на големия ѝ план (той включва внушения като използването на имената на родителите на двамата и как щели да си ги харесат). Оттогава Елена вече даже не е и чак такъв стратег, а е просто преследвач на своя инстинкт. Пуснала се е на един последен спринт до финала и няма да спре пред нищо. Е, дано поне наистина да са щастливи после. Изглежда като да има известни шансове за това.

Мисля си, че от някакъв момент (и той не е сега на финала) Евгени усети, че реално има дилема между двете - Елена и Валерия. И че му натежава на везните това, че каузата на Валерия ще му дойде малко в повече. Това си пролича още от Епизод 1 и как коментира, когато чу от нея за тези неща. Те му допадат принципно, той я подкрепя и ѝ се възхищава, но сам да бъде част от всичко това с пълна сила му е мъничко прекалено. Той според мен през целия сезон си представяше, че ако си тръгне с Валерия ще може с времето да смекчи нейната позиция, да я вкара в малко по-умерен коловоз. Защото като цяло тя е податлива да бъде поведенчески моделирана от него и това много му харесва. Обаче се оказа, че специално по тази тема изглежда няма да е способен (или поне е доста сериозно под въпрос) да я адаптира по-близо до своите разбирания за умереност. Ще му се наложи по-скоро той да прави големи компромиси, може би твърде големи за него. И колкото и да е прозаично, това си му повлиява за крайното решение. Е, той е наясно, че Валерия в никакъв случай не е "веган-Наци", както Елена ехидно се опитваше да я ограничи, а е доста толерантна към другите, но тя няма да промени себе си заради него по тази тема и тогава помежду им може би ще остане твърде голяма празнина и ще им пречи. Вече виждам как накрая Евгени ще обясни тези неща и ще пожелае на Валерия да намери момче, което е по-близо до нейните каузи от него. И така. А пък тя дано не остане стара мома накрая, защото прилича на човек до такава степен посветен на по-висшите идеали, че почти няма време да търси любовта на живота си (и подозирам, че в сравнение с други участнички е имала далеч по-малък опит в тази област досега). И малко жалко, че така ще приключат нещата, защото според мен първото усещане в случая не лъже и най-добро и естествено непринудено сходство в този сезон ергенът имаше с Валерия. Докато Елена трябваше да си го изработи малко "насила" - и тя едва ли не си се гордее с това, но не знам дали трябва да е повод за някаква радост.

# 2 208
Генчо му се живее. Много. Нищо, че лъга мама и тате, една сюрия моми, че иска домашно огнище. Иска Анаконда! О, йе!
А цигуларката някъде там, тихо опъва струната. Наум. Или на Наум. Както и да е. Генчо ще се жени. Жалко. Можеше да си поживее още, ако не се беше записал за това предаване.
Генчо, брат, имаш още време, помисли. Майка и баща са до време, Анаконда е вечна. Поне за това лято.

Хахаха, той си отживя за 10г. напред в това предаване. Толкова красиви жени нацелува, а и лошите езици говорят, че и друго е правил там с тях. На нен също не ми изглежда, че му се жени, ама Елена толкоз се  надява ли...надява.....Ейййй ще го грабнат като топъл хляб туй хубавото момче......
Ама така му се пада, нека, да види хубу ли е?

# 2 209
  • софия
Добро, дъждовно утро, банда! Кафето е разлято в картонени чаши под тентата.  Гумени ботуши за всички, че да стигнат до него.
 И според мен Вал е доста орязана от продукцията, но имам силни подозрения, че това е в нейна полза. Ако е победителката няма да искат да се покаже в целия си блясък, защото миналата година го играха това, а сезонът завърши не особено добре.От изпуснати изказвания на момичетата по интервюта и вътре се разбра, че е говорила доста и на висок тон(тя така си говорела). Явно мънкането го оставя само за нас и Генчо.
 Чакам с нетърпение срещите с родителите. Поне ще видим нещо различно от плочата, която се върти два месеца.

# 2 210
СлаБе, задръж си ботушите, на мен не ми трябват, аз съм от светлата страна. Кафето само ще взема.
Чакам с нетърпение да видя Генчо как ще мънка на родителите, като го питат за намерението към дъщерите им. Бас държа, че ще каже едно и също на всички.

# 2 211
Nmuron адмирации! Страхотен анализ! Точно така и аз виждам нещата. Изпитвам същото съжаление по повод на Валерия - подозрение, че ще пропусне да осъществи любовта в живота си заради прекомерната и отдаденост на каузата. Аз също я виждам сама за жалост. А можеше да я намери любовта още тук в това шоу, защото когато я има дори режисирани цирк не може да и попречи. А относно бъдещето на Евгени и Елена като двойка съм малко скептична. По-скоро, ако наистина се стигне до сватба виждам това като продължение на шоуто след официалния му финал. Може би договорка за извличане на дивиденти. Не ми се вярва такъв брак да е наистина. Единственото истинско в това шоу беше влюбването на Евгени във Валерия. Всичко друго е цирк.

# 2 212
Снощи гледах лайв на Мика, много беше хубава, освен ако не е ползвала някакъв ТикТок филтър, но не видях да го пише. Ами, нищо не каза, много измъчена работа. Нямало да ходи в Комеди подкаста, защото не ги харесва. Щяла да ходи в надкаста. Не харесва Валерия и открито си злобее към нея, но не се учудвам, все пак остава трета Мика и то заради Валерия. Уважавала Елена, ама не ми прозвуча като да са много близки. Не харесвала поведението на Габи и Елисавета, но поне били директни и не говорели зад гърбовете на хората, докато имало други много подмолни персони там. Много харесва Поли, която и помогнала в труден момент след шоуто. Съветвала се с Пам. Харесвала Лиа, не си спомням да спомена още някого, май Ирина, че била готина или нещо такова. Не била безгласна буква, не си оставя магарето в калта, ама така са я показали. Била сдържана, защото я гледа семейството и, роднините, съседите, на съседите роднините и всички останали, и тя не е възпитана да се показва като лека жена. Брат и беше адски досаден да го покажела, че и братовчед някакъв се обади по едно време, майка и "ама ти лайв ли си", някаква лудница около нея и тя се разправя с тях, егати лайва! Не догледах, омръзна ми, а и нищо съществено не каза докато гледах. Общо взето изводът е: не съм такава, всичко е монтаж. Да, бе, да.

# 2 213
И на мен Мика ми става скучна още щом си отвори устата. Мисля, че тя все още няма изградена СВОЯ личност. Твърде много място заемат мама, тате и т.н. Явно я обгрижват като крехко цветенце и тя все още не се е сблъскала с истинския живот.

# 2 214
  • Street of Dreams
Валерия е единствената в това предаване, която е способна да състави сложно съставно изречение - с точна  лексика, правилна граматика и семантика - и то просто да го изстреля в яда си, без безкрайни паузи на всяка трета дума като интелектуалците на предаването (ужааасно ме дразнят, че и накрая пак не им се получава изречението). За мен това е достатъчно за бекграунда й - дали е била прилежна ученичка или природен талант няма значение - дори и в това превъзхожда "челите много книжки".
Откакто отказа на Евгени да му издои коза, гледайки го в очите, официално съм в нейния отбор.

# 2 215
  • софия
Мика, ако не се лъжа беше на 23. От много задружно семейство. Тя самата каза, че е расла с огромна обич и подкрепа. Съвсем нормално за мен е, че си е още дечко.  Мила и стеснителна. Не ми се скучна, като светъл лъч невинност ми е. Хареса ми Ергени как я определи "звънлива".
 Още повече се изкефих, че комеди не е нейното. Слагам пореден +. Не мисля, че завижда на Вал, за какво. Всички виждаме и коментираме, че тя не се бори за Генчо. Последното в басейна беше толкова изсмукано от пръстите, че няма на къде. Изначално не си кликна с глутницата на Вал и така си остана до края.
 Все едно да кажем, че Айлин, Поли, Виктория са завиждали на Ети, че е останала до последно и за това я плюят.  Ами не, просто не е техният човек и не им е харесало поведението и. Благодаря за преразказа на лайфа.

# 2 216
  • # супернатурална #
Накрая ще стане като след избори: всяка партия ще вика  "ние победихме"  независимо от реултата.
Не мисля, че ако е имало повече излагации от Валерия, биха ни ги спестили. Най-малкото, когато течеше офанзивата по очернянето и,  щяха да изкарат повече от вдна вена. Дето се оказа, че и Елена я вади, ама нейната е по-(х)арт.
А и скандалът продава.  "От изпуснатите изказвания" само  тези, които са били вътре в конфликт с нея си смучат от пръстите да изпляскат нещо гадно, и пак не успяват.
OnDiNe, това се опитвам да  кажа и аз от много време. Достатъчно богат активен речник, остър ум и самочувствие и самоконтрол при водене на словесни битки. Не знам дали е сценарий, но аз слушалка в ухото и не видях. Нито пък може да се изиграе така добре стъписването, ъкането, мъкането и искрената изненада от безсилието на Елена да бъде победвна  на уж нейна територия.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 09:07 от Г. Краули

# 2 217
Аз къде написах, че завижда?

# 2 218
Постоянно се говори за това местене в Пловдив и се чудя сега Евгени изобщо живее ли в България. В началото бях останала с впечатлението, че се установил за постоянно другаде. Иначе как ще му е трудно да говори на български и ще мисли на английски, ако след всеки концерт или турне се прибира при мама и тате в Пловдив. Или е решил сега да се завръща за родната къща. Също така София не е ли по-подходяща локация за един пианист? Най-малкото от тук излитат една идея повече полети. Grinning

# 2 219
Никой не е в Пловдив. И Евгени, и Валерия, и Елена са в София понастоящем. Това каза Ирина в Комедито.

Общи условия

Активация на акаунт