Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 752
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 255
  • софия
Трябва, но все някой трябва да направи първата крачка. А и да не забравяме, че това не е животът, а сапунен мехур в който правилата не са това, което са.
 Финалът е 18-19, нещо такова. Имаме още 2 седмици до разврата на събитията.

# 256
В любовта има его, даже е задължително. Ако тръгнеш да изневеряваш на Аз-а си, за какви трайни равностойни отношения изобщо говорим?! Или смирението може да приключи с подписа?
Да, в брака са задължителни компромисите докато се напаснат характерите, но е абсолютно задължително да са двустранни и никога с основните си принципи.
"По-висок от ръста си, уви, не можеш да станеш. Можеш само да се повдигнеш на пръсти, но... на пръсти не се стои продължително"

# 257

Страданията пречистват душата, та наистина доста се извиси Елена в това садистично предаване. Ако й спретнат финална гавра след всичко това, нищо чудно да я канонизираме и за светица, няма да е незаслужено! Вампирът Тушев опр пийва Еленина кръвчица.

# 258
Никой, който те обича, не би натиснал така, че да се откажеш от егото си. Едно от най-значимите и изконни неща, които всеки си има.

# 259
Аз разбирам защо на скорпионите тук (пък и пред екрана) не им харесва поведението на Елена. Най-големият ужас за вас е да покажете слабост и да видите слабост в другите, а тя го показа пред цяла България. Само че за мен нейното поведение е смелост и любов, тя надмогна себе си, свали гарда и се показа уязвима. Това може да го направите само за любим човек, другите не заслужават такава жертва.
Скрит текст:
Но така доспечели  и Евгени, той още на визитката си казва, че търси любов с безрезервна отдаденост и страст. Няколко пъти на различни момичета каза: "В любовта има ли его?" и непрекъснато настояваше за смирение. Естествено че в любовта няма его и има нужда от смирение. Коя си сложи настрани егото, смири се и му показа страст.... Еми то е ясно, че тя ще спечели Евгени.
А вие тук продължавате да развявате достойнството и егото на Валерия като някаква гордост и победа, явно не разбирате, че в любовни отношения те нямат никакво място.
 И едно разяснение, нашето его е азът ни, тоест нашата лична самооценка. Никой не може да ни нарани егото, защото не зависи от другите, а само от нас. Това че пред любовния си партньор ще оставиш егото си настрани, нито те прави слаб, нито егото ти ще пострада, просто се показваш пред него истински и разголен във всякакъв смисъл, тоест даваш му достъп до себе си. А който го е страх да направи това, рано или късно ще остане сам или ще има непълноценни връзки.

Има нещо вярно в това, че скорпионите трудно прощават слабостта, не само чуждата, но и своята. Но за мен поведението на Елена, в което демонстрира уязвимост, не е слабост, а сила. Само че не го прави пред подходящия човек, който ще го оцени. Надявам се да греша... Но разбирам и че влюбването е "игра на сляпо". И че именно грешките са тези, които ни дават възможност за растеж. Именно това е потенциала на човек и когато се осъзнае интегрира "сянката"/слабостта, той става по-автентичен и цялостен. И в бойните изкуства го има този момент - силата може да се окаже огромна слабост, както и обратното.

Моля да не пишем, особено пък кофти неща, за родителите/роднините на участничките и средата им.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 20:08 от ladonnae

# 260
Като си спомня миналата година Дениз, на която не ѝ пукаше особено за ергена, колко горчиво плака и как я тормозеха с въпроси през това време в синхрона, представям си какво човъркане в раните на Елена ще е... Дано радостта на финалната двойка да затъмни драмата.

# 261
...
Все едно ММ да ми предлага да споделим Хилбертовото пространство и да се разходим по континуума на безкрайността, обсъждайки колко е трудно да се плува в сярна киселина.
Ами не е все едно , защото не познаваме вас и вашия ММ и не сте се заявили  в публичното пространство. И как си мислите  , че е силен аргумент какво е казал нечий мъж или любовник, защо трябва да проекцията на вашиге отношения да ни убеди в правотата Ви, и изобщо довода " ММ каза ", който постоянно се ползва в темата е абсурден.
Елена си знае ,че в думите и писания текст е силата и ,  според мен беше приятен текст без да създава натягане и комлекси на другите момичета.
Валерия е хубаво момиче . Добре, че сценаристите и спестиха задачата, че тогава обосновката "ММ каза...."  щеше да изглежда още по-нелепо.

Това за ММ мисля, че се разбра, че е нелепо. Не е нужно да познавате ММ за да се разбере, че бих го замерила с нещо, ако ми реди такива олигофрении.
Позволете ми да не харесвам стила на писане на Елена.

# 262
  • софия
Гледайте положително. Първо, каквото и да е станало, вече го е преживяла. Аз също си мисля, че с Вал ще се вземат. От досега показаното и да и хрумне да удуши Наум с голи ръце, докато мънка приказките за розата, Генчо най-много да забележи, че обеците,, които е избирал с тежък, каторжнически труд, блестят омайващо на лампите в градината. Той просто е влюбен. Там логика няма.
 Та, каквото е изживяла,  минало е. Сега бере позитивите на участието си и е в светлината на прожекторите и то осветена от симпатиите на публиката. Та за мен е двоен бонус, ако не е победителката. Хем се отървава от Генчо, хем ще успее да си тръгне на бял кон. Ще е жертвата, а както знаете, хората не обичат победители, към жертвите са по благосклонни. Виж, ако я избере нея, тогава ще съм в чуденка.  Да плача ли, да се смея ли.

# 263
  • София /Абсурдистан
Аз не разбрах коя е мъченицата. Виждам само борба за доминиране и лошотия. От страна на ергенчето също. Която го вземе ще си сложи таралеж в гащите, но пък ще са си лика прилика. Дано поне децата им да са нормални.

# 264
  • софия
Аз не разбрах коя е мъченицата. Виждам само борба за доминиране и лошотия. От страна на ергенчето също. Която го вземе ще си сложи таралеж в гащите, но пък ще са си лика прилика. Дано поне децата им да са нормални.
Ами, зависи на коя от двете секти попаднеш, отговорът ще е различен. 😀

# 265
Та, каквото е изживяла,  минало е. Сега бере позитивите на участието си и е в светлината на прожекторите и то осветена от симпатиите на публиката. Та за мен е двоен бонус, ако не е победителката. Хем се отървава от Генчо, хем ще успее да си тръгне на бял кон. Ще е жертвата, а както знаете, хората не обичат победители, към жертвите са по благосклонни. Виж, ако я избере нея, тогава ще съм в чуденка.  Да плача ли, да се смея ли.
Да, права си!

# 266
  • Sofia
Борбата е безмилостно жестока. Всеки се излага според възможностите си. Победители няма, всички са губещи, ако Елена е избраната щетите ще са най-малки, затова й пожелавам да спечели. Какво ще го прави след това, не ме интересува, това си е нейна работа.

# 267
Аз смятам, че и Валерия и Елена са твърде добра партия за Евгени, ако беше възможно не бих искала нито една да печели. Рухването на Елена на мен ще ми е крайно неприятно да го гледам, защото винаги е болезнено да гледаш как нечие сърце се разбира без значение дали е на приятелка, в книга, филм или реалити. Не ми се влиза в спорове харесва ли я Генчо или не, но със сигурност й даде много надежди и я залъгва от поне месец насам.

# 268
Аз не съм точно тим Елена, защото не я харесвам наистина, но оценявам много старанията й в предаването. Но! След информацията КАК точно се грижи Валерия за кучетата, станах РЯЗКО тим ПРОТИВ Валерия. Не ме вълнува дали печели ( той е много влюбен в нея всъщност, против логиката, но рак...), като цяло съм против нея. Притивна ми стана, псевдоактивистка. Отвратително ми е това.

# 269
  • Разпиляна във въображението

След като Пам е такава добра приятелка на Мони, живеят заедно, как тази есеистка приема желанието на другата да стане чалга певица? И дали, ако Мони все пак успее да пробие, Елена и Пам ще отидат ли да я подкрепят, сред фенове и салфетки, нещо, заради което се заклеймяват и обиждат с тежки думи Айлин и Валерия?

Разликата е в това, че Мони никога не е показвала, че намира за смешно и нелепо да се четат и обсъждат книги, или да се пишат есета. Самата Мони имаше добър изказ и постоянно наблягаше на образованието си при битките си с Габи. Никога не се е държала нито просташки, нито простовато, за разлика от Валерия. Арогантно, провокативно, тролски - да.

Нещо повече, когато Мони най-нормално посочи на Валерия аргументи някакви за нещо си, Валерия  се разлая и разкудкудяка по най-първичен начин. Тук е редно да спомена, че не понасям на Мони "поддържания" външен вид и намирам Валерия за много по-добре изглеждаща от нея. Тоест, хич не съм съгласна с аргументите на Мони, но никога Мони не се е държала просташки. А Валерия си е може би с най-просташкото поведение в цялото предаване, след Габи и Елисавет. Те тричките си личи, че са от улицата възпитавани.

Валерия казала, че отново могат да си говорят за книги, може в смисъл, че нямат други теми. Смешно, нелепо, това са заключения на зрителите. Мони не я знаем каква е. Беше си в роля, момичето, според мен. Ако не - жалко. В нея не видях живец, а само една жена в изправена стойка с равен, безразличен глас. Дори танцът й не беше нещо особено. Мони, ако беше честна, а не целеше заяждане, трябваше да посочи Елена или Пам като неподдържани жени.
Кога се е подигравала на някой, че пише есета? Ако е за онова "писмо" на Мика - ами беше смешно и по детски написано. Елена пък се беше престалара. И пак това детско писане би жената, която с това си изкарва хляба. И това, ако не е смешно. Тя затова и Елена отиде да каже на момчето какво е написала, за да не отиде целият й труд на кино без обектът да разбере.

Общи условия

Активация на акаунт