Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 775
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 180
Не се изненадвам за дълговете на приюта на Валерия, защото имам много близко дете на моя приятелка, което работи за голяма лъскава ветеринарна клиника. Чувала съм какви ли не истории как се доят собствениците на домашни любимци. Например скенер на умряла котка за 800 лв.
В същото време заплатите на ветеринарните лекари мизерни, но на собствениците достаръчно големи.
Там е мътна и кървава. Валерия и съмишлениците ѝ оцеляват, колкото могат.

# 181
  • София
DelRey995, същият въпрос зададох в миналата тема. Без да правя определения за участничките. Отговор не получих. Само ми обясниха, че се опитвам да манипулирам. Аз наистина нямам обяснение защо не се възхищават и радват на  хубавите качества на Вал, а задължително за да изпъкне тя се налага да се обяснява другите какви били лоши. Ще се радвам, ако някой този път разгадае мистерията.
И кои по-точно са хубавите качества на Вал? Естествено, тя не е някакво чудовище, но и не притежава нищо, за което да и се възхищаваме. При нея най-много изпъква това, което другата потребителка каза - агресията, фанатизма и да добавя от мен - ниската култура и абсолютната липса на възпитание.

Това, което харесвам във Валерия е, че е открита и откровена. Казва си нещата, както го мисли, независимо дали това ще се хареса на отсрещния човек. Отстоява себе си и нещата, които са важни за нея. Готова да постави граници, когато някой прекали, дори така да рискува той да й обърне гръб. Показва лоялност и искрена емоция към приятелките си. В много от словесните спорове показва бърз и остър ум - давам пример, веднага засече Елена за това как ще разбере как се движи връзката, ако не поддържа контакт с Евгени. Не се изтъква излишно за неща, като например това, че знае гръцки.

# 182
  • софия
Истината е, че във всяко стадо си има мърша. И ветеринари има разкошни и клиники. А цените са ужааааасни. Къде раздути,  къде не. Един светъл лъч с тъжен край ще ви разкажа. На връх Великден едноседмично патенце не беше добре. Цял ден го обгрижвахме,  селският вет се хвана за главата, каза, че такова чудо не е виждал и да го хвърляме. Щерката вечерта на влака, София с гаджето в денонощна клиника. Там хората и те се хванали за главата. Кой им носи патета за лекуване в столицата. Звънят по нощите на един, който разбира от птици. Човекът идва, вече 2 през нощта. Скенер, рентген. Оказа се, че пухът от бърз разтеж е скъсал пръстен на трахеята и няма как да му се помогне. В крайна сметка го евтанизираха.   Не взеха един лев от дъщеря ми, въпреки всичките манипулации и 10 човека се въртяха на пета на връх празника. Благата вест е, че този паташоник имаше кратък, но за сметка на това пълноценен  живот изпълнен с приключения повече от която и да е селска патка. Беше най-обичан, с влак се вози, столичанин стана, звезда в лечебното заведение.
 Четете бързо, че няма нищо общо с темата и след малко ще изчезне. 😀

# 183
Скрит текст:
Истината е, че във всяко стадо си има мърша. И ветеринари има разкошни и клиники. А цените са ужааааасни. Къде раздути,  къде не. Един светъл лъч с тъжен край ще ви разкажа. На връх Великден едноседмично патенце не беше добре. Цял ден го обгрижвахме,  селският вет се хвана за главата, каза, че такова чудо не е виждал и да го хвърляме. Щерката вечерта на влака, София с гаджето в денонощна клиника. Там хората и те се хванали за главата. Кой им носи патета за лекуване в столицата. Звънят по нощите на един, който разбира от птици. Човекът идва, вече 2 през нощта. Скенер, рентген. Оказа се, че пухът от бърз разтеж е скъсал пръстен на трахеята и няма как да му се помогне. В крайна сметка го евтанизираха.   Не взеха един лев от дъщеря ми, въпреки всичките манипулации и 10 човека се въртяха на пета на връх празника. Благата вест е, че този паташоник имаше кратък, но за сметка на това пълноценен  живот изпълнен с приключения повече от която и да е селска патка. Беше най-обичан, с влак се вози, столичанин стана, звезда в лечебното заведение.

О да, моя приятелка ходи в клиника със завишени цени заради улични котки и кучета. Който и да заведе безпомощно животно не го връщат. Факт е, че има и добри примери. За съжаление повечето от нас, които сме се грижили за болни животни знаем, че парите хвърчат за прегледи и лекарства.
Валерия дори да е намерила клиника с приемливи цени лекарствата са с пари.

# 184
Дано остане, толкова хубава и човечна история.

# 185
  • # супернатурална #

Имам осиновено животно, намерено на улицата и исках, наистина, но това, което видях сред ангажираните с тази кауза никак не ми хареса.
Разбрах те. Искаш, ама нямаш желание. Видяла си ангажирани с каузата по месинджър.
Много смело се заявява, че "ако намеря болно животно, ще го занеса в клиника" Наясно ли сте, че лечението тръгва от 200-300 лв, понякога стига до хиляди. Ще лишите ли семейството си от годишната почивка, от "Виена". Тук е ролята на организациите. Да обединят скромни средства за сериозни плащания. Ако не им вярвате  -не давайте, или проверявайте. Валерия не ми е дала причина да не и вярвам. Даже не е прецедент в "честните" организации. Ама бих дала, бих завела...дрън-дрън.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 16:07 от Г. Краули

# 186
Както писах, не ми харесват и двамата ергенина. Ама да донасоля Евгени. Тоя човек не разбра ли, че нямах време да си сложа колието, щото бързах да издоя козата, да му навия баница, че и до болницата трябваше да отскоча за едно раждане?!

# 187
  • софия
Както писах, не ми харесват и двамата ергенина. Ама да донасоля Евгени. Тоя човек не разбра ли, че нямах време да си сложа колието, щото бързах да издоя козата, да му навия баница, че и до болницата трябваше да отскоча за едно раждане?!
#макакваженасити. Пет работи в минута да не можеш да свършиш.😀😀😀

# 188

Интересно ми е, някой сеща ли се едно изискване, което Елена да има към Евгени?
[/quote]
Имаше, когато Айлин се върна и даже му го каза. Мъжът да си държи на думата.

# 189
  • # супернатурална #
Малко встрани от кучешката тема, на която се улавям и аз, че пъча вени, а отдавна не съм на 25

Да ви прилича на някой наш герой 😁

# 190
Мани, мани! Че и пианото трябва да лъсна!

# 191
Скрит текст:

Да не забравяме да се преклоним пред свекървата.

# 192
Скрит текст:

Да не забравяме да се преклоним пред свекървата.

Ох, хич не е лесно! Къде е Ети да ме спаси от тая мъка....

# 193
  • Разпиляна във въображението
И както се вика: Снаха - това е една неблагодарна, вечно хойкаща, не умееща да готви и нищо не правеща роднина на една свята жена...

# 194
  • софия
Така, кат се замисля, можем съвсем спокойно да се модерираме сами. Стане ли напечено,  вместо мод и екзорсист, хвърляме тук Генчова мама, кат една свята свекърва и гневът рязко и от двете страни се обединява и насочва в правилната посока.

Общи условия

Активация на акаунт