Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 791
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 165
Аз пък да напиша, че независимо от лагерите има потребители, които много харесвам. Например СлаБе. 🥰

# 166
На няколко пъти се спомена в постовете, че Валерия имала дългове покрай каузата си. Това е обичайно за доброволците, които се грижат за бездомни животни. Познавам много такива. В същото време Валерия качва снимки с предизвикателно облекло от един от най-скъпите хотели във Виена. Нещо нещата с дълговете и луксозния живот не ми се вързват.
За да имаш дългове и да помагаш на животните, трябва самият ти да живееш като бездомно куче, за да ти помагат със средства и да ти повярват ли?
Дали правите разлика между личен живот и отдаденост на нещо? Хората, основали фондации за това и онова, трябва в тяхна чест да се принизят до просяци, за да са адекватни на това, за което се борят? Ами това е... нелепо, меко казано! Освен че е много глупаво възприемане на нещата.

Всеки нормален човек гледа да изчиства дълговете си, преди да се отдаде на луксозни почивки. Другото е цинично. Някой е работил безплатно заради теб, друг е направил дарение, което би могло да отиде при реално нуждаещи се. Това не е поведение на отговорен зрял човек.

# 167
Понеже ме мързи да пиша, а все пак съм на смяна:

Харесвам във Валерия, че е лоялна, държи на приятелите си, чувствителна е, не само обича животните (нещо, което всеки втори би казал), но и реално се е ангажирала включително финансово да им помага. Харесва ми, че си държи на мнението и не би легнала като килим пред мъж само, за да е с нея. Допада ми, че си има самочувствие и смятам, че хората с добро такова генерално са по-приятна компания, защото имат по-малко комплекси и по-малко стимул да ги избиват върху околните. НЕ ми харесва, че не е достатъчно овладяна и макар че има какво да каже, то се губи в крякане като се вбеси.
Това не е в сравнение с Елена, но съм убедена, че след малко ще се включи някой да каже, че е Ода за Валерия. Grinning Ни така, ни иначе. Де да ми плащаха, ех, с моето количество мнения в тоя форум, щях да пиша сега от верандата на лятната ми вила с гледка към Скалистите планини. Grinning
Цитат на: Misi_36 link=topic=1551573.msg46397648#msg463976
И кои по-точно са хубавите качества на Вал? Естествено, тя не е някакво чудовище, но и не притежава нищо, за което да и се възхищаваме. При нея най-много изпъква това, което другата потребителка каза - агресията, фанатизма и да добавя от мен - ниската култура и абсолютната липса на възпитание.

Миси, едно от основните права и задължения на развитото гражданско общество, е да контролира отдадените средства за благотворителност. Поради тази причина аз дарявам лично и донякъде съм съпричастна с каузата.  В общество като нашето, тези, които не дават/не правят  нищо, критикуват най-много.
Вие или живеете в чужбина, или в някаква паралелна вселена! Кой в България контролира парите, изпратени по личните сметки за тъй нареченото спасяване на бездомни кучета? Ако намеря болна животинка на улица, бих я завела на лекар, но с фалшивите им каузи не бих се ангажирала по никакъв начин. Бях написала подробно мнението си по въпроса, но една потребителка тук орева света да ми го изтрият! Защо ли?!

# 168
На няколко пъти се спомена в постовете, че Валерия имала дългове покрай каузата си. Това е обичайно за доброволците, които се грижат за бездомни животни. Познавам много такива. В същото време Валерия качва снимки с предизвикателно облекло от един от най-скъпите хотели във Виена. Нещо нещата с дълговете и луксозния живот не ми се вързват.
За да имаш дългове и да помагаш на животните, трябва самият ти да живееш като бездомно куче, за да ти помагат със средства и да ти повярват ли?
Дали правите разлика между личен живот и отдаденост на нещо? Хората, основали фондации за това и онова, трябва в тяхна чест да се принизят до просяци, за да са адекватни на това, за което се борят? Ами това е... нелепо, меко казано! Освен че е много глупаво възприемане на нещата.

Всеки нормален човек гледа да изчиства дълговете си, преди да се отдаде на луксозни почивки. Другото е цинично. Някой е работил безплатно заради теб, друг е направил дарение, което би могло да отиде при реално нуждаещи се. Това не е поведение на отговорен зрял човек.

Валерия едва ли харчи парите от дарение за почивки.

# 169
  • софия
Добре де, за да има подобни места не става ли чрез правенето на фондация или фирма, нещо подобно. Задлъжнялостта към клиниките и за храна на животинките не е към частно лице. Това, че Валерия се занимава с такава дейност и влага пари и време е похвално. И не е длъжна да остава без препитание, защото има моменти в които задълженията на приюта са повече. Каквото може отделя, каквото може се набира от хора, на които им импонира каузата. А и трябва да се съхрани някак, нито за животните е добре, нито за нея да не си позволява да проветри главата.
 Сега да не помислите, че я харесвам.  Не съм се покръстила😀. Ама това да се намесват роднини, приятели или да се търси под вола теле ме възпалява за всеки участник в цирка. Ай, да не казвам голяма дума, че за Генчо не знам дали ще скоча.

# 170
  • # супернатурална #
Миси, има начин и в България. Не изпращам пари по сметка, а ги нося директно в клиниката, говоря с ветеринаря, виждам животинчето, ако състоянието му позволява. После проследявам съдбата му. Не е трудно, но се иска и някава ангажираност. Една такава ангажираност ме обогати с трето 😁 (куче,  не дете, да не направите някакви грешни изводи за ветеринаря)
Не всичко е пари.

СлаБе, ама защо не каза, че и за обективност има заплата? Аз се напъвам да съм ултрас.

# 171
Е, хайде сега Валерия може да е по нечия покана във Виена.
Какво общо има Грета Тунберг? Нали досега четохме коментари, че не ни разказвала за каузата си. И вие, критикуващите Валерия, не знаете какво искате.

# 172

Вие или живеете в чужбина, или в някаква паралелна вселена! Кой в България контролира парите, изпратени по личните сметки за тъй нареченото спасяване на бездомни кучета? Ако намеря болна животинка на улица, бих я завела на лекар, но с фалшивите им каузи не бих се ангажирала по никакъв начин. Бях написала подробно мнението си по въпроса, но една потребителка тук орева света да ми го изтрият! Защо ли?!
Миси, и в чужбина не е китка по въпроса. Наблюдения от първо лице.
Съвестта е контролът и в България, и в чужбина. Има и злоупотребяващи, но има и работещи активно. *Лъки хънт* от Варна, и още други по-малки приюти абсолютно съвестно го правят, но както сама казваш - бих го завела сама на лекар.
Тоест когато стане грижа на всеки от обществото, тогава би бил изкоренен проблемът. 
Пример от завчера. Прибирам се от пазаруване и минавам по уличка от по-стария квартал. Там има едно усмихнато кученце с марка, което винаги маха с опашчица. Ядеше кокал, дадох му и едно кюфте/носех покупки/.
Малко след това виждам баби, които са седнали на пейка в паркчето. Едната жена ми бе бегло позната/баба на един зъболекар е/, поздравих ги и ги заговорих. И казвам - *Това кученце е доста надебеляло, гръбчето му отгоре е направо равно*. И жените веднага отговарят - *ами храним си го, цялата улица*. Само моята *позната* баба се ядоса- *кучета ще ми хранят, като си нямат работа*. Въпреки че нейната едва ли е повече от на останалите пенсионерки, с които седеше.

Не го прибира никой в двора си, но станало син на полка и като цяло обгрижено, нахранено, беззлобно кученце, което приветства с опашчица всеки минаващ.

# 173
Имам огромна молба да не въвличаме в темата Грета Тунберг. 🙏 Не е към теб, Лейди Чарминг, преди това още исках да го напиша.

# 174
Че има злоупотреби с дарения има. Видяхме че и от средствата за болни деца някои "отделят" крупни суми и печелят. Но Валерия няма вина, че помага. Едва ли с пари на приюта е била във Виена.
Не бих я винила точно за това.

# 175
Миси, има начин и в България. Не изпращам пари по сметка, а ги нося директно в клиниката, говоря с ветеринаря, виждам животинчето, ако състоянието му позволява. После проследявам съдбата му. Не е трудно, но се иска и някава ангажираност. Една такава ангажираност ме обогати с трето 😁 (куче,  не дете, да не направите някакви грешни изводи за ветеринаря)
Не всичко е пари.

СлаБе, ама защо не каза, че и за обективност има заплата? Аз се напъвам да съм ултрас.
Няма нито да споря, нито да спамя повече темата заради кауза, която не подкрепям. В края на краищата, парите са си Ваши и Вие си решавате на кого да ги дадете.

# 176
Какво е казал Сократ - Аз знам, че нищо не знам. Коя е тази, която всичко си знае и коя е тази, която постоянно си задава въпроси? Наистина ли в живота ви е по - лесно да  комуникирате с хора, които всичко знаят. Аз лично получавам скомен и бягам с двеста.

# 177
  • # супернатурална #
Ами кажи си, че не подкрепяш, да не си губя и аз времето. Реших, че искаш да помогнеш, а не знаеш как да го направиш, без да злоупотребят с парите ти, понеже отбеляза, че в България нямало как да се контрилират парите.
 Тъпа, тъпа Краули 😁
Не всичко е пари.

Няма нито да споря, нито да спамя повече темата заради кауза, която не подкрепям. В края на краищата, парите са си Ваши и Вие си решавате на кого да ги дадете.

# 178
  • Някъде там...
За мен любовна история има, но тя е между Евгени и Елена. Само при тях напоследък виждам страст, виждам лекота в общуването и липса на напрежение. Има споделена нежност, има хармония. Мое мнение, така ги виждам аз нещата. Гледаме едно и също шоу, но всеки го пречупва през собствените си усещания и опит.

С големи колебания, в анкетата гласувах за Евгени. Първи сезон не съм гледала, първите няколко серии ме отказаха, гледала съм по-скоро избрани моменти. За Евгени, честно казано, мисля, че е по-различен в реалния живот, отколкото ни го показват. Или поне от това, което и той показа от себе си. Май покрай Елена виждаме най-много от него.  Не мога да кажа откровено, че го харесвам, на външен вид ми допада, като изключим ръста, но все пак гласувам за него.

# 179
Ами кажи си, че не подкрепяш, да не си губя и аз времето. Реших, че искаш да помогнеш, а не знаеш как да го направиш, без да злоупотребят с парите ти, понеже отбеляза, че в България нямало как да се контрилират парите.
 Тъпа, тъпа Краули 😁
Не всичко е пари.

.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 15:12 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт