Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 796
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 195
СлаБе, аз също вярвам, че се раздава за каузата си. Такова усещане ми оставя.

Аз обаче имам и друг проблем -- майка съм на малки деца и многократно децата ми са били застрашавани от кучета, гледани пред блока от жалостиви съграждани. Дори тези с чиповете не са винаги кастрирани, образуват се глутници и си е опасно. Та голямо изискване ми е кастрирането и обезпаразитяването, както и осиновяването на бездомните кучета.
Тези, които само хранят, но не обезпаразитяват/кастрирват/осиновяват, превръщат тези кучета в голям социален проблем и опасност за децата ни. Те са най-често нападани от кучетата (децата имам предвид).
Искам да използвам своята популярност от Ергена, за да призова за обезпаразитяване/кастриране и по възможност осиновяване на бездомните животни! Също така и много ми се иска законова отговорност да се носи за хора, изхвърлили домашен любимец.

# 196

Имам осиновено животно, намерено на улицата и исках, наистина, но това, което видях сред ангажираните с тази кауза никак не ми хареса.
Разбрах те. Искаш, ама нямаш желание. Видяла си ангажирани с каузата по месинджър.
Много високопарно се заявява, че "ако намеря болно животно, ще го занеса в клиника" Наясно ли сте, че лечението тръгва от 200-300 лв, понякога стига до хиляди. Ще лишите ли семейството си от годишната почивка, от "Виена". Тук е ролята на организациите. Да обединят скромни средства за сериозни плащания. Ако не им вярвате  -не давайте, или проверявайте. Валерия не ми е дала причина да не и вярвам. Даже не е прецедент в "честните" организации. Ама бих дала, бих завела...дрън-дрън.

Ами не е дрън-дрън!!! Всеки отговаря за себе си, не сме тук за да съдим. Моля за повече толерантност към останалите потребители. Иначе по темата. Запозната съм както с работата на организациите, така и с тази на доброволците. И да, лишават се от годишни почивки, от елементарни нужди в името на животно в нужда. Дала съм хиляди левове по клиники, дарявала съм, и продължавам да го правя, но винаги съм се съобразявала с възможностите си. Но да имам голям дълг и да се емна на чалга концерт във Виена - ами не, не само аз, но и всички, които познавам с тази кауза. А те никак не са малко.

# 197
  • Варна
DelRey995, същият въпрос зададох в миналата тема. Без да правя определения за участничките. Отговор не получих. Само ми обясниха, че се опитвам да манипулирам. Аз наистина нямам обяснение защо не се възхищават и радват на  хубавите качества на Вал, а задължително за да изпъкне тя се налага да се обяснява другите какви били лоши. Ще се радвам, ако някой този път разгадае мистерията.
И кои по-точно са хубавите качества на Вал? Естествено, тя не е някакво чудовище, но и не притежава нищо, за което да и се възхищаваме. При нея най-много изпъква това, което другата потребителка каза - агресията, фанатизма и да добавя от мен - ниската култура и абсолютната липса на възпитание.

Моля ви дайте конкретни моменти от предаването за агресията й? Съвсем сериозно питам! Къде е проявила агресия? Също какво толкова невъзпитано има в поведението й? Ако е това, че се е смяла на стихотворението на Мика един единствен път, добре. Ако е това, че е решила да общува с Габисавета, добре, а не е била в компанията на Елена и Пам.

За агресия, поне в смисъла, който аз влагам, такава никаква не видях от нея. Ама никаква! Ако приемем, че е по-импулсивна в отговор на нападките от страна на другите към нея, това е вече друго. Да, малко повишава децибелите, но аз поне на моя екран не съм видяла тя да започва с провокациите към някоя. Ако бъркам, моля дайте ми конкретен момент (има накъсани епизодите в тубата в канала на предаването), че да си отворя очите що е то агресия.

За липсата на възпитание, което (впрочем) все повече се убеждавам (по принцип, не само в предаването), също е субективно за всеки човек. Ако е за смеха към Мика и компанията на Габи и Елисавета, тя сама каза, че няма как да общува с Елена, защото втората й се извини, а на следващия ден продължи с отношението си към нея както преди извинението. Това в моето екранче си е чисто лицемерие и Валя явно не желае да има вземане даване с такива хора.

И последно аз пък да попитам. Когато нон стоп обясняваш на една група хора как ти си над тях, усещаш емоциите по-дълбоки, а те едва ли не не могат, караш ги да се замислят върху някакви за теб и според теб важни неща, лепиш етикети, че същите тези са нелепи, че са само една красива опаковка (Айлин), че явно са безчувствени (Валерия), това изключително възпитано ли е? Също, че извърташ думите си в зависимост от ситуацията. Ще се боря за Евгени/Ще му се обадя след 5 месеца Как пък всички я разбраха по един начин първоначално, после аз това не съм казала. И между другото, ако гледате пак откъса, ясно си личи как в един момент не знаеше какво да отговори на думите на Валерия. Искам отговор на този ми дълъъъг въпрос!

Не понасям Елена в опитите й да омаловажава чувства, преживявания, емоции, подаръци, интелект и каквото там се сетите.

В това отношение Валерия не съм я видяла да обяснява, че някой бил нелеп, че не можел да изпитва чувства, че бил тъп. Да, рядко се е случвало и това, но в условията на предаването все си мисля, че надали има жена, която за всички да говори само добро.

# 198
  • Разпиляна във въображението
Валерия може да използва своята известност от Ергена извън Ергена, когато предаването свърши. Тя вътре не е да пропагандира, защото и без да я слушаме от сутрин до вечер да говори за веганство и кучета, вътре я наричат веган-наци и я обвиняват в човекомразка и само кучелюбителка. Валерия е в предаването, за да намери любов.

Аз също покрепих каузата й, а и нали стана известно, че едно малко кученце си е намерило нов стопанин.

# 199
  • # супернатурална #
Ноли, кой се лишава от годишни почивки, та и от елементарни нужди? Ти ли? Но това не е здравословно! И понеже Валерия не се лишава от елементарни нужди...какво?
Дрън-дрън е, защото "бих" не е като "направих"
Не знаех, че ще си мерим И левовете за благотворителност. 😁
Моля тее, чалга концерт във Виена
😁

Имам осиновено животно, намерено на улицата и исках, наистина, но това, което видях сред ангажираните с тази кауза никак не ми хареса.
Разбрах те. Искаш, ама нямаш желание. Видяла си ангажирани с каузата по месинджър.
Много високопарно се заявява, че "ако намеря болно животно, ще го занеса в клиника" Наясно ли сте, че лечението тръгва от 200-300 лв, понякога стига до хиляди. Ще лишите ли семейството си от годишната почивка, от "Виена". Тук е ролята на организациите. Да обединят скромни средства за сериозни плащания. Ако не им вярвате  -не давайте, или проверявайте. Валерия не ми е дала причина да не и вярвам. Даже не е прецедент в "честните" организации. Ама бих дала, бих завела...дрън-дрън.

Ами не е дрън-дрън!!! Всеки отговаря за себе си, не сме тук за да съдим. Моля за повече толерантност към останалите потребители. Иначе по темата. Запозната съм както с работата на организациите, така и с тази на доброволците. И да, лишават се от годишни почивки, от елементарни нужди в името на животно в нужда. Дала съм хиляди левове по клиники, дарявала съм, и продължавам да го правя, но винаги съм се съобразявала с възможностите си. Но да имам голям дълг и да се емна на чалга концерт във Виена - ами не, не само аз, но и всички, които познавам с тази кауза. А те никак не са малко.

# 200
Конкретно есето на Мика беше абсолютно нелепо. Нормално е Валерия, която цял ден е била с Евгени и е под въздействието на емоциите, споделени с него, да се присмива на съчинението, породено от девичите мечтания .
Елена с нейните бемоли и диези също предобри манджата.

Все едно ММ да ми предлага да споделим Хилбертовото пространство и да се разходим по континуума на безкрайността, обсъждайки колко е трудно да се плува в сярна киселина.

# 201
Като кажете, че Елена изнесла шоуто на раменете си, все едно камъни е пренасяла. Някой кара ли ги насила да участват и да се записват в тази излагация?! Това че тя е преценила, че това е начинът да чуем за нея или че се е съгласила с нечий сценарий, са си последици за нея. Нали така или иначе е успешна, какво търси в този формат ...

# 202
  • София
Всеки вижда през собствените си очи и разбирания. Напълно нормално и логично е това и аз нямам проблеми с никого и с нищо. Simple Smile
Аз отново се опитвам да съм безпристрастен, но отново се получава същото като с редките случаи в които нарочно пиша пристрастно.
Ами съжалявам, но наистина виждам 'химия' между Евгени и Елена. Има видеа, има и снимки, няма смисъл от доказателства. Когато гледам Евгени с Елена виждам едно сходство и една пълнота. Точно това ми липсва с Валерия и другите момичета. Има химия (не само с Валерия я има тази прословута ''химия'') и само това. Нищо повече отвъд това. От всичко видяно и чуто в сезона ако не избере Елена в края, за мен няма да има логика.
Убеден съм, въпреки че нямам доказателства, че Валерия е предварително избрана за победител в сезона най-вече заради каузата и и защото са търсили подходящ образ за Пепеляшка заради проваления финал на сезон 1.

# 203
  • софия
MariyaHris, съгласна и мисля, че няма някой, който да не е. Всички сме за кастрацията.  Така ще се ограничи популацията и ще има много по-малко животни за спасяване. Един човек да се светне покрай това предаване,  пак ще си е заслужавало.
 scalestone, ще ти дам моите примери. Макар, че агресия не съм видяла в никоя от основните участнички. Постъпките, които не ми харесват: ударът в гръб на Елена с топката, докато не течеше игра. Това всъщност може да мине за агресия. Присмехът и незачитането на останалите момичета. Там са много примерите. Влитането във вечерта, на която не беше поканена.  Начинът по който отмъкна Генчо от Ирина, как демонстрираше превъзходство над Елена, когато тя беше притеснена и това беше видимо  за всички останали ги изчакваше да приключат с Генчо. Присмиването над Мика. А с просто око се виждаше, че момичето се притеснява адски много. Имам чувство, че всичката емпатия я е отдала на животните и за хората не и е останала. Това, че през главата и не минава, че може да е сгрешила някъде, извинявай не е дума, която ползва. Не изслушва останалите никога. Независимо какъв въпрос и зададат, тя си издекламира каквото е решила, че ще каже с крясъци и до там. Диалог нулев. Нагло, арогантно и деспотично поведение. Да, деспотично. Изискваше от Ергени в началото да не целува друга, изискваше от Джия да не разговаря с останалите. Посочете ми едно друго момиче  , от всички там, което при отмъкване от пейката не проявява такт. Едно. Освен Габисавета. Предпочита да се присмее на знанията на друг, да омаловажи, отколкото да признае, че има някакви пропуски, които лесно може да запълни, защото не е природно тъпа. Честно казано се натоварих  да изброявам какво ме отблъсква от това да и симпатизирам. Спирам до тук.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 16:47 от СлаБе

# 204
Здравейте, чета тук от известно време,  много ми е интересно какъв финал са ни подготвили тази година, фалшив или истински.... А и са ми любопитни анкетите, за които благодаря!
Много се колебаех дали въобще да се включвам, защото тези батални сцени тип сблъсък на фенове Левски- ЦСКА много напрягат, пълнят темата безкрайно и тя става непроследима, нетолератна и неприятна.
Сега за анкетата, оставям настрана кой на мен повече ми пасва, това няма никакво значение. Гласувах за Евгени, струва ми се, че той може да успее да създаде пълноценна връзка в предаването, защото е по-дълбок, по-чувствителен и по-готов от Виктор, пък това е целта на шоуто. А и смятам, че такава връзка има, но това в друг пост. Обаче от телевизионна и зрителска гледна точка, Виктор беше по-добър. За разлика от Евгени, той можеше да изразява своите емоции и можеше да показва явно своята страст, все пак е огнена зодия, по тази причина ни беше по-лесно да разгадаваме къде се насочват неговите симпатии. А и беше по-активен като мъж, пак по същата причина, не чакаше само жените да поемат инициативата, той доста им помагаше. Затова и не се стигаше до "Ти мен желаеш ли ме?" Съвсем ясно им изпращаше правилните сигнали, за разлика от рачето Евгени. Не помните ли синхрона на Елена след тази сцена, че извън камера и други момичета са й споделили същото, а Джия направо директно я подкрепи. За скорпиона сексуалната енергия е една от водещите, ако я няма или не я усети, пиши го бегАл. Така че нищо вулгарно, просешко и евтино нямаше в нейната реакция, а смело скорпионско решение, всичко на масата.

п.п. Знам какво е да влезеш с първо мнение в такава тема, но не търсете под вола теле, под кравата Валерия и в храстите Елена.Joy
Заклевам се, че това ми е първата регистрация тук (то никове не са останали , не можете да си представите колко време ми отне, трябва си отдаденост, да направя пак паралел към шоуто:joy:), не съм роднина на участниците, не съм част от екипа и не съм участвала в покушението срещу Папата.Joy
Влизам съвсем добронамерено, въоръжена съм само с пищови за подсказване и с чувството си за хумор.Smiling Imp

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 18:36 от Съзерцание

# 205
Като кажете, че Елена изнесла шоуто на раменете си, все едно камъни е пренасяла. Някой кара ли ги насила да участват и да се записват в тази излагация?! Това че тя е преценила, че това е начинът да чуем за нея или че се е съгласила с нечий сценарий, са си последици за нея. Нали така или иначе е успешна, какво търси в този формат ...

Изнесла в смисъл, че тя го направи интересно за много хора (явно не за теб), а не че е носила тежести на гърба си. Ако шоуто беше историята как Генчо срещна Валето, понатисна се с Айлин, Джия и още няколко и скандалчетата на Габисавета, щеше да е пълна боза и доста зрители щяха да загубят (пак да кажа, не теб).

# 206
Тя ще е втората Хепи Ванче. Помнете ми думата. Ще ѝ дадат предаване от БТВ и сигурно ще влезе пак в някое реалити.

# 207
Неделчо пуснал скеч с Айлин и после как се връща за разговор Joy

# 208
  • # супернатурална #
Добре дошла, Съзерцание!
Само не разбрах, ти скорпион ли си, защото аз съм, и няма друга толкова хем унизителна, хем (за запознати с прословутата ни интуитивност, сексуалност и интуитивна сексуалност) нелепа и безсмислена от моя гледна точка реплика, като "ти мен желаеш ли ме". То и скорпионите баш това ако опряхме да питаме...не са ни виновни ергените.
Извинявай, че направо така с (жилото) бутонките, но ме приеми като бойно кръщение 🤗

# 209
Не съм фен на Валерия, но ми се струва, че е нападана доста несправедливо и се хвърлят разни твърдения без никакви доказателства (най-вече Ноли визирам).
- отишла във Виена => много пари е пръснала. Приют има момичето, трябва всички лични разходи да намали до минимум.
- танцувала е в чалга дискотека, това доказва колко е глупава, ерудираните хора не ходят по такива места.
Много ме е срам Wink, но ще си призная, като чуя чалга, гръцка или сръбска музика, и започва да ми се танцува. Иначе се имам за меломан и слушам всички жанрове. Имам се и за средно интелигентна, с три чужди езика съм, работя доста отговорна работа, ама явно и аз, и колегите ми не сме достатъчно  ерудирани, защото се случва да се забавляваме в някоя чалга дискотека. Wink

Общи условия

Активация на акаунт