Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 127 133
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 390
Това с булчинските рокли ще е някакво разнообразие, стига да не са еднакви. Миналата година ги рисуваха с къна и показаха някакви турски традиции.

# 391
  • софия
Гадничко е това с обетите и булчинските рокли. Зор да ги изцедят до крайност. Имам чувство, че ще са страшна мъка последните епизоди.  Мацките изнервени до крайност от толкова време престой, уж победата на една ръка разстояние, а Генча, сигурно, като за последно ще се възползва, че има кой да го чешка по егото.

# 392
  • Мюнхен
Благодаря за новата тема!
Много хубава корица.
Не подценявайте Елена, ще преживее второто място, ако не спечели. Вряла и кипяла е в реалитата, знае как стоят нещата, не е глупава, нито е на 15г.
За който не чете другата тема със спойлерите, няма сигурен спойлер и все още не се знае коя ще е. Може би финалната тройка.
По-късно отново може да пуснете тази анкета. Представяте ли си и Евгени да се окаже, че е бил обвързан преди шоуто? - Grinning

В другата тема отдавна бяха пуснати сигурни спойлери и победителката е ясна, просто както миналата година на много хора не им харесва и отказват да го приемат.

Елена не е вряла и кипяла в риалититата, това, че е била логър на Брадъра, не означава, че знае какво е да си в такава изолация 2 месеца. Нормален човек е, нормално е да ѝ се отрази нещо подобно.

На тоя етап се надявам никое от момичетата да не се задържи около Генчо, че от епизодите дотук лъха егоцентризъм отвсякъде.

# 393
Скрит текст:
Аз разбирам защо на скорпионите тук (пък и пред екрана) не им харесва поведението на Елена. Най-големият ужас за вас е да покажете слабост и да видите слабост в другите, а тя го показа пред цяла България. Само че за мен нейното поведение е смелост и любов, тя надмогна себе си, свали гарда и се показа уязвима. Това може да го направите само за любим човек, другите не заслужават такава жертва.
Скрит текст:
Но така доспечели  и Евгени, той още на визитката си казва, че търси любов с безрезервна отдаденост и страст. Няколко пъти на различни момичета каза: "В любовта има ли его?" и непрекъснато настояваше за смирение. Естествено че в любовта няма его и има нужда от смирение. Коя си сложи настрани егото, смири се и му показа страст.... Еми то е ясно, че тя ще спечели Евгени.
А вие тук продължавате да развявате достойнството и егото на Валерия като някаква гордост и победа, явно не разбирате, че в любовни отношения те нямат никакво място.
 И едно разяснение, нашето его е азът ни, тоест нашата лична самооценка. Никой не може да ни нарани егото, защото не зависи от другите, а само от нас. Това че пред любовния си партньор ще оставиш егото си настрани, нито те прави слаб, нито егото ти ще пострада, просто се показваш пред него истински и разголен във всякакъв смисъл, тоест даваш му достъп до себе си. А който го е страх да направи това, рано или късно ще остане сам или ще има непълноценни връзки.

Има нещо вярно в това, че скорпионите трудно прощават слабостта, не само чуждата, но и своята. Но за мен поведението на Елена, в което демонстрира уязвимост, не е слабост, а сила. Само че не го прави пред подходящия човек, който ще го оцени. Надявам се да греша... Но разбирам и че влюбването е "игра на сляпо". И че именно грешките са тези, които ни дават възможност за растеж. Именно това е потенциала на човек и когато се осъзнае интегрира "сянката"/слабостта, той става по-автентичен и цялостен. И в бойните изкуства го има този момент - силата може да се окаже огромна слабост, както и обратното.

Моля да не пишем, особено пък кофти неща, за родителите/роднините на участничките и средата им.
Така е, но няма как да разберем дали това е правилният човек, ако не рискуваме. Да, има шанс и да се възползват от нас. Но пак от нас зависи дали това ще накърни егото ни.  И при двата изхода нищо не губим. В единия ще спечелим полезен опит каква връзка не искаме. А в другия ще спечелим партньор. Така че Елена не я мисля, подкрепям рискуващите и се радвам, че такава наболяла тема се повдига покрай това предаване.
Хора, не знам дали го забелязвате, но около мен младите хора масово ги е страх да се обвързват, да се женят и да раждат деца, ситуацията е много тъжна, даже трагична. Точно защото винаги слагат егото си на първо място, тоест страховете си, комплексите си, бариерите си, достойнството си, гордостта си, принципите си... И не са готови на никакви компромиси с егото си. Аз не говоря да се обезличиш или да стъпчеш себе си. Аз говоря за пътя, който двама души трябва да извървят един към друг. И в който и двамата трябва да жертват по нещо. Без жертви и само с принципи няма да стане. Ще го обясня и още по-елементарно. Ако искаш това да е твоят човек, винаги слагаш него на първо място, а след това си ти и твоето его. Тази формула работи, само и ако той направи същото. Иначе наистина се превръщаш в парцал. Тоест, посвещавате се един на друг, това е безрезервната отдаденост, която търси Евгени. И за мен да се задоволиш с по-малко от това, е тъжно... Аз съм го намерила (неудобно ми е да ви кажа от колко години сме женени и до днес не можем един без друг даже и за кратко) и искам и младите хора да се стремят към това, не да се страхуват. Нека да ги подкрепим, да им дадем смелост и работещите ходове за наистина здрава връзка, а не да ги плюем по форумите.

Абсолютно съгласна. Когато егото не е водещо, взаимността е прекрасно условие да се получат едни отношения. Все пак ще вметна, че понякога човекът може просто да не е подходящ, а друг път да е токсичен и тогава става страшно. Положението е направо плачевно, хората се страхуват от интимност и имат средно 1,2 приятели...

Евгени говори, че в любовта не трябва да има его, но от чия страна? Той самият показва доста его в отношенията си с девойките. Щом не е на неговата - санкции или отпращане. Ако се зародила любов в него егото му трябваше да е отстъпило.
Колкото до Скорпионите и показването на слабост, един класически пример - Лора и Яворов. Лора е била Скорпион. Класика на страст и завладяване на обекта на желанието. Само дето поне за мен остава странно да стигнеш до такива "дълбини" в едно риалити. Как разбираш, че изпитваш страст към този човек и че той е твоят човек? Оставам с впечатление за навиване на пръста. Както някой тук вече беше отбелязал, Елена си самонави на пръста, че се влюбва и че трябва да завладее този път "правилния" човек - бордърлайн джениус. Явно за нея това е целта, да завладее някой такъв, пък дали ще е този или друг май няма значение. Защото Евгени е талантлив и последователен в работата си, но дали е бордърлайн джениус остава под въпрос.Явно Елена иска да е муза, да съпътства твореца. Дали защото има комплекси в нейната сила на творец? Това се показва и от желанието й винаги да цитира, да използва завъртени чужди думички. Дори и писането й е завъртяно и малко помпозно, а не простичко от сърце. Малко бие на комплекс, но поне за мен това пак е свързано с детството й.  Ако Евгени търси муза и жена, която да напътства кариерата му, да се вземат. Май в неговото семейство мъжете като "им дойде времето" вземат първата отговаряща на условията. Бащата избрал за 2 месеца, братът и той набързо.

Определено показва доста его. То много удобно така - жената без его, докато той развява постоянно своето. Склонна съм да се съглася и с останалата част за Елена. Също съм усещала този момент на самонавиване. Това не прави влюбването й по-малко истинско, но сте права, че в такъв случай всеки нарочен за "бордърлайн джиниъс" би свършил работа.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 19:14 от ladonnae

# 394
  • Монреал
Ох, пак ли писане! Сега пък обети… Ами, то е ясно, че Елена такъв обет ще му извърти на Гена, че той ще се чуди на кой свят се намира…😌 Не е равнопоставено с другите моми, значи…
В някоя от темите прочетох, че Генчо се жалвал в подкаста на комеди клуб… Гледах го и наистина споделиха, че им е изпратил съобщение, че гледат различни предавания😂 Брей, брей много тънко обиден! Ама, що се сърди на хората?! Ако нещо не му харесва да сезира продукцията и монтажите. Предполагам всички сме наясно, че това, което е излъчено е една много малка част и ние и подкастите коментираме на база това. Какво ни се сърди Гената… 😂 Сигурно реалността и реализацията какво си е причинил го е блъснала като товарен влак. Завалията! Дано поне има утеха в любовта, ако се е взел с някоя.

# 395
То и тук е така, все едно гледаме различни предавания. Пък и всеки си мисли за себе си, че е най-правия, та и Евгени така. Grinning Сигурно си мисли "как може да съм такъв сладур, а те така да говорят за мен" Joy
Не съм съгласна, че има сигурен спойлер, всеки си решава в какво да вярва. Но няма да споря вече, все тая.

# 396
  • софия
Щом е толкова обидчив и в реала, значи да не го чакаме в Надкаст, тоз КОСМОполит. Все се надявах, че са му нахлузили маска, явно не.

# 397
Аз малко да се върна на предишната тема, че доста съм изпуснала.

За мен Елена не потърси комуникация, тя отгатна къде е "сбъркала" и влезе в оправдателен режим, като не остана доволна от собствените си (сменени няколко пъти) обяснения и тогава го удари на драматични признания.

Валерия може да не е топ оратор, но каза ключовите неща - че й е било супер неприятно, че за нея тази тема е супер болна и с нея компромис не би направила. Каква комуникация потърси Евгени? Разказа притча, която трябваше да илюстрира колко неправилна е перспективата на Валерия с цел да промени решението й. След това се продължи с натиск, въпреки че се видя, че това няма да се случи и колко й е неприятно. От тази ситуация изглежда, че за Евгени комуникацията е той да наложи своето мнение. На пейката изясняваше това, вместо да изясни какво прави темата толкова чувствителна за Валерия. Липсва му елементарен подход и емоционална интелигентност за да изисква комуникация и то по болни теми.

Абсолютно съм съгласна - "за Евгени комуникация е той да наложи своето мнение". Абсурдна беше тази ситуация, притчата му беше подготвена предварително за повода, и той пак търсеше "под вола теле" - този път проблемът беше дали Валерия щяла да комуникира, а не да се дистанцира, когато имало неразбирателство по дадена тема между тях. Смях в залата - той изисква комуникация, но самият той не я предлага, предлага само своята гледна точка и повтарянето й + загатнато убеждение, че ако тя не се приеме, то значи другият не иска да комуникира и да прави компромиси.

# 398
Horizont, не те цитирах, за да не размятаме дълги чаршафи, но поставяш интересни въпроси.
Дали Евгени си е загърбил егото?!
Ситуацията с ергена е доста по-сложна.
Не знам как вие гледате шоуто, но за мен Ергенът е част от екипа и той все едно си е на работа. Не казвам, че не виждаме части от него и от неговия характер, но в повечето случаи той обслужва сюжета на продуцентите... Изобщо не знаем дали и колко от това, което виждаме, са негови решения и не се наемам да ги коментирам като нещо автентично. За мен случаите с колието и доенето са продуцентски решения, за да има драма и обрати в шоуто. И въобще не споделям колко голям нарцис бил, защото ние гледаме един човек с трудности в общуването, изразяването на емоции и т.н. Това не ви е Виктор. На всичкото отгоре той най-вероятно се сдържа да ни показва някакви неща, а и за капак продукцията реже и манипулира разни негови ходове и реакции, за да ни заблуди. За мен Евгени се показва най-истински в индивидуалните срещи с момичетата и там той по никакъв начин не ме отблъсква. Не говоря за нагласени синхрони после и т.н.
Дали може да се постигне дълбочина на отношенията в такова предаване? Със сигурност да, такава можеш да постигнеш навсякъде, дори и в най-странните ситуации, животът го доказва, както и двойките от американските сезони. Единствените условия са, да имаш дълбочина и да попаднеш на правилния човек. Не ви ли се е случвало да се запознавате с хора, с които след два часа разговори се чувствате все едно сте ги познавали винаги и с тях сякаш сте си у дома?! Подобни думи Евгени каза за Елена.
Дали Елена не се заблуждава, че е влюбена? Няма как да знаем, но дори да е влюбена в неговия талант, пак не намирам нищо грешно, защото това е част от неговата личност.
А и аз наистина виждам кликване на всички нива между тях. Пък ако лъжат себе си или нас, със сигурност ще го преживеем. Joy

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 23:09 от Съзерцание

# 399
Е, то ще стане като в приказката :
Едната девойка обещала на принца, че ще направи хляб за цялото царство
Втората – че ще ушие дрехи за цялото царство
Третата – че ще му роди син
Принцът избрал третата и тя след една година изпълнила обещанието си.

Интересно Поли какво ще му обещае
Аз знам друга приказка - принцът избрал тази с най-големите гърди накрая Simple Smile

# 400
Дали Евгени си е загърбил егото?!
А налага ли се?

# 401
За мен също всички игри са по сценарий с предврително уговорени победителки. Например, играта с учителките и тази с доенето са идентични - с първата се целеше да се притисне Айлин, а с втората - Валерия, за да има с какво да обяснят на хората неизбирането им от Евгени за съпруга или любима.
Скрит текст:

# 402
  • # супернатурална #
Ама и главната победителка ли е уговорена? Демек, да очакваме предварително подготвена игра,  за да има с какво да ни обяснят избирането и. Не се сещам, обаче, с какво точно ще блесне.
От друга страна, ако наистина е пламнало нещо с някоя(избраницата), без значение коя е тя, Евгени ще трябва да впрегне някакви усилия, защото това нЯщо-дузина (поне) готини мадами да ти се лепят и обети да ти редят, в реала го няма никъде. За тези месеци е изпаднал в обяснима заблуда, че е неустоим за жените. Без да си мръдне пръста (даже напротив) Навън, с реална конкуренция, ще му е много трудно да задържи някоя от тях. Даже Елена не виждам да кандиса на такова отношение.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 21:21 от Г. Краули

# 403
Все пак Ницше е писал за идеята за вечното завръщане. Резюме на "Непосилната лекота на битието":

Цитат
Митът за вечното завръщане твърди посредством отрицание, че живот, който изчезва веднъж завинаги, който не се завръща, е живот-сянка, живот без тежест, мъртвороден живот, и дори да е бил ужасен, прекрасен, възвишен, неговият ужас, възвишеност или красота не значат нищо.

Ако всяка секунда от нашия живот се повтаря безброй пъти, то значи, ние сме приковани към вечността като Исус Христос към кръста. Тази представа е ужасяваща. В света на вечното завръщане върху всеки жест тежи непосилна отговорност. Това е причината Ницше да нарече идеята за вечното завръщане най-тежкото бреме (das schwerste Gewicht).

Но ако вечното завръщане е най-тежкото бреме, то тогава, сравнен с него, животът на всеки от нас се откроява с великолепната си лекота. Ала дали наистина тежестта е ужасна, а лекотата – прекрасна?

# 404
  • # супернатурална #
Ама никой не е оспорвал на Елена, че знае за Ницше. Все пак се изучава в първи курс на всяка хуманитарна специалност. А и е на един клик разстояние. Коментираше се странния, същевременно...претенциозно-ширпотребен  метод на съпоставка с Кало/Ривера.
Извинявайте, но писмото на Елена беше нелепо. Заприлича ми на "Версаче" в ромска къща. То бива метафора, две, ама това изобилие ме заслепи в лошия смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт