Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 800
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 420
Този негов чар... имам чувството, че хич не му е вървяло с жените и сега се чуди как да убеди всички, че всъщност е безумно готин. Grinning

# 421
При Елена наблюдаваме грешки на расрежа. С времето ще се ошлайфа. Освен ако не стане растеж на грешките...

За претенции за образование няма място – бакалавърство по книгоиздаване. От друга страна и Бил Гейтс не е довършил висшето си. Елена поне има диплома Simple Smile.

# 422
Готин е Генчо, като свири и като позира/хич не е нужно да говори, препоръчително е даже/  Виктор беше много напудрен, лустросан, гелосан,  смешен като започна да обикаля чукарите  с мокасини и костюм, сакън да не излезе от образ,дивите кози ще искат да се снимат с него. Смешен и като се направи, че ни видял, чул, разбрал, че Сашка са я поляли и тормозили. Смешно конте.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 09:37 от Морана

# 423
  • # супернатурална #

На мен пък ми изглеждаше, че той си пада по подобни истории, нали се занимава с йога и т.н. Но нищо чудно и да е подготвена от продукцията за увещаване/разстройване на Валерия. В самата притча имаше смисъл, но тя само като чу за кръв и кланица все едно й прилоша... Според мен Евгени повече се ядоса, че Валерия му отказа диалог и не се остави да бъде убедена от духовния му чар Simple Smile

Нали? Така да влюбиш веганката в себе си, че с кървава притча да я накараш да изтезава(според нея) животни. Къде си ти, младежо, поръчал си пържола на първа среща и отрязан, за което, къде съм аз!
Обаче ядосването му е показателно, че наистина я иска, по неговия си, егоистичен начин. Този стремеж тя да направи "курбан" за него. И този гняв, след като не го получи. За Поли не би си развалил рахата дори да говори, за да я убеди, а при Елена се държа откровено безчувствено, когато тя не рачи да носи диамантите. Само с Валеря показа емоция, макар и негативна. Явно много го е яд, а и много е изненадан, че не е вдъхнал чувства, пред които и принципите не вАжат.

# 424
Не мисля, че силните страни на Елена се свеждат до интелекта ѝ. Да, не е глупаво момиче, но такива има и други. Има силно, запомнящо се присъствие, от първите епизоди изпъкна, емоционална, с мнения по много въпроси, което не се притеснява да споделя (понякога дразнещо),  автентична в реакциите си - с това се отличава сред другите участнички.
Не помня и тя самата да е заявявала претенции, че е интелектуалка.
Дори когато прекаляваше с философстването си за дълбочина, винаги беше свързано с емоционална дълбочина, не с квантова физика или "книжки", в което всъщност я упрекна чалга диванчето.
Казвала е за себе си, че силата ѝ е в думите, избрала си е такава професия и това е решила да прави с живота си. Това не означава, че трябва да я оценяваме, като че ли е кандидат за Пулицър.

Кога е парадирала с начетеност? Една книга не си спомням да е споменала. За Ницше стана дума, само защото Евгени искаше да знае какъв е процесът ѝ на писане и тя му даде пример.

# 425
Точно така, на едно мнение сме и този път Simple Smile Определено ставаше дума за емоционална дълбочина.
Не си спомням дали не спомена някоя на Айн Ранд в началото, но да - не е парадирала. То човек вече да не смее да спомене име на някой философ/писател Simple Smile

# 426
Точно така, на едно мнение сме и този път. Определено ставаше дума за емоционална дълбочина.
Не си спомням дали не спомена някоя на Айн Ранд в началото, но да - не е парадирала. То човек вече да не смее да спомене име на някой философ/писател Simple Smile
Както обикновено Flowers Hibiscus

Не я спомена тя. Евгени каза, че чел Атлас изправи рамене, а Елена се обади с името на авторката.

# 427
  • Варна
Понеже пишете за начетеност, интелект и т.н. от много отдавна се каня да цитирам Миглена Ангелова.

https://youtu.be/JydWSYShId8

От 41 минута някъде си пуснете.

Та тя казва, че начетеният не е интелигентен. Интелект е способност да се обучаваш, приспособяваш в нова среда.

Помня, че в един live беше казала, че човек може да се научи на стил, да прочете и т.н., но никога не може да компенсира, ако му липсва сърце.

Който разбрал, разбрал.

А някой питаше кога Елена се е изтъквала с интелекта си.

Все се чудеше какво и за какво си говорят Евгени и Вал. После, когато бяха на диванчето тримцата (с прословутото боди) каза, че не се притеснява от тройни срещи, защото имала какво да каже и да се заяви.

Да търся ли и с видео материал още примери или няма нужда?

# 428
Цялостното ѝ поведение “ама само целувки не стигат”, “аз имам какво друго да предложа”, “видях каква им е комуникацията, не ме притеснява”, “няма какво да науча от теб”. Говори високомерно и надуто. Някои го виждат във Валерия, аз го виждам в Елена.

# 429
Е добре, де, вие така ли правите? Някой споменава "Черният обелиск" и вие като запнат пищов  -Ремарк! Все едно сме на "минута е много". "Вижте ме, знам автора". Ми изскочи с някой цитат, поне да повярваме и че си го чела.

Точно така бих направила, съвсем инстинктивно. Не защото съм искала да ти се направя на интересна, а за да участвам в разговора на твоята вълна.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 00:32 от Lemon Verbena

# 430
Моето виждане за парадиране е използването на заучени фрази и претенциозното говорене. Това в добавка на чуждиците.

Наистина и това безкрайно натякване, че Айлин и Валерия нямат какво да си кажат с Евгени. Проблемът ѝ е, че не отчита възможността да съществува силна връзка и без дълбоки разговори. Напълно забравя за сексуалния нагон.

# 431

А някой питаше кога Елена се е изтъквала с интелекта си.

Все се чудеше какво и за какво си говорят Евгени и Вал. После, когато бяха на диванчето тримцата (с прословутото боди) каза, че не се притеснява от тройни срещи, защото имала какво да каже и да се заяви.

Да търся ли и с видео материал още примери или няма нужда?

Много добре ги помня тези сцени, няма нужда от видео. Изобщо не става дума за интелект. Забравили сте сигурно колко страници се изписаха тук, че Евгени няма комуникация с тези момичета, а само млян-мляс, мяу-мяу.  Кой е очаквал да си говорят на интелектуални теми? Очакваше се да общуват, да се разкриват взаимно и опознават. Ние като зрители видяхме, че не се случва, Елена го е видяла, Микаела го е видяла, Ирина го е видяла. Всичките те да не мислите, че говорят, че на Айлин, Джия и Валерия им липсва интелект да обсъждат философски въпроси или висша математика?

# 432
Аз не видях и Ирина , и Мика да си говорят кой знае какво с него . Особено Ирина, която или ще каже , че е много секси , или ще коментира другите.

# 433
Ирина ми е най-последният критерий в имението на тази тема. Тя какъв разговор проведе с Евгени освен “ще те схрускам”, “жадна съм за теб”, “искам да те изпия”! А, да, ходи да му говори за другите жени там. Общуване ли бе да го опишеш.
И на Микаела задълбочените разговори ги видяхме, “какво мислиш за цвета на косата ми?”. Смях в залата.

# 434
  • софия
Лимончето ме е изпреварила. Само ще добавя, че в крайна сметка се оказа права Елена. Даже Валерия взе да се опитва да си говори с него. А и сам Генчо го изисква. Но се усети, чак като изгониха другарките и. Не, че и сега, като запецне не му се хвърля на врата, че да замаже положението. За мен най-показателна беше вечерта в която не можеха да се докосват. Валето си каза репликите и бързо, бързо го подхвана да се връщат при другите. Кога друг път се е случвало това. 😀
  Другите също куцаха, когато опря само до разговори. Много се смях, когато след всички измъчени опити за диалог, той грабна Елена и се разцелуваха.

Да де, нали това обясняваме, не че е Елена е гений. Просто в тази масовка рязко изпъква с това.

Общи условия

Активация на акаунт