Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 165
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 070
Скрит текст:

Всъщност нито едно от момичета не може да се похвали, че е постигнало нещо, щом е стигнало дотам да вярва, че участието в такъв формат ще му помогне да постигне нещо в живота си.

Пам е завършила философия. но за разлика от колегите си, които си изкарват хляба с писане, тя заработва като модел. Удобно пропускаме, че магистратурата ѝ е в НБУ, докато Влерия е заклеймена, че учи там.
Мони карала второ висше ?!?!?!. щото гимназията по туризъм са я титуловали колеж. Знаем как заработва.
Мика има още много да учи, ако иска да практикува у нас. Кристина я изядохме, че си е позволила участие в Ергенът, но Мика я жалим.
Сладката Поли работи като чиновник по лекарствата и много иска да стане водеща.
И т.н. и т.н.
Елена има само балкалавърство и от 5 години е сестра на брат си, пописвайки в СМ.
Всички имат още да се развиват.

Кристина е сега на луксозен курорт в Гърция, 400+ лв на вечер, няма кво да я мислим 😂😂😂😂😂

Жива и здрава!
Интересно е дали е на този курорт защото е участвала във формата или си е намерила мъжа-мечта от преди това. Ааа, да тя искаше да става актриса.

# 2 071
Има известни писатели, които са имали дислексия. Не казвам, че Елена е едното или страда от другото, а че понякога съдържанието е по-важно от грешките, които вече могат да се коригират и без човешка намеса с обикновен текстови редактор. Елена се развива в попрището си и няма нищо непоправимо, аз виждам потенциала в нея, макар очевидно да има И проблеми с правописа.

Аз например, въпреки всичко изчетено, все още пълния член го нямам за нищо и сложните думи винаги ги проверявам. Познавам изключително интелигентни хора, които понякога бъркат "с" и "з", например. Човек се учи докато е жив, стига да иска. Ако Елена желае да бъде приемана по-сериозно, може поне да си проверява някои неща. От нея самата аз не съм чула или видяла заявени претенции да Е интелектуалния арт елит на нацията, тогава вече може би щеше сериозно да ме подразни, по-скоро се опитва да БЪДЕ и в това няма нищо лошо. Всеки е започнал от някъде. Важно е докъде ще стигне. Има дар-слово, но трябва да си отпусне душичката... Ако намеренията й са да се занимава с по-сериозни неща от писане като за списание и реклами.
Благодаря, ladonnae!

# 2 072
Между другото скоро изпитах страхотна агресия към една майка , която обясняваше на детето си  колко лоши били кучетата и да си носило пръчка да се пази, това към абсолютно добродушно куче … ако видя дете да агресора към куче  обезателно бих му направила забележка и бих го дръпнала . Забележка за възпитание никога не бих направила , не мине работа , но агресия не бих толерирала, особено към животно, което е беззащитно .

# 2 073
Скрит текст:
Е, хайде, малко по-сериозно. Дислексия е нещо съвсем различно от открита неграмотност, все пак Simple Smile
Освен това, грамотното писане от човек, който претендира да е добър в това, е уважение и към читателите. Все едно фризьорка да ми взема пари за това, че не може да подстригва. Иначе всеки си избира, разбира се, какво ниво дори не знам, как да я определя Елена, да кажем, писачи, да са негов коректив и кой да определя за свой пример за културен и интелигентен човек.
Приемам, че излагаме лично мнение. Ето, моите критерии са различни и от привърженици на интелигентната Елена очаквам малко по-сериозни аргументи Simple Smile

Хайде малко по-сериозно, наистина. Аз пък очаквам този, който ми отговаря, да чете внимателно какво съм написала. Проява на уважение към събеседника е. Не че от постинга лъха нещо друго, освен студено високомерие. Да не би Елена да ви е взела пари? Все се каня да попитам... ако не бъркам сте 'неутрална'. Тогава защо почти всичките Ви коментари са негативни за Елена? Толкова ли няма какво да напишете - добро или лошо - за друг?

Елена не е фрапиращ илитерат, нека не преувеличаваме. Аргументи? Зависи от критериите. Моите не са никак занижени, както любезно предполагате, но и не съм от полицията по правописа, нито филолог. Както и не съм казвала, че Елена ми е пример за културен и интелигентен човек. Не че тя не е такава, но имам много преди нея. А даже не всички от тях са културни Grin
Да, Елена не е писател, за да я сравняваме с писателите (с дислексия).
За останалото ще запазя добрия тон и позволете, но за какво ще пиша, е мой избор Simple Smile Най-малкото, след като не сте от "полицията по правописа", значи уважавате свободата на изказ.

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 15:47 от Tsugumi_

# 2 074
Боже, боже. Какви са тези изисквания към момичетата, аз все повече се отчайвам. По вашите стандарти те трябва да са супер стегнати и тренирани, но и слаби, но пък дупето да не е плоско, пък гърди да имат, ама да не са със силикон, пък да са красиви, ама естествено, пък да имат минимум по един магистър и една докторантска степен завършена, пък да имат 5-6 собствени аптеки, пък да са завършили Йеил или Харвард, пък да говорят малко, но пък и да е интелигентно, но не прекалено, пък да са модели ама само от много висок ранг и световноизвестни…

# 2 075
Много смешно как на Кристина правото беше омаловажено , но книгоиздаване и философия е нещо wow.😀  Поне малко обективност не е излишна.
Не харесвам Елена , но определено е начетена , факт е , че има доста по-богата обща култура от болшинството , но това не я прави автоматично симпатична .

# 2 076
Много смешно как на Кристина правото беше омаловажено , но книгоиздаване и философия е нещо wow.😀  Поне малко обективност не е излишна.
Не харесвам Елена , но определено е начетена , факт е , че има доста по-богата обща култура от болшинството , но това не я прави автоматично симпатична .

Къде е било казано, че са нещо уау, пълни глупости са 😂😂😂 Ама като цяло такива ще са, той дори Генчо едвам бута положението и рекламира боклуци и се навил на тоя цирк. Относно Кристина, щот тя звучи като простовата кифла и дружи с такива и си инфлуенства и правото било в УНСС 😂😂😂 Иначе аз пак ще кажа, че беше най-яка от всички. Кристина, Айлин, Микаела са най-красиви от този състав.

# 2 077
Нали самата Елена каза за Айлин в онази игра с учителстването, че от изчетени книги трябвало “интуитивно” да се ориентира за правописа. Това за самата Елена не важи ли? Или важи само като е критика към красавиците Simple Smile
Елена е далеч от писател - тя е онлайн списвач. Като нас хаха Дори е по-близка до професия маркетинг, отколкото до литературен професионалист или хуманитарен критик от какъвто и да е вид.

Гледам Поли в Надкаста. Странно е лигавенето й, инфантилна е на моменти като се притесни или отпусне, но пък като цяло изглежда отговорен, дипломатичен, лъчезарен и широкоскроен човек.

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 17:27 от Linda*kiss

# 2 078
Тиражира се клюката, че Генчо щял да става ментор в Гласът на България. Има ли някакво инфо по въпроса или е просто пушилка преди края на предаването?!

# 2 079
В какви ли не злодейства беше обвинена Валерия. Сега пък и дете искала да нарита, според Ирина.
А истината е, че Валерия провали една групова среща, по нареждане на сценаристите. Това й беше злодейството.
Разбирам я Ирина. Тя е другата след Елена, която доста се бори за да й обърне внимание Евгени. Няколко роли смени, накрая до сармите и пълнените чушки опря, и пак не й се получи играта.

# 2 080
  • София
Съгласна съм с мнението на Clare за подмяна на реалността, занижаване на критериите и култивиране на не особено взискателна публика, която би приела за можене некадърността и би повярвала в това, което не разбира, но й е внушено, че има смисъл като в “Новите дрехи на царя”. Всъщност, какви теми я вълнуват Елена, има ли някаква цел и мисия в живота си, на които посвещава “таланта” и очевидно безкрайно многото свободно време?! Да дискредитира другите, да си повярва, че е повече от тях?! Достойно за пример и с особено хуманно значение. Мимолетна популярност с форма на телевизионен приемник.
Спонсориране и толериране на некадърност, облечена като немарливост, е вина и спрямо тези, които ще дойдат след нас.

А не е ли подмяна на реалността обетът на Елена да бъде наричан "клиширан и банален", когато този на Валерия е точно такъв? Къде е толкова взискателната публика Rolling Eyes
Мисля че една от мисиите на които се е посветила Елена е себеусъвършенстване и не е по-малко достойна за уважение и същевременно с хуманно значение Simple Smile

Обетът на Валерия беше обикновен - съвсем буквален обет, в когото обещава какво ще даде от себе си в брака.

Това на Елена не беше обет, самият Евгени го нарече по-скоро обяснение в любов. Красиви думи, но по спомен нямаше много съдържание относно това какво може да очаква от нея в една връзка. А и някой май написа, че идеята е взаимствана.

От тази гледна точка, това на Валерия беше по-лично и разкриващо, докато това на Елена беше по-литературно - можеше да бъде написано от всеки за всеки, като сменим няколко думи.

# 2 081
Не мога да поставя на едно ниво дете и животно. Независимо как е прието в Германия, Камбоджа или в Аржентина. За мен е необяснимо да се постъпва така. Не ми е работа да съдя. Не мога да променя света и много неща в него.
Изобщо не ми е чудно, че Валерия е посегнала. Не е голяма изненада.

В отношенията стопанин-куче не става въпрос за избор между детето и кучето, а за отговорността, която си поел приемайки кучето(котето) в дома си. Животното си има неговите потребности и човекът е този, който е длъжен да ги удовлетворява – може да си уморен, но то си иска разходката, има готвено, но то не може да яде от това – готвиш, разболее се – тичате по лекари. Длъжен си, когато си го взел.
Хубавото е, че децата се учат на отговорност покарй домашните любимци.

# 2 082
В какви ли не злодейства беше обвинена Валерия. Сега пък и дете искала да нарита, според Ирина.
А истината е, че Валерия провали една групова среща, по нареждане на сценаристите. Това й беше злодейството.
Разбирам я Ирина. Тя е другата след Елена, която доста се бори за да й обърне внимание Евгени. Няколко роли смени, накрая до сармите и пълнените чушки опря, и пак не й се получи играта.
Ирина продължава да бълва злоба.
Това на Валерия, ако изобщо е вярно, е било някаква емоционална реакция на лошо поведение към животно, което не може да се защити от проекто-гаменче, което не е възпитано и контролирано от родителите си. Ирина все пак определи представянето си в предаването като много добро. Настройването на Виктория, съскащите коментари “пикла” и “вие тричките”, пошлото й натискане към Евгени и намръщената й физиономия явно за нея са нормални. Не мисля да се доверявам на нейните критерии за добро поведение.

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 16:11 от Linda*kiss

# 2 083
  • Враца
Не мога да поставя на едно ниво дете и животно. Независимо как е прието в Германия, Камбоджа или в Аржентина. За мен е необяснимо да се постъпва така. Не ми е работа да съдя. Не мога да променя света и много неща в него.
Изобщо не ми е чудно, че Валерия е посегнала. Не е голяма изненада.

И като са на различни нива, какво? Едно дете тормози животно, но ние толерираме това, защото са на различни нива?

# 2 084
Относно ситуацията деца и кучета.
Веднъж едно дете срита моето куче дребна порода в парка, направо го преобърна. Въздържах се от реакция, въпреки че се вбесих, но погледнах майката, с идеята, че тя ще каже нещо… тя седи и мълчи.
И и казах - няма ли да направите забележка?
Отговорът беше - Какво толкова, нали кучето не е припаднало/или изпаднало в кома.
Направо ми идваше да я ошамаря, заедно с малкото и копие 😡

Общи условия

Активация на акаунт