Базедова болест

• 267 359
  • 851
  •   1
Отговори
# 90
...т.е. оперативното лечение е най- сигурно, но там пък може да се стигне до хипофункция и тогава цял живот на лекарства. #Crazy...

Да, аз бях с хиперфункция/тиреотоксикоза/.То си беше жива мъка, не е за разказване.Откриха ми я още като дете и от 7 клас до 20годишна ме лекуваха с хапчета, но все по-зле ставах.Накрая /на 22г./минах под ножа при един уж  голям софийски професор.Вярно е, години наред нямах оплаквания, бях като новородена.Обаче след като ми взе 5 хилядарки, поне да ми беше казал въпросния професор какви са рисковете и да си следя хормоните  на контролни прегледи.Нъц.И наща доволна и щастлива цели 12 години...и сега хоп, Тиреоид на Хашимото, голям възел и пак по мъките, ама наобратно.Аз вярвам , че ще се справя, макар и да казват, че е доживот това заболяване.И през по-лошо съм минавала, но защо да е така?Защо тия доктори не ни предупреждават/?
 БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ!!!

# 91
  • пяната на дните
Здравейте! Имам въпрос конкретно към Мама Силвия и Уки, ще се радвам, ако и някой друг има информация. Какви са впечатленията ви от специалистите във Военна болница, кой от тях бихте препоръчали, има ли нещо, от което сте недоволни? Как са нещата след операцията? Надявам се добре? Те ли ви препоръчаха операция, или бяхте насочени от друг специалист към тях?

# 92
Не разбирам как все още има лекари, които изписват Метизол! Може би с рецептурна книжка може само него да се изпише, но аз като препатила няколко години от това токсично лекарство, ви препоръчвам да помолите ендокринолога да ви изписва Тирозол. Много по-пречистен е и без страничните ефекти на Метизола (които мен щяха да ме довършат, след продължителните лекарски експерименти). Другото, което бих ви споделила е, това, което ми препоръча един професор във Военна болница, че ако след лечение от година и половина, в последствие се появи рецидив, не се колебайте, а се оперирайте.  Няма смисъл да се тровите с лекарства и да се чувствате зле. Жлезата или се овладява  от първото лечение, или след това, при всеки по-голям стрес пак напомня за себе си. Моята, от 7 годишно неадекватно лечение, при д-р Хубавешки, беше станала "на пихтия", както каза хирурга ми д-р Ганчев от Клиниката по ендокринология. Чудеше се защо, мен, в тази възраст са ме тормозили с подобни излишни лечения. Аз наистина през това време се чуствах много зле.
След операцията, съм много добре, нямам никакви оплаквания, ходя няколко пъти в годината на контролни прегледи във Военна болница при д-р Демирчев-много добър специалист.

Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 13:51 от SilIli

# 93
  • София
Здравейте!
Моля ви, споделете какви точно са симптомите на тази Базедова болест??? И какви точно изследвания се правят?
Имам известни съмнения, затова живо се интересувам. Досега съм си правила само изследвания на хормони (не помня точно кои)  и ехография на щитовидната жлеза, но хормоните ми бяха в ред, а на жлезата имах само едно възелче, което др. месец трябва пак да ходя да се види...

# 94
  • София
Здравейте!
Моля ви, споделете какви точно са симптомите на тази Базедова болест??? И какви точно изследвания се правят?
Имам известни съмнения, затова живо се интересувам.
При мен симптомите бяха умора, потене, особено на ръцете, треперене на ръцете, нервност, отпадналост, сърцебиене. Ама и хормоните не са ми в ред Tired. Правих си хормони и ехо.

# 95
Здравейте!
Имам известни съмнения, затова живо се интересувам.
При мен симптомите бяха умора, потене, особено на ръцете, треперене на ръцете, нервност, отпадналост, сърцебиене. Ама и хормоните не са ми в ред Tired. Правих си хормони и ехо.
Абсолютно същите симптоми ,както и безсъние.

# 96
verte беше попитала за Тирозола- Тирозол= Метизол, заменяеми са. Съставка в грамаж е равана. Дози- определят се пои същия начин. Да, явно Тирозола е по-пречистен. Но на мен не ми влияе добре и той. И аз в клуба. Искам да ги спра тия хапове. А са минали 3м. само.

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 02:14 от konche

# 97
  • пяната на дните
Е не ми е много приятно да ти кажа "добре дошла в отбора", Konche.
Тирозолът си има сериозни странични ефекти, особено в нашия случай - след 5 години прием. Кой специалист се е захванал с теб?

# 98
При Хаджирадева ходя. Но се замислям да спирам хапчетата. Може да е лудост, но май ще го направя. Ще говоря и с хомеопата си. И изобщо други мнения и съвети ще търся, но тия лекарства не ми понасят. Допълнително се чувствам изморена и от тях.

# 99
Аз точно от Тирозол получих алергия.Преди месец ми поставиха диагнозата Базедова болест.Трябва да ви кажа, че въобще нямаше и да се сетя да отида на преглед, въпреки симптомите (нервност, изпотяване, сърцебиене, безсъние), ако моя близка не се загледа в мен и ми каза да се прегледам.Тази моя близка дълги години се бори със заболяването и си е почти доктор в областта.
Сега пия пропицил и ми понася по-добре.Незнам какво ще покажат изследванията.

# 100
konche, не прави моята грешка, да ходиш само при един доктор. Посети поне още един, след като след 3 месеца лечение, все още се чувстваш зле.

# 101
И аз сьм с Базедова,пила сьм тирозол.Сега сьм в норма и не пия тирозола.Моятя лекарка ми каза 10 дни всеки месец да пия Тиреостим/билкови/,Омега 3,и калмацин.Тиреостима ми действа много добре/аз бях скептична по отношение на него

# 102
Bambinkamalinka, знаеш ли дали е добре и ефикасно ли е да се взимат билковите таблетки, за които пишеш по време на лечението с пропицил?По-точно до колко биха помогнали за излекуването?

# 103
  • София
При мен също са налице всички тези неща, като изключим вечната сънливост. А с килограмите как сте? Качват ли се или се свалят при тази болест?
Уж хормоните ми били в норма, ама това възелче ме притеснява newsm78

# 104
  • Някъде там...
При мен също са налице всички тези неща, като изключим вечната сънливост. А с килограмите как сте? Качват ли се или се свалят при тази болест?
Уж хормоните ми били в норма, ама това възелче ме притеснява newsm78
И аз имах същите симптоми-също и постоянно потене, топли и студени вълни , но съм нямала проблем със съня.
А за килограмите- ако не се лекуваш ще сваляш, защото метаболизма ти е увеличен 100%, но ако почнеш да пиеш хапчета ще качиш 6-7 кг.(поне при мен бяха толкова), но като се оправиш всичко ще си дойде на мястото и ще свалиш килограмите от само себе си.

Общи условия

Активация на акаунт