Базедова болест

• 267 059
  • 851
  •   1
Отговори
# 150
  • Някъде там...
Не не ти пречи разбира се Simple Smile  Peace Аз колко чаши съм пила  Mr. Green

# 151
 И аз се присъединявам към групата. Откриха ми Тиреоидит на Хашимото в субклиничен хипертиреоидизъм. От пет дни съм на Тирозол. Засега няма странични ефекти и се чувствам добре. Бях при доц Ковачева в Бодимед. От ехографията се видя променена форма , неравен контур, дифузна, нехомогенна, хитоехогенна структура и ТСН- - 0,014 ,  ТАТ- 27,36 -т.е в норма доколкото схващам, МАТ- 355,3.
Моля ако някой е ходил при доц Ковачева да сподели мнение.
И още - на мен тя ми каза, че лечението ще продължи около 2 г и трябва да се отнеса изключително сериозно към него. Не ми каза, че няма да се излекувам, нито пък обратното. Бих била благодарна, ако някой ми каже на прост език- какво означават тези резултати , които описах по-горе . Много ли е засегната жлезата, обратимо ли е. Какви са прогнозите? Имах и още имам хроничен запек, нервност, сърцебиене, забравях . Жлезата ми е видимо уголемена.

Благодаря предвалително. 
Желая на всички момичета и майки да излязат по-скоро от тази тема!  Hug

# 152
аз също имам базедова болест и искам да попитам знае ли някой от вас дали е същото като тиреотоксикозата.лекувам се с метизол 3 пъти по едно и пропранолол. но иследванията ми пак не са добри TSH 5.23 казаха ми че и завишено.пълнее ли се от метизола  и въобще ще има ли от него някакав ефект или да сменям лекаря.моля ако някой може да ми помогне да ми пише.аз живея в стара загора.

# 153
  • София
аз също имам базедова болест и искам да попитам знае ли някой от вас дали е същото като тиреотоксикозата.лекувам се с метизол 3 пъти по едно и пропранолол. но иследванията ми пак не са добри TSH 5.23 казаха ми че и завишено.пълнее ли се от метизола  и въобще ще има ли от него някакав ефект или да сменям лекаря.моля ако някой може да ми помогне да ми пише.аз живея в стара загора.
При теб не е ли хопотиреоидизъм? При този висок ТСХ? А други изследвания имаш ли?

# 154
Аз също съм с тиреотоксикоза .От 3 години съм на пропицил.скоро др. ми каза,че ще ме изпрати за операция.Имам въпрос към тези от вас,които се лекуват от дълго време-на вас предлагали ли са ви този вариант?казват,че хипофункцията на жлезата е по-малкото зло.Какво са ви казвали на вас лекарите,при които се лекувате? Ако някой се е оперипал наскоро,да сподели,моля!чудя се какво да правя!!!Иска ми се да си родя още едно детенце,а не ми се рискува в този момент.Докторът ми каза,че ако съм с хипофункция няма да има проблеми за това

# 155
  • София
Аз също съм с тиреотоксикоза .
Аз се лекувам от 1 год. Сега хормоните ми са се озаптили малко, та може и да спрем лекарствата другия месец. 1-то, което док ми каза е: да не вземеш да забременееш сега.... Crazy Имаха по едно време съмнение за операция, но после се отказаха. Какви са ти хормоните сега и какво ти е лечението? От къде си и кой те лекува? Тия лекари станаха търговци, та малко ме е страх.

# 156
От провинцията съм.Миналата седмица бях в София за концултация с една професорка.Каза,че не ми е проведено правилното лечение.Допитай се и до друг специалист! След като пих 1 год и 2-3 месеца лекарствата,моя лекар реши да ги спрем-всичко беше в норми от доста време.А професорката каза,че е трябвало да остана на това лечение поне до навършване на 2 год.от началото на лечението.Правих и друга консултация .Там ми казаха,че щом жлезата не "мирясва" след 3 години ,няма за кога да чакам.От сега нататък не се очаквало да намалее количеството на хормоните и да преустановя лечение.И аз се стахувам.На кого да вярваш?! Повечето те гледат, "като 30-40" лева...

# 157
  • София
На кого да вярваш?! Повечето те гледат, "като 30-40" лева...
И аз това имах предвид. Не знам, аз смених няколко лекари, докато намеря правилният. Но вече съм добре. И сега хормоните ти са в ред? Какво ти е лечението? Имаш ли възли? Какви? Какво ти пише на ехото?

# 158
TSH-то ми е ниско в момента,защото др. ми каза да намаля хапчетата.Преди това си беше наред.Нямам възли и кисти, съвсем леко е увеличена.Пия пропицил .Професорката каза,да вдигна дозата 3 по 1.Иначе съм добре-нямам особени оплаквания.Много ми се спи,обаче.На докторите не им се вярва,но...нямам проблеми със съня.Моят др. смята ,че няма смисъл да се влача на лекарства цял живот.По-добре било да ми изрежат част от жлезата и да мина на хормон.Според някой лекари,с които съм разговаряла,мога да забременея и да родя даже по време на лечението с Пропицил,но не ми се ще така...Какво да правя...?!

# 159
  • София
Според някой лекари,с които съм разговаряла,мога да забременея и да родя даже по време на лечението с Пропицил,но не ми се ще така...Какво да правя...?!
Не мога да ти дам съвет какво да правиш. Явн и на лекарите не може да се вярва. Но според мен е лош вариант да пиеш хормони. А с йога пробвала ли си? Моя приятелка е много доволна имат асани за щитовидна жлеза. Мен ме достраша и минах на лекарства. Не знам кое е по-добрия вариант....

# 160
Не съм пробвала с йога.От малък град съм и няма курсове при нас.А за това си трябва опитен човек да покаже кое как се прави.все пак трябва да се извлекат ползи от това.Ако не се прави правилно...Някъде четох,че в Америка,ако някой има проблеми с щитовидната жлеза,при операция се отстранява цялата жлеза,за да се избегнат по-нататъшни проблеми.Благодаря ти,че се отзова! Ужасих се,като разбрах,колко много хора страдат от такива проблеми.Разбрах,че в България са малко по-малко от 2млн. и половина!!!За жалост...и ние сме в това число...

# 161
  • София
Да, все повече жени под и около 30 год се оказват със заболявания на ЩЖ. Някои го отдават на Чернобил, но е недоказуемо  ooooh!. Моята кума я оперираха преди 2 години. Всички хормони й бяха в ред, имаше 30 кисти на жлезата. Махнаха й цялата жлеза. Ами...аз не бих се подложила на операция, ако имам възможност да я избегна. В началото на лечението ми беше много трудно, с две малки деца, без баби и лели...но вече се приех такава и съм по-добре. Не се чувствам болна. Успех.

# 162
Аз също не се чувствам болна.Дори се отказах от първата ендокриноложка,при която отидох-като взе да ми обяснява колко съм зле,колко съм болна...А др.,при който ходя сега е много спокоен,успокоява и мен,че от това не се умира и има къде-къде по-опасни неща...Което си е вярно,между другото...Понякога ми се скапва кефа,като се замисля,ама...Ще си носим кръста.А за Чернобил-май от там ще да е този бум от болести.Казват,че след 20г. се проявяват последствията. Успех и на теб!!! А кумата ти как се чувства?Как и се отрази операцията?

# 163
Изчетох де що ми попадна за болестта. Англичаните казват че това е болест на унижението ,на неуспеха. Прави ми впечатление, че повечето жени споменават и говорят за бременост или дете ,аз също съм една от тях .Толкова години мисля и страдам за това и изведнъж тиреотоксикоза. Мисля ,че когато искаш нещо толкова силно а не се получава ти се отразява. Може би не казах нищо ново, но когато изчетох всички мнения отново забелязах че повечето жени имат един и същи проблем. Аз лично смених няколко лекари и всеки казва операция та операция, имам чувството, че ги интерсува само да дадеш някой лев за операцията и дотолкова им стигат познанията .Моя позната за втори път си прави операция и всички доктори я връщат при първия който я е оперирал никой неще да си цапа ръцете когато първият път е неуспешен. Първата е правена във Военна болница. Втората също по принуда след дълги затваряния на телефона от страна на доктора .Друга позната  е оперирана от някакъв професор в ендокринологията изписана  си отива в къщи и от раната и почва да цъка нещо като гной добре че се е сетила да го промие с нещо си там  и какво е правила тя си знае но в момента и казват че трябва да прави операция отново. С горната позната също е имало замърсяване на раната и гной .Ходих при д- р. Начев в ендокринологията и колкото пъти отидох толкова пъти казваше да говорим за операция накрая ми писна и го зарязах . Да не говоря за предишната докторка тя беше още по зле .Сега за трети път го сменявам. Някой питаше как болят мускулите  вече писах веднъж, но ще кажа че се наложи да ми се среже блузата с ножица за да я съблека, а когато ме закараха в бърза помощ докторката не знаеше какво да ме прави и все пак тя много ми помогна и беше много внимателна ,просто доктор мечта за днешно време .Четох че китайците се справят добре с тази болест и са най добрите в света ,но незнам китайски. Ще пиша отново ако науча нещо.

# 164
За Десислава. Скъпа Деси, не се мотай а взимай спешни мерки за да видиш какво ти е. Това че тежиш толкова килограма не е добре. Има някакъв проблем. Не знам колко си тежала преди. Може да се окаже нещо много сериозно. Може да се окаже и диабет. Неискам да те плаша но колкото по бързо си обърнеш внимание толково по добре. Вдигай се и идвай в София в болница ВИТА и се провери за диабет ще ти направят и пълна кръвна картина търси д р Шигарминова .Пий всеки ден по 1 прясно сурово яйце  ще те закрепи малко, но не ти решава проблема.

Общи условия

Активация на акаунт