Базедова болест

• 267 276
  • 851
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Отдавна не съм писала. Днес пак бях на изследвания и отново TSH се е закотвило на 0,05 . Искам да питам, само на мен ли гушата ми е подута ,никой не споменава за това. Когато се ядосате или уморите боли ли ви ?Имате ли чувството че сте глътнали топка ?Само при мен ли е така ?Помогнете!
Купих книгата на д-р Г.Н .Ужегов "Болести на щитовидната жлеза". Там пише при тиреотоксикоза да се пие по 1 супена лъжица сок сутрин и преди лягане от градинска салата, вече го започнах ,ще видим. Да се носи на врата гердан от кехлибар или от прясна дъбова кора. За сърцебиене се препоръчва чай от глог и т. н. Да попитам още, смятате ли че работата влияе на болестта, защото  аз работя в печатница.
При тиреотоксикоза нормално е да ти е подута гушата и да ти се случва, това което описваш...не само при теб е така, и при мен беше същото положение... Peace това за кехлибара на врата и аз съм го чувала , но никога не съм носила.
Радвай се, защото Тиреотоксикозата се лекува... Hug стига да следиш стриктно жлезата няма да имаш проблеми. Peace

# 211
Аз лично препоръчвам проф. Анна-Мария Борисова. Тя е завеждащ клиниката по Ендокринология в София, но има и частен кабинет, където е по-достъпна. Телефона на кабинета е 02/ 946 10 88 и преглежда понеделник и сряда след 14:00ч. (Консултация е 40 лв.)

Мен ме лекува от 10 години (не на лекарства постоянно, разбира се) след един 3-4 годишен курс на лечение с лекарства още като ученичка и студентка, сега я посещавам през време на бременността.

Много е добра и внимателна!!!!!

Е няма що, след като те лекува 10г ми е ясно колко е добра. Ставаш дойна крава.  Чела съм  за разни терапии ,ама те не продължават цял живот. Наскоро попаднах на 1 предаване в телевизия "Здраве". Участваха д-р Атанасов и д-р Николов. Предполагам че това са същите за които тука някой говорят с нескрита доза омраза. Бих казала доста неоснователна.  Това което предлагат е съвсем различно от до болка познатите хормони и операции. Не дават 100% гаранция, но процента успеваемост бил висок. Курса на лечение предвиждал 3-4 процедури.  Много категорично се изказаха против операциите. И това си е верно като знам колко оперирани има с рецидиви. Въпроса е не да се лекуваме цял живот, а максимум 2-3г. и да не зависиме от никого.

# 212
A какво предлагат?Мисля,че всички тук се интересуват от всички възможни методи за лечение.Сподели!Аз не успявам да се оттърва от този проблем вече 3 години.Предлагат ми операция Sad

# 213
Здравейте отново!
Искам да попитам някой дали е имал проблеми с менструацията при тази болест. Чувала съм че може да има нередовна менструация, но нищо по-подробно не намерих. Питам защото ми дойде 10 дена по-рано, а по принцип имам редовна менструация и това до сега не ми се е случвало.  newsm78

# 214
Аз не съм имала проблеми,но където и да съм ходила,все ме питат за цикъла.10 дни не са чак толкова много,че да се притесняваш!По-скоро смятам,че е от сезона-лято,жеги...А за сведение,има жени при които цикъл липсва с месеци.Важното е да си спокойна и да се чувстваш добре!

# 215
Здравей, mama ina .Мисля ,че се притесняваш напразно ,това е напълно нормално ,дори и при напълно здрави жени се получават тези неща .
Здравей, АнНиколСмит .сподели за предаването по телевизията.

# 216
Здравейте момичета.Имам съмнения че моето заболяване е такова по симптомите,които се описват.Родих прези три години и изведнъж започнах незнайно защо да слабея,проблеми с кръвното,сърцебиене, нервност,диария......Пускат ми само TSH, нямам възли но съм с увеличена щитовидна жлеза.Посъветвайте ме за добър ендокринолог във Варна.Благодаря предварително

# 217
Незнам защо си мислите , че си правя шеги за мен проблема има вероятност да се корени в сексуалния живот на личностите ни да .
Да кажем , че мисля като Фройд и може да изразим и тази страна но и стреса при повечето случаи и проблима  Комплексно е  но няма да го обсъждаме щом така ще се разглежда като плоска шега или каквото и да е .

Аз смятам , че при мен в момента както е повишено хоромоналното ми отделяне е повишено и и сексуалното ми желание  незнам дали се бъркам ще се следя  за това исках да споделим.

И аз го установих това, че когато хормоните на щитовидната жлеза са ми в хипер функция и сексуалността ми се увеличава, а когато премина в хипо функция сякаш всичките ми жизнени функции замират, включително и сексуалната. Даже, когато ми откриха тиреотоксикозата бях с много високи нива на хормоните и тогава бях свръхсексуална и само за секс мислих.
        Щитовидните хормони контролират и останалите хормони, абсолютно има връзка. ТSH е хипофизен хормон. От там може да се променят и останалите хормони. Даже четох някъде, че хора с тиреотоксикоза могат да развият и ясновидски способности, тъйкато хипофизата е точно до епифизата, а епифизата се счита за третото око. Ясновидските способности могат да се явят като аномалия вследствие на действието на хормоните. Не съмнено също тези хормони променят нервната система. Човек става по чувствителен.
На мен сънищата ми например много познават и понякога имам много точни предчувствия и интуиция. Индийките си слагат точка между веждите или слагат украшения там точно заради третото око, точно по тази линия навътре посредата на мозъка някъде е хипофизата, а до хипофизата е епифизата.

# 218
Здравейте....днес ми откриха болестта и ми изписаха Тирозол.......много съм притеснена,тъй като не знам за какво става въпрос.....изчетох всички мнения,но все още имам въпроси....ТСХ ми е под нормата т.е. ниско 0.06,а Т3 и Т4 са малко над нормата- Т3- 7.6,а Т4- 24.Искам да попитам моето от този тип,който,ако не пиеш хапчетата и надебеляваш ли е или обратното-ако ги пиеш надебеляваш.Питах много аптекари и ми казват,че ако не ги пия ще надебелея,но не съм сигурна в тях,а това много ме интересува,тъй като догодина живот и здраве ми предстои да съм абитуриентка  smile3518 моля ви помогнете и ако знаете нещо и за косопада как се получава дали и той е от болестта или от хапчетата пишете.Много благодаря предварително!
P.S. Който е пил Тирозол да си каже мнението.

# 219
Здравейте, момичета!
Търся желаещи за импулсна терапия при дядото в Гълъбово. Живея в раьона на Варна. Ако има желаещи моля обадете се.

# 220
  • София
Аз писах по друга тема, ама сега се притесних. От няколко месеца имам ускорен пулс понякога, изморена съм, трудно заспивам, понякога дори ми се сковава лицето. Включително си мсиля само лоши неща- например заболи ме нещо и ми минават през акъла най-лошите болести на света.Ходих на невролог, той пък ме изпрати на ендокринолог. Намериха ми възел на жлезата и ми направиха кръвни изследвания, които показаха, че хормоните ми са наред. Казаха ми, че възела не е опасен и трябва само да ходя през 6 месеца на ехография, за да следят дали расте. След което отново се върнах при невролога и й обясних всичко. Тя ми каза, че имам проблем с нервите, които се дължат на стрес. предписа ми деанксит- това е някакво хапче, което се пие като успокоително. Уж се оправих от него, но сега на момента пак ми се ускорява пулса и се чувствам отпаднала. Бях решила да се посъветвам с психотерапевт, защото прецених, че всичко е на психо основа и е добре да променя мирогледа си. Но сега като чета тази тема и ми се струва, че симптомите ми подозрително съвпадат с нещата, които се пишат тук. Въпросът ми към всички вас е възможно ли е да има грешка в изследванията на хормоните и дали смятате, че е удачно да се върна пак при ендокринолог?

# 221
  • София
Хубаво е да се консултираш с още един невролог. Иначе видях стойностите на хормоните и са в ред. Но всички тези симптоми, а и зачервеното гърло ми навяват спомени за имунитет. Според мен трябва да идеш на друг лекар. Успех и пиши.   bouquet

# 222
  • София
Спокойна, какво имаш впредвид под "навяват ми спомени за имунитет". Какъв имунитет

# 223
  • Някъде там...
Ако имаш заболяването ти пада имунитета. За това се наричат автоимунни заболявания  Peace

# 224
  • София
Спокойна, какво имаш впредвид под "навяват ми спомени за имунитет". Какъв имунитет
Аз не знаех` че съм болна` преди да разбера месеци наред боледувах. Kogato tragnah po lekari, dokato ustanoviat kakvo mi e, izpih kupi6ta ila4i. Sled kato mi nazna4iha le4enie /no pri men hormonite i antitelata bqha poludeli/ na svoq glava vzeh i Citrosept. Pih go nqkolko meseca i sym dovolna.

Общи условия

Активация на акаунт