Любители на котки - Тема 183

• 30 360
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, аз съм, която попитах за изследвания преди да прибера животинче вкъщи.
Ами.... оказа се, че няма да мога да им направя тестове, а вече поех отговорност да ги взема днес и ако не ги прибера, жената ще трябва да ги върне на улицата.
Най-рано ще имам финансовата възможност след 5 дни да тествам.
Късно ли ще е тогава?
Жената ги гледа от пет дни и не проявяват признаци на болест.
Аз също ще ги изолирам в стая до която моята Кити няма достъп.
Много ме е страх... какво могат да пренесат без проявата на някаква симптоматика?

# 121
Много са сладки, Кити.
Според мен, ако ги изолираш, няма да има проблем, че тестването няма да е веднага. Не ги събирай с другата котка.
Много сладки Мони и Харко!

# 122
  • Варна
Колко са хубави Харко и Мони! Явно се чувстват добре и са забравили ходенето при вета. Благородно завиждам за дизайнерския тапет, у нас стената е прозаично кална от мазане по нея с кални лапи - далеч от висотите на вашето изкуство Simple Smile

kitty 007, тук има дами с много повече опит и знания от мен, така че те ще посъветват най-добре. Дръж ги изолирани най-малко две седмици, според мен, и котката да няма достъп до техните купи за хранене и тоалетна и играчки. Мий си ръцете след всяко ходене при тях.
Най-опасно според мен е безсимптомното носителство на ФИП или т.нар. котешки спин. За другите неща си има ваксини и твоята котка би трябвало да е защитена. Пак казвам, тук има много по-знаещи от мен, може да не съм напълно права. P.S. дребсовете са много сладки.Имат ли си вече имена?

Тъй като всичкия добитък е на двора по важни котешки дела, пускам една снимка на Бобо от лятото.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 19:01 от NoProblems

# 123
Кити, много са хубави.
Държиш ги в една стая, миене на ръце и смятам, че всичко ще е наред.
Бяхме намерили преди години 3 бебета изхвърлени, бяха болни очичките имаха секрет, бяха в парк където има много бездомни кучета, веднага ги взех, майката няма да ги остави в кашон до гараж, нали?
Котето ни, което за съжаление почина имаше автоимунно заболяване, предупредиха ни за рисковете, но другата опция беше да ги оставим на улицата. Прибрахме ги, започнахме лечение, котаракът нямаше достъп до стаята. Преди да влезем се събличахме и влизаш в стаята по бельо, там си обличахме дрехите, на излизане същата процедура, за да не пренесем нещо на котето. Така ни бяха казали ветеринарите, така и направихме, аз толкова пъти в живота ръце не бях мила, течният сапун свършваше за норматив...
След 5 дни намерихме майка кърмачка и ги закарахме там.
Много е трудно, но щом котетата нямат симптоми, спокойно могат да изкарат затворени. Правиш добро дело, но трябва и да си сигурна , че го искаш.
Успех и вярвам, че ще намериш правилното решение.

Момичета, това е номерът на който звъняхме, не знам докторът как се казва:
089 9252996

# 124
Аз също ще ги изолирам в стая до която моята Кити няма достъп.
Много ме е страх... какво могат да пренесат без проявата на някаква симптоматика?
Я, какви сладурковци! Heart EyesТова е достатъчно на първо време - 2 седмици без контакт с Кити.

Момичета, това е номерът на който звъняхме, не знам докторът как се казва:
089 9252996
Да, и аз на същия звънях. Георги Колев се казва. Между него и Капашиков, просто ще зависи от случая... Rolling Eyes Ако изисква апаратура - Капашиков (но с едно на ум, че е кожодер, който се възползва от паникьосани мами), а за Колев нямам преки впечатления като Ивекс, но от разказаното, щом не е обърнал внимание на зъба, май не е много вещ... Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 19:38 от amy_nka

# 125
  • Варна
Моментът да се местим в къщата дойде.
Тези дни с багажа смятам първо Магчето да я занесем, че да проучва новия дом. Нали не вижда, тя има най много да се напасва.
Стиснете по един палец! Имам да местя три възрастни котки, които ги е страх даже от входната врата.

# 126
Kitty 007, когато дъщеря ми донесе в къщи малката Кари (беше на около 2 месеца) беше 11 часа вечерта. Заведохме я веднага на ветеринар, който я обрзпаразити, прегледа я и каза, че е здрава. Попитах дали не трябва да й направим някакви тестове, но той каза, че като я гледа е съвсем здрава и няма нужда. Мен ме беше страх, защото другата ни котка Ая беше претърпяла тежка операция преди около година и едвам я спасихме. Но нямах избор и я занесохме в къщи. Тогава живеехме в гсрсониера и нямахме много стаи Stuck Out Tongue Winking Eye, за да ги разделя. Само тази вечер бяха разделени, от другия ден ги събрахме. За щастие нищо лошо не се случи, Кари наистина беше здрава и нямаше проблем за Ая. Но аз просто нямах избор, поради липса на място и поех риска.
Ето ги в един от редките им моменти на близост:

А тук си контактуват със съседите им двойка гълъби Joy

# 127
Стейси, успех.
Стискам палци, ще е трудно.Hug

Наистина не знам името на доктора, като звъннах изписа денонощна ветеринарна клиника, но веднага вдигна телефона.
Няма апаратура, той сам каза да го заведем в голяма клиника.

# 128

Оставените отзиви... Disappointed

# 129
За този другият дето писа и аз съм чувала същите отзиви.
Не ни се е налагало да ползваме услугите му, дано не се и наложи.
На телефона на Провет даваше свободно, държах докато не изключи от оператор. 2 или 3 пъти звънях, не помня.

# 130
Провет са до 22:00 ч вече, но ако отидеш половин час преди 22 пак не те преглеждат.

# 131
Благодаря на всички за съветите!
Ивекс, при вашите ясно, но с тези-видимо здрави да правя ли процедурата с преобличането?
Спирта върши ли работа?

# 132
Тук ме подсещате да питам за мнението ви. Другият месец трябва да ги оставя за 5 дни. имам два варианта - гледачка или хотел, цената е една и съща около 12-15 евро на ден.  Гледачка е по-добре според мен, но съм сама в чужда държава и малко ме е страх да оставя ключовете и да съм на 2000 км. Хотел има наблизо, с добри отзиви в Гугъл, на над 10 години бизнес. Не знам какви са условията.

За 5 дни,спокойно ги остави сами.
Иначе,ако решиш за гледач,можеш спокойно да им се довериш.Знам,че българите сме скептични,но  от опит,спокойно оставяш ключове за дома на майстори,гледачи,помощници и за каквото се сетиш.В България е различно.
Не знаех,че за гледач се плаща толкова.

# 133
Благодаря на всички за съветите!
Ивекс, при вашите ясно, но с тези-видимо здрави да правя ли процедурата с преобличането?
Спирта върши ли работа?
Не, не мисля , че трябва, нашите бяха болни, беше им предписано лечение и тогава така ни посъветваха заради нашето коте.
Спокойно ги остави в една стая и не се притеснявай, аз така бих направила. Миеш ръцете след като си ги пипала.
То шанса ти да му "донесеш" нещо отвън е по-голям. Ушатото така хвана бълхи.

Провет са до 22:00 ч вече, но ако отидеш половин час преди 22 пак не те преглеждат.
Това вече е несериозно.
Но е хубаво да се знае, благодаря.

# 134
И според мен при добра хигиена няма да има проблем. Сивичкото е копие на Ади Heart Eyes

red soul, тук гледам: има отзиви, коментари, колко често са приемали поръчки, цена, къде живеят и какви домашни любимци имат. Честно казано ми изглежда ок.

Общи условия

Активация на акаунт