Любители на котки - Тема 183

• 30 354
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Значи Уши си има вече партизанско име Зъбчо!

# 106
Милото Уши. И милите му хора. Ние водихме Сина на дежурна вет клиника, после при неговия вет, после в голямата клиника....Съчувствам и разбирам, и котето, и хората. То пък и не може да си каже какво му е. ... Да минават бързо всички болежки.
Сина вече е в супер форма  Heart Eyes
Много му харесват супички. Гранулките си ги харесваше и преди. Но сега малко подминава паучове и консерви. Яде ги, ама като останат само те. Има ли друго, първо него.

# 107

Ама какъв е бил тоя първият ветеринар, да не открие болния зъб?!
Сигурно е ония същия дето на мен ми заяви 350 лв за секцио. То друг няма в Пловдив да предлага денонощна вет помощ, от както Провет заключиха.

Радвам се, че всичко е било един зъб. Simple Smile

# 108
  • Варна
NoProblems, сподели за хотела моля.
Ние сме многодетни и изобщо не става да ходим заедно на семейна почивка.

AnMary, не се сещам какво  повече да кажа от предишния ми пост. Аз във Варна избирах между трите хотела, които ми излезнаха онлайн - обадих се на всички, от трите един не ми отговори след три дни поредни позвънявания и беше елиминиран. От останалите два - единия ми се стори по-подходящ за кучета, въпреки че казаха, че имат и помещения само за котки. Но някак не ми вдъхнаха доверие, а и казаха, че работят с резервации от поне три седмици предварително, за да подготвят помещенията. Последния - този, който описах в предишния си пост, се оказа хотел към верига магазини за храни и аксесоари за домашни любимци - се оказа доста по-добре от очакванията ми. Да, затворени са в едно помещение на приземен етаж, но в стъклените отделения според мен им беше възможно най-комфортно. Когато отидох да проверя условията там имаше една персийка с легълцето си и котешката си драскалка и хралупка и още една разкошна маца и тя с легълце, одеялце и играчки. Стояха си спокойни. Едната дойде и нещо май измяука, но нищо не се чу - наистина са звукоизолирани клетките.
Цената беше 10 лева на 24 часа за котка. Заради бройката (3 броя) и продължителността на престоя ни направиха отстъпка - 9 лева на вечер, но аз си занесох храната. Искат резервация 2 седмици предварително, но тъй като иамше места, ни взеха без резервация. Във всички хотели искат паспорти, попълнени с ваксини и за обезпаразитяване (външно и вътрешно) поне от последния месец. На едното място искаха и бележка от вет, че са здрави.
При нашите ветове остават в големи кучешки клетки, които те покриват от трите страни. И Бобо и Добри се научиха да си ги отварят и ветовете казаха, че сутрин ги посрещали като отварят. След като Бобо и там активира алармата, сложиха катинари Simple Smile На два пъти ветовете отказаха да ги вземат, защото имали котки болни от панлевкопения и казаха, че не искат да рискуват, въпреки че болните котки са изолатор. И затова ходиха на хотел. Като цена - двата варианта нямат разлика.
Момичетата, които ги гледаха, си вдигаха телефоните и се обаждаха всеки ден според уговорката. Според мен си обичаха котки, личеше си доброто отношение.
Последния път нямаше места никъде и тъй като беше само за две денонощия изринахме всичките на двора с много храна и вода. Пак оцеляха, но какво ми беше на мене, не питайте.

Допълвам: заради СОТ-а, мъжът ми ни е съгласен да останат дори и с гледач. Бобо е много едър и като се качва и слиза от дивана, детекторите го хващат, Добри се качва  на гардероба в спалнята и там пак активира детектора, веднъж един цял цял следобед аларамата е вила, а колата на СОТ-а е стояла отпред докато се приберем (изключени ни бяха телефоните, че бяхме на конференция). А дори и да не беше СОТ-а и мъжът ми не е много ОК да оставяме ключове и аз макар и да не съм токова параноична като него, го разбирам. От малкото ни варианти да отидем заедно с него някъде за по-дълго време, това само сме измислили.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 07:56 от NoProblems

# 109
NoProblems, няма ли опция СОТ-а да се включва, само когато се отвори врата или прозорец. При нас е така.

# 110
  • Варна
NoProblems, няма ли опция СОТ-а да се включва, само когато се отвори врата или прозорец. При нас е така.
Честно казано, не знам. Мъжът ми се занимава със СОТ-а. Знам, че когато стана инцидента с алармата, идва шефът на бригадата и говориха с мъжа ми дали не може нещо да се направи, но той не остана доволен от вариантите. Иначе ние така си я купихме къщата, с инсталиран СОТ.

# 111
Мой колега с котка преди години монтира СОТ. След като тя няколко пъти побърква фирмата и колегата, и нещо промениха. От години е с две котки и няма проблеми с тях.

# 112
И нашия СОТ има нощен режим, който се активира само от датчиците на врати и прозорци. Тези в стаите са неактивни. По принцип опцията е да го пуснеш, когато легнеш да спиш. Но може да се ползва и за домашни любимци. No problem, според мен проверете тази опция дали е налична при вашия доставчик.

# 113
  • София
И ние сме със СОТ. Пускат се само външните датчици – врати и прозорци, така няма проблем. Обемните не се пускат, защото, въпреки че котката при нормални обтоятелства е под теглото за тях, пак може да ги активира.

# 114
У нас снощи беше празник-най-саможивото и самодостатъчно коте-Марси, легна в мъжа ми. Той от известно време прилага някакви тактики , за да я прикотка и аз се подсмихвам ехидно, но го "признах".

# 115
  • Варна
Благодаря ви, момичета. Ще говоря пак с мъжа ми да се свържем със СОТ-а. Така ще ми е и на мен по-спокойно.

Браво на Марси! Усещам, че ще стане любимката на мъжа ти и ще почне да се конкурира за гушкане Wink
При нас се забелязва следното полово разделение - женските  предпочитат мъжа ми, мъжкарчетата - мен. Не знам защо, но е факт.

# 116
  • София
Нашият СОТ не е включен. Единствено започва да пищи когато спира тока и се рестартира. Спря тока днес и излязохме. Дъщеря ми звъни по телефона, много пищяла алармата, "усеща ме като мина покрай нея и започва още по-силно да пищи" Simple Smile Спряхме я като се прибрахме.
Датчици имаме само в хола и една от стаите, която е по-близо до външната врата. Според мен децата сигурно ще я активират всеки ден.
Съседът има шпиц и аларма. Кучето не я активира.

noragami, освен да попиташ в тази тема Белгия - 27. Май има и за Брюсел, но най-вероятно са стари теми (не съм проверявала).

NoProblems, благодаря за информацията.
Ще търся нещо за лятото. Дъщеря ми е против да ги оставяме в хотел. Първо с нея трябва да се преборя.

# 117
Включвам се с молба да ми дадете координати за връзка с ветеринаря в Пловдив, който преглежда след като клиниките са затворили.
Ние сме с четири котки и "мама" паника.

# 118
  • Бургас
Ето ви кастрирана и обезпаразитена Мони, обезпаразитен и прясно ваксиниран Харко, разбира се до дизайнерския си тапет.
А прозорецът какъв е хубав от размазване с лапи... А са видели муха, а се започва.

Тук малката гад ми пердаши зарядното, а Бялата гад гледа сърдито, явно смятайки, че това е негова привилегия.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 15:27 от mariqivanova799

# 119
Мария, честито за новата дъщеря, прекрасна е! Много благородно дело вършиш, дано ти се върне стократно!
Големи са сладурковци и двамата с моята бяла любов Харко.
И аз се присъединявам към молбата на djasra за варинат на ветеринар в неработно време в Пловдив

Общи условия

Активация на акаунт