Любители на котки - Тема 183

• 30 022
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ох, Ивекс, направо ревнах с теб. Добре, че сподели, да знам как да разпозная симптома, ако ни се случи.

# 91

Нашата хранилка е механична. И двете животни - коте и куче имат винаги на разположение храна. Никоя не е с наднормено тегло - хапват по малко по различно време през деня. Не помня как се водеше като обем - 2 или 3 литра е това. Не съм засичала за колко време стига - поне за месец.

# 92
Ивекс, милото Уши Hug

Аз всеки ден мия купата за гранули.Допълвам,когато намалеят.
Вода изворна всяка събота сменяме,  с фонтан е.

# 93
Сега ми е смешно , но снощи на паркинга след като се върнахме от ветеринарят аз тегля клетката от едната страна, той от другата. Едвам го спрях да не тръгне към София с котето. Реших, че Уши вкъщи ще е спокоен, а и ме беше страх да го пусна да шофира в 1 часа през нощта до София.... Знам, че всичко би дал за котето.
Сега като се замисля Син кръст май вече не са денонощна клиника. Изобщо не мислехме и двамата.

Сега ще се наспя , котето вечеря , ползва тоалетна и си легна.

# 94
Скоро не съм се включвала. Плащам данък с едни бузи е една прозявка.

# 95
Ето и зъбчо, спинка сладко до мен.
Всичко е нормално, ще спя и аз тази вечер.

# 96
  • Варна
Малко да ви разсмея с "половин котка" и "цяла котка". Късметка е 5.5 кг. и спи при нас, започва с мачкане с лапите и после се намества. На мен обаче цяла котка ми тежи и аз давам половин. Върху ММ може цяла котка, той дава Simple Smile Късметка знае тази работа, от време на време пробва и при мен ама тежи и почват бойни действия помежду ни.

# 97
  • Варна
А как гледат котките в котешките хотели? Ако са много котки в едно помещение, може да се сбият? Ако са в някакви клетки, ще им е клаустрофобично.

В хотела, в който ги оставихме, те са в големи звукоизолирани отделения (нещо като огромни стъклени кутии една върху друга, вратата им е като на дограма) - не могат да се видят едни други, нито да се чуят. По-големи бяха от клетките за големи кучета, в които иначе стоят при нашите ветове. Имат вентилация и ако искаш може и камера да ти сложат да си гледаш. Хранят ги и почистват два пъти дневно, като казаха че Бобо е бил много социален и добър и са го пускали да се разхожда и извън клетката и е ходил на гости на Добри. Казаха, че дезинфекцират всичко след всеки обитател и със препарат и с УВ лампа и всички купички са за една котка, не се използват отново. Искаха да им носим легълца, постелки ако решим, и играчки. Аз занесох и храна ( не че си нямаха).
Доволни сме. Не бяха много стресирани - Бобо повръща на  нервна почва и прави  цистити, но нямахме тогава такива проблеми.
Не рекламирам хотелите, просто казвам, че не са някаква страховита опция, поне за нашите. Ако имахме опция, нямаше да ги даваме на хотел, но при нас просто нямаше как. Винаги, когато има възможност, би било най-добре да остават у дома си, разбира се.
Допълвам: радвам се, че Уши вече е добре и спокоен. Да ви е мирна и спокойна вечерта желая Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 21:35 от NoProblems

# 98
Представям си да оставя Мъри на хотел... Ако оживее от стреса, ще го играе като сфинкс. Дори и ходенето до клиника означава невероятен шок и хвърляне на огромни вълма козина, дори и пред излизането да съм свалила всичко излишно с четката ида не се е отделяли за секунда от мене. Е, поне няма проблеми с манипулациите, защото е в такова състояние, че не може да нарани никого. Най-вероятно ще седи с дни, без дори и вода да пие.

# 99
И моите не обичат непознати хора също и да се возят в коли. При ветеринаря е едно дърпане да избягат, супер изплашени са, аз цялата ставам в косми, защото и те от стрес пускат много. Манди, се е напикавала няколко пъти в колата от страх.

# 100
  • София
Цистон давам сутрин и вечер по четвърт още. Колко дълго да давам така, преди да минем на една четвъртинка на ден?
При него вече няма възпаление. Мисля, че можеш да намалиш на четвъртинка. А ако е минал месец откакто е добре, спирай. При условие, че не е нещо хронично, би трябвало да е достатъчно. Ако започне да се повтаря, тогава мисли за дълъг курс на лечение.

Ивекс, радвам се, че е бил малък проблем. Трябваше тук да питаш за клиники. Sad Нито в Пловдив, нито в София вече има денонощни. Sad А като се замисля, само ние 2 пъти се прибягвали до ЦВК посред нощ. И не става въпрос за глезотии. Едната котка беше блъсната на пътя, другият беше берящия душа Рижко. Може би нямаше да ги има, ако не им бе оказана първа помощ. А котанката дори бебета имаше.

Мъро имаше развален кътник. Той не плезеше език, но му се беше подула бузата, беше вдигнал температура и спря да яде. Опитваше да търка с лапичка. Но бях наясно, че е зъб. Извадиха му го.

А колкото до оставянето сами, стига котето да не е някоя лакомия, няма нужда от специални хранилки. Пълня една тава с гранули и всеки яде колкото иска. Когато оставях Мъро сам, нямаше никакви проблеми. Но той беше много спокойно коте. Сега ми е малко по-притеснено, защото като са повече котки вършат повече бели. Но по Коледа се наложи да стоят 3 дни сами. Оцеляха! Joy Имаха от всичко по много - тоалетни, вода, храна. Simple Smile

# 101
Тук ме подсещате да питам за мнението ви. Другият месец трябва да ги оставя за 5 дни. имам два варианта - гледачка или хотел, цената е една и съща около 12-15 евро на ден.  Гледачка е по-добре според мен, но съм сама в чужда държава и малко ме е страх да оставя ключовете и да съм на 2000 км. Хотел има наблизо, с добри отзиви в Гугъл, на над 10 години бизнес. Не знам какви са условията.

# 102
  • София
NoProblems, сподели за хотела моля.
Ние сме многодетни и изобщо не става да ходим заедно на семейна почивка.

Ивекс, радвам се че е минало бързо и безпроблемно. Малкият дявол.
Но и аз на твое място щях да полудея. Heart

Вчера водих познат при нашият ветеринар. Много са красиви бенгалките. Искам бенгалка Simple Smile
Ама милата беше толкова стресирана. И нашият приятел и той беше стресиран.

noragami, разгледай и питай за условията в хотела. Според мен е по-добрият вариант за теб.

# 103
Ивекс, радвам се че всичко е наред. Аз щях да умра от притеснение на твое място.

Моят принц, расъл в дворец, два дена отказва да яде храна. Има в момента пълни пет купички и се мръщи. Едното са пилешки бутчета, които мъжа ми му вари. Ходи на купите, души, фръцва се и идва да мяука жално, все едно са празни. Накрая извадих пакет с гранули и яде това. Ако сте забравили, Таласъма отказва да яде гранули, купата му беше пълна и той се жалваше, че е гладен и аз спрях да му давам. Харесва ги на игра, да му ги хвърляш и той да ги лови, дебне, хваща във въздуха.

# 104
Няма кого да питам, никого не познавам в Брюксел. Гледам отзивите в Гугъл
https://g.co/kgs/mrR7e2

И аз се радвам, че Ушатото е добре. Забравих да пиша, а се бях притеснила като видях, че питаш в другата тема, Ивекс. Същата паника съм като теб.

Общи условия

Активация на акаунт