Любители на котки - Тема 183

• 30 369
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
Май е фалшива тревога, сега е сухо. Благодаря Hug
С Тобрекс капех три пъти дневно Бени докато беше още улично бебе, бях го водила на ветеринар и това изписаха.

# 166
За промиването с чай от лайка, варя чая, сипвам една малка чаша за Блеко, топя вътре тампон за грим и почиствам очите два-три пъти дневно. Все едно си почиствам моите очи, ако нося грим. Минавам леко и нежно, без да натискам. Останалото количество, не това в чашата на Блеки, го изпивам аз. Grinning

# 167
Наблюдавай го, може и нещо да е влязло в окото и заради това да сълзи.
Ако не на ветеринар.

# 168
  • София
Лайката и за хора и предполагам за животни, трябва изключително добре да се прецеди, често остават миниатюрни власинки, които могат много да раздразнят окото(да не говорим, че за хората може и да е силен алерген, за котки не знам).

# 169
  • София
Моят Аш реве пролетно и есенно време. Замислям се дали няма някоя сенна хрема.
Само с вода промивам.
Капала съм и капки от ветеринар.  (за конюнктивит).

За свикване на малко коте с хора и домашна обстановка... свиква се.

Две бяха котетата, които хранех на улицата. Дейзи успях да я хвана и гушна, стресира се, скочи. На вторият ден сама дойде да се гали.
Аз продължих да храня другото хайванче. Момченце. Много страхливо и съскащо. Викам го и идва с мяукане, знае че нося храна. Изсъсква ме веднъж за респект и хапва. После бяга.
Съседката успя да го хване с транспортната клетка на големият си котарак. И си се гледат у дома. В началото е бил много стресиран, най-вероятно ги е съскал. Сега и с хора и голям котарак се гушка.

# 170
Лайката и за хора и предполагам за животни, трябва изключително добре да се прецеди, често остават миниатюрни власинки, които могат много да раздразнят окото(да не говорим, че за хората може и да е силен алерген, за котки не знам).
Мислех че прецеждането се подразбира и за това не го упоменах в поста. Simple Smile

# 171
Кастрация на мъжките - за колко време след операцията котаракът е вече ОК? А на каква възраст трябва да се направи, ма има различни теории?

# 172
Спасихме едно бебе гугутка и Тути го чака пак

# 173
Кастрация на мъжките - за колко време след операцията котаракът е вече ОК? А на каква възраст трябва да се направи, ма има различни теории?

Не се наемам да казвам за подходящата възраст, защото нито съм чела достатъчно проучвания, да не кажа никакви, нито съм ветеринар. Мога да кажа за моя котарак. Кастрирах го на 7-8 месеца, не мога да кажа точна възраст,защото не знам кога е роден. Причината, започна да маркира, миризмата на урината му се промени до непоносима и беше станал много агресивен. Консултирах се с ветеринар и запазихме час. Ако не беше почнал да маркира, щях да изчакам до по-късна възраст. За мен притеснението беше да не му остане навик.

# 174
  • София
Аз и Мама Нана сме си кастрирали котарачетата на 5 м (аз доста четох преди да говоря с ветовете), никакви проблеми след това.

# 175
Май породистите съзряват по-късно...

# 176
  • София
Скрит текст:

Не се наемам да казвам за подходящата възраст, защото нито съм чела достатъчно проучвания, да не кажа никакви, нито съм ветеринар. Мога да кажа за моя котарак. Кастрирах го на 7-8 месеца, не мога да кажа точна възраст,защото не знам кога е роден.
Причината, започна да маркира, миризмата на урината му се промени до непоносима и беше станал много агресивен. Консултирах се с ветеринар и запазихме час. Ако не беше почнал да маркира, щях да изчакам до по-късна възраст. За мен притеснението беше да не му остане навик.
За мен това е разковничето! Не бих търпяла зловонието с месеци, за да достигне някаква подходяща възраст за кастрация, която дори не е еднозначна. Simple Smile Че и после да продължи да маркира, защото е затвърдил навиците. Wink

Възстановяването е много бързо. Май само излизането от упойката се чувства по-осезаемо. След това се ближе малко повече там, но няма промяна в поведението. Не е като при женските, които са с коремна операция, шевове и трябват няколко дни, за да се възстановят напълно.

# 177
  • София
Май породистите съзряват по-късно...
Оникс към 7мия месец започна да скача по Аш. Не е маркирал.
И двамата ги кастрирах преди навършване на 8м.
Възстановиха се бързо.

Хари кастрирах на 1,1г. Не помня да е маркирал.

Оникс до преди месец се опитваше да скача на Дейзи. И на мен се катереше.
Всичко приключи няколко месеца след кастрацията на момата.

# 178
Изхвърлих новия килим на руло под леглото, изчистих. Смених завивки. Снощи запалих пръчица. Беше ок. Днес цял ден бях навън, прибирам се - мирише на напишано Sad още не съм купила онази лампа за следи от пишу... този ензимен спрей учи ли коте да не пиши? Как може, моят е голям, уж отдавна не ги прави вече тез номера Sad

# 179
Spring Blossom, ензимния спрей неутрализира миризмите, но не отблъсква котката. Аз имам и от двата ( ако си от София, с удоволствие ще ти дам да пробваш). Този, който отблъсква е нетърпим за мен, пръскам с маска и кихам два часа след това.

Общи условия

Активация на акаунт