Любители на котки - Тема 183

• 30 388
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
  • Велико Търново
Момичета, да се издокладвам 😊
Взех обезболяващо, което ми дадоха в спринцовки за 4 дни, взех антибиотик и утре ще взема уриновет, защото в клиниката нямаха. Също ще и взема и гранулите на Хилс, защото ще докарат утре. (Градът, в който съм, не е голям и някои неща не са, както съм свикнала 😊)
Дадох и лекарството със спринцовката, също успях сравнително лесно да и дам антибиотика.
Пробвах половин таблетка в пилче за даване на лекарство, още една половинка смесих с малцова паста, че много обича-и двете не бутна. Купих и пастетче от клиниката, не го и помириса. Нямах възможност да отида до ДМ днес, но утре ще мина да видя за какво ми говорите от там. В крайна сметка и го бутнах с гола ръка, веднъж го изплю, но втория път стана и дори нямам драскотина.
Струва ми се, че една идея по-малко рови тази вечер в тоалетната спрямо вчера и се надявам и с лекарствата да се оправи бързо🤗
Дописвам: Докато пишех повърна космена топка и съответно и лекарството най вероятно 🥴

# 256
Котаците как са?
Още ли ги държиш отделно?
Да, отделно са все още, хем не са минали двете седмици, хем не ми се ще да ми се крият из цялата къща и да не мога да ги открия.
В стаята вече им знам скривалищата. Все същите диваци са и нямам особен напредък. Хващам ги, галя, успокоявам и в мига в който пусна се скриват в някой ъгъл.
Преди малко са изляли цяло шише омекотител и се наложи да им мия лапите, за да не погълнат нещо...

# 257
Здравейте! На 31.03.23г. си кастрирах котарака (4г. 6мес.), но до ден днешен продължава да маркира и не знам как да му изкореня този навик... Някой имал ли е подобен проблем и как го разрешихте? Възможно ли е да маркира, понеже имам и друга котка, която е на 8месеца, но тя до сега не е показала никакви признаци, че е (била) разгонена. Пробвала съм и с препарати от вет да пръскам на ,,неговите"  места, но нищо...
а за тези 4 години колко често маркира? Защо сте чакали до 4 г, питам, защото има различни мнения на каква възраст да се кастрира котарак. По какви места/мебели маркира?

Здравейте! Извинявам се, че отговарям едва сега, но по-рано нямах тази възможност! След 6-8месечна възраст започна да маркира, ако не се лъжа. Преди кастрацията маркираше всичко… кабели, документи, дивани, дори мен… Кастрирах го толкова късно от незнание… Но  след като разбрах, че кастрацията удължава живота и пази от някои видове тумори - веднага записах час за кастрация.

# 258
Имаше една госпожа , на която котката и беше скрила котенцата.
Какво стана с малките и с майката ?
Моите ли?
Манди е добре, но малките ги няма. Според мен са мъртви или и аз не знам какво стана за 1 ден с тях. По държанието и, което виждаме почти на 90% съм сигурна, че тя няма бебета вече 🥺. Още по-мъчно ми става като виждам бебета, които качвате как растат. Тръгнах имена да им мисля, така се радвах, на моите приятели казах, тук ви ги показах, на нашите казах, че ще им занеса 2 котенца, а те душичките май са на небето вече 🖤🖤🖤.

# 259
  • Варна
Добро утро, с ножичка за нокти (за човеци) подстригвам максималнo ниско, ползвам кривината на ножичката да е към кожата. Дърпа се понякога, но я озаптявам или я чакам да подуши и да се намести.

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 13:13 от Мира Иванова

# 260
Да и аз с ножичка за нокти. Тайно поднесена Simple Smile докато синко го залъгва.

# 261
Здравейте, този път се включвам с по-специфичен въпрос. Една от кварталните котки, за които полагам грижи отново роди края на март (аз живеех със заблудата, че януари още ще тротуват, но нали се оказа сравнително топъл месец и любовният сезон изпревари намеренията ми за кастрация). От миналогодишното котило оцеля само едно което, което любезни съседи осиновиха. Сеха обмислям да направя същото, виждайки как писанката извежда навън само едно, т.е. вероятно тново само едно е оцеляла. Според вас рано ли е коте да бъде отделено от майка си в осмата седмица? Хем се притеснявам да не му се случи нещо, защото тя започна да го извежда от миналата седмица, хем не знам дали не е твърде рано и за нея, а и за него да се разделят. Тя идва всеки ден и се храни на перваза на прозореца ми, т.е. може и да го надуши след време и как "съжигелстват" по този начин се чудя. В същото време съществува и рискът майката да забременее отново докато изчаквам ...

По - добре да поседи още малко с майка си . Може да му се случи нещо ако е само , но ако я кастрирате тя пак ще има мляко . Така че може пак да му я върнете .

# 262
Здравейте момичета , пиша да се оплача . Вчера сутринта нахраних двете бебета , а вечерта като се прибрах от работа едното го нямаше (тигровото ) . Тръгнах да го търся навсякъде , обиколих махлата , но нито се чува нито се вижда . Може и да са го откраднали .  Съмнява ме и някой котарак да не го е удушил . Та ми е много тъжно , направо ... Пъстричкото остана самичко ... Лягам в 12 и ставам в 6 да ги нахраня и давам всичко от себе си да ги обгрижвам и да са добре и на края го няма . Плача си и се чудя на кой свят е ... Cry Cry

# 263
Дано някой си го е харесал и осиновил 💜

# 264
Дано някой си го е харесал и осиновил 💜

Дано . Ако знам , че някой го е взел няма да ми е така тъпо . Поне ще знам че ще се грижат за него , а не да е някъде самичко.

# 265
  • Варна
Момичета, да се издокладвам 😊
Взех обезболяващо, което ми дадоха в спринцовки за 4 дни, взех антибиотик и утре ще взема уриновет, защото в клиниката нямаха. Също ще и взема и гранулите на Хилс, защото ще докарат утре. (Градът, в който съм, не е голям и някои неща не са, както съм свикнала 😊)
Дадох и лекарството със спринцовката, също успях сравнително лесно да и дам антибиотика.
Пробвах половин таблетка в пилче за даване на лекарство, още една половинка смесих с малцова паста, че много обича-и двете не бутна. Купих и пастетче от клиниката, не го и помириса. Нямах възможност да отида до ДМ днес, но утре ще мина да видя за какво ми говорите от там. В крайна сметка и го бутнах с гола ръка, веднъж го изплю, но втория път стана и дори нямам драскотина.
Струва ми се, че една идея по-малко рови тази вечер в тоалетната спрямо вчера и се надявам и с лекарствата да се оправи бързо🤗
Дописвам: Докато пишех повърна космена топка и съответно и лекарството най вероятно 🥴
Bubalesa, доста си се натоварила финансово, но за мен това е най-доброто, което можеш да направиш в момента за Пиги. Дано уриновет-ът и гранулите да й харесат. При Бобо имаха голям ефект, той даже идваше да се моли за уриновет - мяука и ме води до шкафа с лекарството и сочи с брадичка Simple Smile гранулите също първите два месеца ги яде с апетит - при него се забеляза и едно отслабване, явно и той се е тъпчел на нервна почва като мене.
Хапчетата ги давам в хапчица пастет, рано сутрин, когато е най-гладен. Тогава яде и не мисли какво яде. Но наистина малка хапчица, наведнъж да я лапне. Важно е да не вижда, че правиш манипулации по храната му/ѝ, защото тогава стават подозрителни и не я пипват.
Ако е минал повече от половин час от даването на антибиотика, най-вероятно не го е повърнала.
Хайде, бързо да се оправя малкото ти момиче.

# 266
  • Бургас
Знам че много,  много пъти е коментирано, но кои бяха по-евтините варианти за тоалетна?
Малката писанка не иска да ползва легенче без гранули. Засега е на силикон, но май някакъв бентонит?? коментирахте като евтин и качествен?
Харко си знае чистото легенче, тя не иска.

# 267
Аз ползвам бентонит от Лидъл или Кауфланд, но най-често първия, че К ми е далече и по-рядко го посещавам. Мишето си ходи с кеф, а като й го сменя, какво риене пада, много се радва.

# 268
  • Бургас
Благодаря.
И Мони рови с голям кеф.

# 269
  • Варна
Аз също ползвах бентонита от Лидл или Кауфланд, на Лидл беше по-хубав, но и двата в последно време много ги развалиха. Сега сме на Amazonia. Много хубава е и Mon Ami, но напоследък не съм я виждала сякаш.

Общи условия

Активация на акаунт