Любители на котки - Тема 183

• 30 439
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
AnyHr, пробвахме няколко пъти. Не става. Започват да се борят, притеснени.
Моят мъж тъкмо уговаря Мила да излезе, да се разходи. Показала е глава под завивката, ама явно още не може да се престраши..
No problem, няма как да покажа Магито на Мила. Че на нея мечтата ѝ е да напердаши черно бялата котка. И затова Мага живееше под ключ, че Мила отваря врати.

# 466
Дано скоро се отпуснат.
При нас пък само Кари (на около 9 месеца) ближе Ая ( на около 10 години) . Никога обратното. Ая търпи известно време и после почва да ръмжи и бие по някоя лапа на Кари. Кари много се опитва да се гушка в Ая и да си играе с нея, дори понякога и досажда и много я гони и преследва и ближе, но Ая не иска.

# 467
Аз имам голям проблем с мацата. Реши че живее в нашия двор, понаби Таласъма няколко пъти, но днес вече чашата преля. Легнала пред вратата на верандата и не дава на Блеки да се прибере. Че го и гони. Мъжът ми вече и казва изчадието, защото тормози котенцето ни. Блеко не може да се бие, не знае как, няма кой да го научи. Много ми е мила котаната, но не искам да ми гони и бие котето. Ще мисля начин да я гоня от тук.

# 468
  • Крайбрежен район
Горкичката, сигурно го приема като заплаха за котенцата си. А той милия душичка. Един гражданин и една селянка в опит за съвместно съжителство. Абсолютен културен шок. Дано да изгладят различията си и да се нагодят. Тя да го приема за приятел, а той да се учи от нея да се защитава.

# 469
Според мен котенцата или са взети или не са оцелели. Днес видях бабините, които се родиха горе долу по същото време. Майката стои почти постоянно при тях. А мацата стои само в двора, не ходи другаде. Тук котета не се чуват. А и цицките й не са вече набъбнали.

# 470
  • Варна
Аз имам голям проблем с мацата. Реши че живее в нашия двор, понаби Таласъма няколко пъти, но днес вече чашата преля. Легнала пред вратата на верандата и не дава на Блеки да се прибере. Че го и гони. Мъжът ми вече и казва изчадието, защото тормози котенцето ни. Блеко не може да се бие, не знае как, няма кой да го научи. Много ми е мила котаната, но не искам да ми гони и бие котето. Ще мисля начин да я гоня от тук.
Все едно себе си слушам отпреди години JoyJoyJoy Ние на нашата котка ѝ викахме дявола и грозното. Накрая се предадохме - след като първоначално се биха с нашия, накрая той почна да я води тайно от нас да му яде от паничката, защото ние я гонехме и ѝ се карахме Joy Неведоми са отношенията котешки. Ще се оправят някак, а вие си знайте, че ако котаната ви е харесала и е решила, че вие сте нейните хора - отърване няма да има от нея. Аз за нашата тайно си мисля, че е някак си душата на къщата ни и така ни посреща и ни показва, че сме добре дошли. Суеверия бабешки, ама явно и аз не съм имунизирана.
На Таласъма битките е хубаво той да си ги води, иначе вие като сте на работа той какво ще прави? (това на теория, иначе и аз вървя подир дупето на Добри да плаша кварталните бабаити. Да го видите само колко е смел, като знае, че съм зад гърба му и на всеки няколко крачки се обръща да види дали съм там). Според мен не е че не знае как, а защото е кастриран и не е така агресивен като некастрираните котета. Просто отвътре не му иде да се бие до смърт, както напомпаните с хормони мацки и котаци.

# 471
  • София
Мини, защо не пробваш да ги храниш заедно? Може пък момата да омекне като види, че има ядене и за двамата.

Досега съм се събуждала с по няколко котки, но тази сутрин бих рекордите! Joy Събудих се разчекната до максимум, защото между краката ми се бяха намърдали Рижко (7кг), Наско (6 кг) и Киро (5 кг), като Рижко и Наско се бяха разперили. А върху двата баджака имах по една мома, всяка легнала напряко. Joy Не чувствах краката си от схващане, а и нямах сили да повдигна завивката с цялата менажерия, както правя обикновено, за да се измъкна. Simple Smile Хубаво, че мъжът ми още не беше излязъл и го накарах да им сипе суха дрънкаща храна в купичките. Освободиха ме за части от секундата. Joy

# 472
  • Rock & Roll feeling ...
Благодаря. Simple Smile

Няма.
Котето е голямо, консултация с ветеринар за ваксина , ако преди това не са слагани задължителните 2(бебешките).
Питам за бебе с поставена вече първа ваксинка.

# 473
  • София

Скрит текст:

Мини, и при нас беше така като се настани Чари в нашия двор- имаше борба за надмощие (а Чари беше много боязлива към нас в началото).
Като роди, Блеки се включи да ѝ помага и пазеше котенцата (нищо, че не е бащата 😹,).
Толкова ми липсва нашето момиче 😥
Мисля, че ще се разберат.

# 474
Благодаря, момичета! Simple Smile
No problems, то е ясно че той трябва да си води битките. Въпросът е, че тя го гони и не му разрешава да се прибере. До сега ако Таласъма закъснее и ние сме си легнали, той си ляга да спи в къщата на верандата. Сега това няма как да стане, защото госпожата лежи пред къщата. Това означава, че някои трябва да стои буден и да го чака.
Танче, мацата я храня до входната врата на двора, не на къщата. Закуска и вечеря и осигуряваме. Блеки стои отстрани и гледа. Нито й посяга към храната, нито я гони, за да не яде. Предният ден им давах гранули от ръка, ту на единия, ту на другия. Галя единия, после със същата ръка галя другия. И докато до преди ден-два мацата не припарваше до верандата и си стоеше от другата страна на къщата, вече е решила че не е на гости, а е нейно. Чакам скоро да дойде и да ми легне на дивана. Joy
Any, не съм сигурна че ще се разберат. Той видимо не се чувства добре.

# 475
Мини, задължително трябва да обезпаразитиш мацата. Май и да я кастрираш.
Явно е решила, че си е намерила дом и си го брани.
Но не е добре, че тероризира Блеки.

# 476
Недоволна, точно вчера и стрих първото хапче, след две седмици втора доза, след четири - трета. След това живот и здраве, може да я заведа за изследвания и васкини. Кастрация не мисля да предприемам, ако с Таласъма не са се разбрали. Няма как да я оставя да стои навън с коремна операция, но и няма как да стои вътре вкъщи, ако моето коте това го тормози.

# 477
Летящ Кактус, нека пита във ветеринарната клиника. Щом е поставена първата на бебето ще сложат и втората. Не си спомням точно на какъв период бяха. Консултирайте се с ветеринар.

# 478
  • Варна
Мини, днешните кастрации на женски са много атравматични. Преди десет години беше едно, сега разрезът е около два сантиметра. Лъки беше планирана да стои вкъщи поне десет дни, още на втория ден драсна и и нямаше нищо. И на следващите шест котки които кастрирах пак така. Та няма страшно да я кастрираш и да не стои вкъщи, стига да излезе напълно от упойката при ветовете.

# 479
Здравейте, котколюбители!! Някой дали е осиновявал от purrs? Има една маца, която много ме привлича и откакто я видях все мисля за нея. Притеснява ме това, че при попълване на инфромация, трябва да дам съгласие да се види дома, в който ще се отглежда, което не съм сигурна как да го тълкувам - искат се снимки или посещение. И в двата случая изпитвам някакво неудобство, все пак това е домът ми. Но все пак, ако е наложително... Другото е, че май не е ваксинирана, а е на 2 години, в такъв случай какви тестове е хубаво да се направят - за котешки спин предполагам, друго? И как се процедира с ваксините?

Общи условия

Активация на акаунт