Любители на котки - Тема 183

• 30 164
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Аз ползвам пробиотичен препарат, който е безопасен за домашни любимци. Казва се Tri-Bio. Също една капачка се разтваря в кофа вода. Пречистен е и не съдържа вредните вещества, които котките обичат да душат или пък да облизват лапи.

# 541
  • София
Един хартийко

У нас нищо хубаво.
Най-вероятно и тримата са с корона. Оникс и Дейзи със сигурност, Аш не даде да му вземат кръв.
Дейзи я гледаха на ехо... сланинеста е Joy
Нямат никакви симптоми. Решихме да пуснем кръвни на Оникс, защото намерихме кръв в изпражненията. Той пие Molnupiravir. Схемата е за 5 седмици. После пак ще му пуснат кръвни.

Случайно разбрах, че го боли дясната предна лапа. Наранени нокти. Днес бяхме на вет. Единият нокът го е изтръгнал, а другия - обелен. Не знам как е станало. У дома няма нещо, на което да се закачи толкова здраво. Само на теракот и паркет сме. Дъщеря ми каза, че е прегледала и двете катерушки и не е намерила нищо.
Сестрата предположи, че може да си е заклещил нокътя в луфт на паркета. Това е възможно. Скача от високо и хуква веднага.
Успокоиха ме, че до месец ще се появят нови нокти. Топим му лапата в някакъв йоден разтвор. Мрънка.

# 542
Ужас.
Как са я хванали тая корона?
Какво предписаха за лечение?
Милото котенце , ще израснат.

# 543
Малко конспиративно (нямам познанията, за да се доверя или да отрека), но гледах видео с докладчик пред ЕП - вирусолог, който проследява развитието на коронавируса. Открит през 1965 г. като причинител на заболяване, именувано традиционно "настинка". Установена лесна манипулируемост на шипчестия израстък и започнати лабораторни експерименти. Следват опити със заразяване на животни...и т.н. На Мьозбауер мога да изпратя линк - тя по-компетентно ще анализира разказа.

Та изводът е (ако се доверим на изнесеното), че зорлем сме навлекли тази беда първо на животинките, а сетне и на нас самите.

# 544
  • Варна
Единият нокът го е изтръгнал, а другия - обелен. Не знам как е станало.
Кетя си беше изтръгнала един нокът на задния крак, щях да припадна като видях, снимах и хукнах към вета. Той каза, че се случва и не е страшно. Ден-два преди това не успя да се прицели добре като скачаше на барплота, или пък имаше нещо на него, на което се подхлъзна, вече не си спомням, но чук трясък и тя падна на пода. Възможно е тогава да го е отчупила. За около месец израсна нов, дори не сме топили или мазали с нищо.
Бързо оздравяване на коронованите котета Heart Доколкото помня всички коронавируси са произлезли от животните и след това част от тях се прехвърлят на хората заради близки контакти, ядене на сурово месо и т.н..

# 545
Аз ползвам пробиотичен препарат, който е безопасен за домашни любимци. Казва се Tri-Bio. Също една капачка се разтваря в кофа вода. Пречистен е и не съдържа вредните вещества, които котките обичат да душат или пък да облизват лапи.
От къде си го купувате? Скъп ли е?

# 546
  • София
Ужас.
Как са я хванали тая корона?
Какво предписаха за лечение?
Милото котенце , ще израснат.
Може Дейзи да я е донесла. А може и да са си я имали, в латентно състояние.
Оникс пие Molnupiravir.
Не са много евтини. За 20 капсули (половината доза), кръвни изследвания и преглед платих към 300 лв.
Ще ги пие до края на юни.
Ще видим тогава какви ще са кръвните показатели.
Единият нокът го е изтръгнал, а другия - обелен. Не знам как е станало.
За около месец израсна нов, дори не сме топили или мазали с нищо.
Много го болеше лапата и се бяхме притеснили. Когато му преглеждахме лапата у дома се разфуча и се опита да ме ухапе, но се усети и се спря. Първосигнално се опита да впие зъби в главата ми Joy
Сега вече е една идея по-спокоен, може би минава.

Аз се бях чула с вета и той каза "можеш да му сложиш йодасепт". Козметично памуче, обилно йодасепт, и го омотах с цитопласт. Куца, рИве и ближе.

Вчера им казах "давайте ми бинт и яка" Joy

# 547
От къде си го купувате? Скъп ли е?
Аз онлайн. Но може и да го има във физически магазин някъде. Не е по-скъп от агресивните препарати. Върти ми се нещо между 5-7лв. Скоро свърших една бутилка, която бях купила преди НГ. Икономичен е.

# 548

Aлиска ме изпраща на работа.

А тая колкото е сладка, толкова е и ината. ❤️❤️

# 549
Душици златни 💜
Мило ми стана за лапката на Оникс 🐱 ще му мине, цун по лапката от Плутко, или близ по-точно😛

# 550
Ще ми се смеете за въпроса ..
Възможни ли са грешки при кастриране на мъжка котка?
Нашият е кастриран рано, рано, прибрахме го от улицата. Обаче, от известно време, взе да зачезва. Нормално положение е 24 часа на дивана. А от известно време идва само за ядене.
Съседите казаха, че са открили четири малки котета в гаража, а нашият се мотка с майката..
Иначе поведението му е като на малко коте.

# 551
  • София
Напълно възможно е кастрацията му да не е била пълна. Т.е. не откриват единият тестис и премахнат само един. Но би трябвало да ти кажат.
На ехо би трябвало да се види.
И кастриран котарак може да осинови бебета и майка им Simple Smile

# 552
Най-верен приятел 💜

# 553
Най-вярна приятелка:)  да не взема да се облека сега с тези дрехи точно…

# 554
Най-вярна приятелка:)  да не взема да се облека сега с тези дрехи точно…

Още една госпожица, която обича да се паркира върху дрехи. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт