Любители на котки - Тема 183

• 30 153
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Оф, с Ленка номерът минава, но бесотията Кетя... Двамата с ММ я държим, накрая винаги сме надрани, а хапчето не винаги е дадено Laughing

# 571
Ето го и моят дзвер, идният месец ще режем камбанките, че като се развълнува и матраците потъват в неприятни миризми.

# 572
  • София
Ан Мари, познавам го много добре Калоян, благодаря. Нашите живеят във вашия вилает и е нещо като личен ветеринар, за съжаление няма конкуренция наоколо на пешеходно разстояние. Аз съм с особено мнение за него.

# 573
  • София
Ан Мари, познавам го много добре Калоян, благодаря. Нашите живеят във вашия вилает и е нещо като личен ветеринар, за съжаление няма конкуренция наоколо на пешеходно разстояние. Аз съм с особено мнение за него.

Има, Лято! Само на 2 спирки със 111 е клиника "Бомед" (и пеша не е далече).
Там кастрираха и Блеки и Маци (нея безплатно и това не се усети по никакъв начин); Блеки го водя на ваксини там.
Харесва ми отношението и към "пациента" и към собствениците му. Цените бяха много прилични. (това преди около 4 години - дано не са се променили нещата).

https://bomed.eu/

При Каладоктор винаги има много чакащи пациенти... (живея от другата страна на булеварда). Блеки никога не му е бил пациент,  правила съм само "устни" консултации при Калоян (без Блеки), винаги е бил много отзивчив и изчерпателен (напълно безплатно), но нямам други лични наблюдения.

Спомням си случая с Оникс (слава, Богу, всичко свърши добре), недопустимо е.

Здрави да са ни косматите дечица! ❤️

# 574
  • София
Запомнила съм този доктор покрай Бегинс на Зуки Су. Мисля, че и там имаше нещо не както трябва.

# 575
  • София
Благодаря, AnyHr, ще го имам предвид, макар че хората са трудно подвижни и предпочитат да не си причиняват пътешествия с градски транспорт и куче. Калоян понякога прави домашни посещения. Не мога да си кривя душата, в много случаи е помагал, но 2-3 пъти не се справи... Знам, всеки греши, но в тази област остават горчиви спомени...

# 576
  • Sofia
Здравейте. Вчера на Суза открихме кърлеж. Не знам от къде се е появил. Може кучето да го е донесло и да е паднал и да се е закачил на Суза. Чери е с таблетки против външни и вътрешни, Некс гард спектра. Не знам какво да правя. Махнахме кърлежа, но как да ги предпазя има ли таблетки и за външни за котките? Не сме проверявали Мъро и Мишо. Днес предстои. Кърлежа може да се е качил и до втори етаж, терасата. Долу минават улични кучета често. Мислим да напръскаме терасата с Айкън.

# 577
Добро утро!
Днес се събудих ме така. След като ме разбуди рано рано ,после легна между нас да си доспим.

Миналата седмица бях болна и кашлях ужасно. Бети се изнесе да спи при щерката на спокойствие. Вече отново се завръща при нас.

# 578
  • София
Здравейте. Вчера на Суза открихме кърлеж. Не знам от къде се е появил. Може кучето да го е донесло и да е паднал и да се е закачил на Суза. Чери е с таблетки против външни и вътрешни, Некс гард спектра. Не знам какво да правя. Махнахме кърлежа, но как да ги предпазя има ли таблетки и за външни за котките? Не сме проверявали Мъро и Мишо. Днес предстои. Кърлежа може да се е качил и до втори етаж, терасата. Долу минават улични кучета често. Мислим да напръскаме терасата с Айкън.
Преди няколко дни мъжът ми е минал през парка (от квартал Изток до Орлов мост). Вървял е само по асфалтовите алеи, като е поседял малко и на пейка, но пак на самата алея. Върна се вкъщи и полегна на дивана. В един момент усети, че нещо го лази по ръката и я тръсна. На килима падна кърлеж, доста големичък. Явно е бил някъде по дрехите му или в косата му (често падат от дърветата). Само си представих как ако не го беше забелязал, кърлежът щеше да се хване за някоя котка и да се чудим как се е озовал там. Sad

# 579
Ужасссс 😬 нали уж пръскат зелените площи против кърлежи...

# 580
Прэскат ги през юни, когато кърлежите са активни от май.
Добре, че не се е закачил на вас.

# 581
Кърлежите се изкатерват по високи храсти, дървета. Имат сензори за топлина и като усетят топлокръвно, се пускат. Дори да се третират тревните площи, опасността не отпада.

# 582
Е как, имаше табелки в Младост, че е третирано за кърлежи, с дата

# 583
Ани Ка, и ние пръскаме с Айкън двора против кърлежи, но нашия Таласъм не се ограничава само тук и понеже два пъти му вадихме кърлежи, въпреки че слагаме пипета, сложихме и противопаразитна каишка. Пипетите си вършат работата, убиват кърлежа, но той остава в котарака. За това трябва да го заведа два пъти до ветеринарния кабинет. Веднъж да го извадят и втори път, за да видят мястото дали се е възпалило. Аз не се наемам да ги вадя. Ако нещо стане и не извадя главата на кърлежа, няма да си го простя.
Последният път слижихме някаква пипета, която карала кърлежите да бягат от животното и да не се забиват. Не знам дали си въобразявам, че е от нея, но когато Блеки си загуби противопаразитната каишка и стоя няколко дена без такава, два пъти намирахме кърлежи да се разхождат по него, забити няма.

Само да допълня, че кърлежите са активни от много преди май. Зимите не са студени, да не кажа че на места в страната почти няма и кърлежите се активизират много по-рано. Първият кърлеж, който открихме на Таласъма беше през март.

# 584
Вие пък! Миналата седмица колегата беше потресен, че както си пушел на терасата (4 етаж), "отгоре" паднал голям, сив кърлеж.

Общи условия

Активация на акаунт